دنیای تکنولوژی با سرعت بالایی در حال تحول بوده و زندگی بشر را تحت تأثیر قرار داده است.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،دنیای تکنولوژی با سرعت بالایی در حال تحول و پیشرفت بوده و زندگی بشر را تحت تأثیر قرار داده است. یک دهه پیش، فناوری‌های متحول‌کننده‌ای که در حال حاضر از آنها بهره می‌بریم غیرقابل‌تصور بودند. مطمئناً آن زمان ما مفهوم فناوری‌هایی همچون هوش مصنوعی و روباتیک را داشتیم، اما کسی باور نمی‌کرد در چنین روزهایی این تکنولوژی‌ها این‌قدر فراگیر شود و در همه حوزه‌ها به‌کار گرفته شوند.

در مقابل سناریوی یک دهه آینده را تصور کنید. آیا ما مانند جتسون‌ها (اشاره به انیمیشن خانواده جتسون‌ها) با ماشین‌های پرنده پرواز خواهیم کرد؟ آیا کمبود غذا با مزارع شناور پایان می‌یابد؟ آیا ما در حباب‌های زیستی هوشمند زندگی خواهیم کرد؟ این احتمالات بی‌پایان هستند، اما عملاً نوآوری‌های جالب و پیشرفته‌ای وجود دارد که ممکن است به واقعیت تبدیل شوند. در ادامه برخی از این نوآوری‌ها و فناوری‌ها را معرفی می‌کنیم.

۱. چشم‌های بیونیک

شاید یک چشم مصنوعی و جادویی برای اولین بار در فیلم هری پاتر توسط بازیگر نقش «الستور مودی» به تصویر کشیده شد و موردتوجه قرار گرفت، اما امروزه محققان به‌طور ویژه در حال کار روی این ایده هستند تا این فناوری را به واقعیت تبدیل کنند. در ژانویه ۲۰۲۱ جراحان اولین قرنیه مصنوعی جهان را در یک پیرمرد ۷۸ ساله نابینا کاشتند. پس از جراحی، این مرد توانست اعضای خانواده را ببیند و آنها را تشخیص دهد چراکه این کاشت قادر به ترکیب شدن با بافت انسان است. این فناوری می‌تواند برای نابینایان بسیار امیدوارکننده باشد و در آینده نزدیک پیشرفت‌های بیشتری در آن حاصل شود.

نوآوری‌های متحول‌کننده آینده را بشناسید/ از چشم‌های بیونیک تا بتن خودترمیم‌شونده

۲. فرودگاه برای تاکسی‌های پرنده

تا پیش از سال ۲۰۰۰ استفاده از تاکسی‌های هوایی و پهپادها تنها یک ایده خام بود. اما در سال ۲۰۰۱ ناسا برای پژوهش‌های خود از هواپیماهای کوچک استفاده کرد و این آغازی برای توسعه تاکسی‌های هوایی و پهپادها بود. اکنون کشورهایی همچون چین، ژاپن، آمریکا، آلمان، انگلیس و امارات استفاده از این وسایل نقلیه پرنده را آغاز کرده‌اند. با توجه به حجم ترافیک شهرها اکنون پهپادهای تحویل کالا و تاکسی‌های پرنده بیش از گذشته موردتوجه دولت‌ها قرار گرفته‌اند. این در حالی است که چین یک فرودگاه ویژه برای فرود و برخاست این پرنده‌ها ایجاد کرده و انگلیس نیز ساخت اولین فرودگاه اختصاصی این نوع وسایل نقلیه را در دست اقدام دارد.

۳. آجرهایی که منبع انرژی‌اند

امروزه بسیاری از دستگاه‌های اطراف ما هوشمند هستند؛ از تلفن همراه گرفته تا تلویزیون، ساعت، سیستم روشنایی، خودرو و غیره. اما اکنون محققان پا را فراتر گذاشته و به دنبال ایده آجرهای هوشمند هستند. درواقع دانشمندان راهی برای ذخیره انرژی در آجرهایی که در ساخت خانه به‌کار می‌رود، پیدا کرده‌اند. محققان دانشگاه واشنگتن در ایالت میزوری، آجری ساخته‌اند که می‌تواند به‌عنوان باتری عمل کند. اگرچه این فناوری هنوز در مراحل اولیه خود است، اما در آینده می‌تواند مقدار قابل‌توجهی انرژی را ذخیره کند و تحول عظیمی در ساخت خانه‌ها و مجتمع‌های مسکونی و تجاری ایجاد کند.

۴. ساعت‌های هوشمندی که از عرق بدن انرژی می‌گیرند

علاقه‌مندان به بدن‌سازی و افرادی مشکل شارژ کردن باتری ساعت خود را دارند می‌توانند از این فناوری در آینده‌ای نزدیک بهره‌مند شوند. مهندسان دانشگاه گلاسگو نوع جدیدی از پوشیدنی‌های هوشمند تولید کرده‌اند که ازطریق عرق بدن انرژی ذخیره می‌کند. درواقع عرق بدن جایگزین الکترولیت‌های موجود در باتری‌های معمولی می‌شود و می‌تواند فقط با ۲۰ میکرولیتر مایع به‌طور کامل شارژ شود. عرق از طریق یک پوشش پارچه‌ای به دستگاه می‌رسد.

۵. روبات‌های هوشمند زنده

اگر مبنا فیلم‌های هالیوود باشد، این ایده می‌تواند بسیار وحشتناک باشد، اما از نظر علم، این ایده رشد و تحول عظیمی برای فناوری است. روبات‌های هیبریدی کوچکی که از سلول‌های بنیادی جنین‌های قورباغه ساخته شده‌اند می‌توانند روزی در بدن انسان برای اهداف پزشکی مورداستفاده قرار بگیرند. همچنین ازاین‌روبات‌های هیبریدی می‌توان برای جمع‌آوری میکروپلاستیک‌های موجود در اقیانوس‌ها استفاده کرد.

نوآوری‌های متحول‌کننده آینده را بشناسید/ از چشم‌های بیونیک تا بتن خودترمیم‌شونده

۶. لباسی که بر قلب نظارت می‌کند

ساعت‌های هوشمندی که قابلیت نظارت بر قلب را دارند مدتی است که موردتوجه کاربران قرار گرفته‌اند، اما دقت آنها جای سؤال دارد. شرکت «KYMIRA» با استفاده یک نوار قلب چاپ‌شده روی پارچه، در حال ساخت یک تی‌شرت هوشمند است. این لباس ضربان قلب را به‌طور دقیق اندازه‌گیری کرده و از طریق بلوتوث بر روی فضای ابری بارگذاری می‌کند. سپس الگوریتم‌ها داده‌ها را تجزیه‌وتحلیل کرده، و هرگونه ناهنجاری در ضربان قلب را تشخیص و به کاربر هشدار می‌دهند.

۷. شارژ بسیار سریع باتری‌های ماشین

در حال حاضر یکی از مشکلات موجود در رابطه با اتومبیل‌های الکتریکی سرعت شارژ باتری آن‌هاست و باتری که سریع شارژ شود مسئله را حل می‌کند. از طرفی شارژ سریع باتری‌های لیتیوم یونی باعث کاهش عمر آنها می‌شود. ازاین‌رو، محققان دانشگاه ایالتی پن دریافتند که اگر باتری‌ها بتوانند به مدت ۱۰ دقیقه تا ۶۰ درجه سانتی‌گراد گرم شوند و در دمای محیط خنک شوند، می‌توان از آسیب ناشی از گرما جلوگیری کرد. این باتری از فویل نیکل خودگرم‌شونده استفاده می‌کند و نیز سیستم خنک‌کننده سریعی در داخل خودرو طراحی می‌شود.

۸. تراشه‌های سیلیکونی با نورون‌های مصنوعی

محققان راهی پیدا کرده‌اند که نورون‌های شبه انسانی را به تراشه‌های سیلیکونی متصل می‌کند که درنتیجه خصوصیات الکتریکی یک نورون واقعی را ارائه می‌کند. پروفسور آلن نوگارت، مدیر این پروژه می‌گوید: «تاکنون سلول‌های عصبی مانند جعبه سیاه بوده، اما ما موفق شده‌ایم جعبه سیاه را باز کرده و در داخل آن را به‌دقت بررسی کنیم. اگر این برنامه موفقیت‌آمیز باشد، می‌تواند نارسایی قلبی و حتی آلزایمر را درمان کند.

۹. فناوری صوتی برای آتش‌سوزی در جنگل‌ها

آتش‌سوزی جنگل‌ها تهدید بزرگی برای زندگی انسان و محیط‌زیست است. با روش‌های سنتی خاموش کردن یک آتش‌سوزی عظیم، هفته‌ها و حتی ماه‌ها به طول می‌انجامد، اما محققان دانشگاه جورج میسون در حال کار روی یک خاموش‌کننده صوتی هستند. ازآنجاکه صدا از امواج فشار تشکیل شده، می‌تواند هوای آتش را مختل کرده و در فرکانس مناسب منبع آن را در اطراف آتش قطع کند.

۱۰. بتن خودترمیم‌شونده

محققان با استفاده از ماسه، ژل و باکتری یک بتن زنده ایجاد کرده‌اند. به گفته کارشناسان این ماده دارای ویژگی‌هایی ازجمله تحمل وزن بالا و حالت خودترمیمی خواهد بود که برای محیط‌زیست کاملاً بی‌خطر خواهد بود. نیاز به چنین اختراعی از آنجا ناشی شده که بتن بعد از آب، دومین ماده‌ای است که بیشترین استفاده را در زمین دارد.

منبع:آنا

انتهای پیام/

برچسب ها: نوآوری ، بینایی ، چشم
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.