زیاده روی در مصرف زردچوبه می‌تواند باعث بروز مشکلاتی برای سلامتی شود.

به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران به نقل از ان دی تی وی، زردچوبه یکی از گیاهان پر خواصی است که از زمان باستان به دلیل خواص دارویی و شفابخشی مورد استفاده قرار می‌گرفته است. ترکیبات فعال در این ادویه که کِرکیومین نام دارد یک آنتی اکسیدان قوی است که خاصیت ضدالتهابی دارد.

یافته‌های محققان نشان داده است زردچوبه باعث تسکین درد مفاصل شده و زخم‌های داخلی را التیام می‌بخشد. متخصصان می‌گویند نباید بیشتر از یک قاشق چای خوری زردچوبه در روز مصرف کرد، زیرا زیاده روی در مصرف آن می‌تواند منجر به بروز مشکلاتی در سلامتی شود.

در این مطلب به رایج‌ترین عوارض جانبی مصرف زردچوبه می‌پردازیم:

۱- ناراحتی معده: زردچوبه باعث گرمی بدن شده و در عین حال می‌تواند باعث بروز التهاب در معده شود. این موضوع در نهایت به درد‌های شکمی و گرفتگی عضلات منجر می‌شود.

۲- افزایش خطر سنگ کلیه: زردچوبه دارای ترکیباتی به نام اوکسالات است که می‌تواند خطر ابتلا به سنگ کلیه را در فرد افزایش دهد. در حقیقت اوکسالات با ترکیب با کلسیم، باعث تشکیل اوکسالات کلسیم غیرمحلول در بدن می‌شود. تشکیل این ترکیب نخستین گام در بروز سنگ کلیه است.

۳- حالت تهوع و اسهال: کِرکیومین موجود در زردچوبه می‌تواند در دستگاه گوارش ایجاد اختلال و مشکل کرده و باعث بروز حالت تهوع و اسهال در فرد شود. 

عوارض زردچوبه

۴- بروز آلرژی: برخی ترکیبات موجود در زردچوبه می‌تواند باعث بروز آلرژی در افراد و علائمی همچون جوش و مشکلات تنفسی در آن‌ها شود. آلرژی در این افراد می‌تواند شامل آلرژی پوستی و گوارشی باشد.

۵- کمبود آهن: تحقیقات دانشمندان نشان داده است زیاده روی در مصرف زردچوبه باعث اختلال در روند جذب آهن می‌شود. از همین رو، افرادی که از کمبود آهن و کم خونی رنج می‌برند نباید در مصرف این ادویه زیاده روی کنند.

اگرچه زیاده روی در مصرف زردچوبه می‌تواند برای بدن عوارض جانبی داشته باشد، اما این ادویه دارای خواص بی شماری است. از این رو، مصرف متعارف و کم آن می‌تواند باعث بهبود سلامتی عمومی بدن شود.


بیشتر بخوانید


انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۶
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۱۰ ۰۶ مرداد ۱۴۰۰
هروقت انبارشون پره میگن خوبه هروقت کم داشتن میگن میگن بده مثل چیای دیگشوم
Iran (Islamic Republic of)
امیر
۱۴:۰۴ ۰۶ مرداد ۱۴۰۰
هر هفته یه بار مقداری زرد چوبه تو کپسول خالی میریزم ومیخورمش تا حالا بجز رضایت چیزی ندیدم واچسه من خوبه شما هم با مقدار خیلی کم خودتونو تست کنید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۵۹ ۰۵ مرداد ۱۴۰۰
یروز میگن خوب یروز بد مث سیر حالا دیگ مضر شده اینم شده مث کشف درمان کرونا خخخخ
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۲۰ ۰۵ مرداد ۱۴۰۰
واقعا
ی روز میگید خیلی خوبه زیاد مصرف کنید تو شیر بریزید و....
ی روز دیگه مضر اعلام میشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۰۸ ۰۵ مرداد ۱۴۰۰
چقد اختلاف نظر یکی میگه عالیه یکی میگ عوارض داره یعنی چ اخه باخودتون چن چند هستین؟؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۴۵ ۰۵ مرداد ۱۴۰۰
همین الان زرد چوبه مضر شد مثل برنج خارجی -هل - ...
آخرین اخبار