به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، کیانوش جهانپور سخنگوی سازمان غذا و دارو درباره جزئیات محموله وارداتی واکسن کرونا از ژاپن اظهار کرد: محموله فعلی اولین قسمت از واکسن آسترازنکاهای اهدایی از طرف کشور ژاپن به مردم جمهوری اسلامی ایران است که کمی بیش از یک میلیون دوز است و با هماهنگی بین وزارت بهداشت، وزارت امور خارجه با عملیات اجرایی UNOPS امروز وارد کشور میشود.
رئیس مرکز روابط عمومی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی بیان کرد: با توجه به نزدیک شده به آغاز بازیهای المپیک، هماهنگیهای فشردهای برای انتقال این محموله صورت پذیرفته است.
سخنگوی سازمان غذا و دارو از زمان تحویل مابقی ٢.٩ میلیون دوز واکسن آسترازنکا اهدایی ژاپن خبر داد و گفت: محموله بعدی انشاءالله جمعه هفته بعد وارد کشور میشود که حدود یک میلیون و هشتصد هزار دوز است.
جهانپور بیان کرد: با توجه به ظرفیت فعلی تزریق واکسن در کشور، محمولههای اینچنینی میتواند واکسن مورد نیاز کشور را تا ورود واکسنهای تولید داخل، تامین کند. حمل و نقل بین المللی DHL بعد از مدتها، برای انتقال این محموله، همکاریهای خود با ایران را برای انتقال دارو و واکسن آغاز کرده است.
گفتنى است؛ پارت اول محموله ٢.٩ میلیون دوز واکسن آسترازنکا در قالب قرارداد کواکس و با توجه به وضعیت شیوع کرونا و روابط ایران و ژاپن وارد کشور شد است.
پیشتر دولت ژاپن به طور رسمی اعلام کرده بود که ١١ میلیون دوز واکسن آسترازنکا ساخت این کشور را از طریق کواکس به کشورهای مختلف اهدا میکند. بنابر اعلام سفارت ژاپن در تهران، پس از انجام کلیه هماهنگیها ٢.٩ میلیون دوز، تعداد قابل توجه اهدا شده تاکنون، به جمهوری اسلامی ایران تحویل داده خواهد شد. سفارت ژاپن اعلام کرده است که این اهدا با توجه به رابطه دوستانه ژاپن و ایران و براساس وضعیت فعلی ویروس کرونا در ایران صورت گرفته است.
ایران ١۶.٨ دوز واکسن از کوواکس خریداری کرده است و تاکنون ٢ محموله واکسن آسترازنکا وارد ایران شده است، محموله نخست حاوی بیش از یک میلیون و ۴۰۰ هزار دوز واکسن آسترازنکا (ساخت ایتالیا) از مجموعه کوواکس بود که وارد ایران و تزریق شده است، اولین محموله واکسن کرونای خریداریشده از طریق سازوکار کوواکس، هم در قالب ۷۰۰ هزار و ۸۰۰ دوز واکسن از کره جنوبی وارد کشور شده است.
کوواکس سازوکاری به مدیریت مشترک «ائتلاف برای نوآوری در حوزه آمادگی برای اپیدمی» (CEPI)، «اتحاد جهانی برای واکسن و ایمنسازی» (GAVI) و سازمان جهانی بهداشت (WHO) است که در آن صندوق کودکان سازمان ملل (یونیسف) نقش کلیدی در ارسال واکسن بر عهده دارد، تضمین توزیع عادلانه واکسن کرونا در جهان از طریق پروژه کوواکس، اولویت بسیار مهم سازمان جهانی بهداشت و شرکای آن است.
از ۱۵ بهمن ۹۹ تا ۳۱ تیر۱۴۰۰ به تعداد ۲۴ محموله واکسن کووید ۱۹ وارد کشور شده است. امروز محموله بیست و چهارم به میزان یک میلیون و ۱۳۰ هزار و ۴۰۰ دوز وارد کشور شد و پس از انجام تشریفات گمرکی به صورت حمل یکسره و در پای پرواز، در اختیار نمایندگان وزارت بهداشت قرار گرفت.
مجموع واکسنهای وارداتی تا به امروز از مرز ۱۳ میلیون دوز گذشت و به تعداد ۱۳ میلیون و ۲۵۲ هزار و ۶۰۰ دوز رسید.
انتهای پیام/