به گزارش خبرنگار حوزه رفاه و تعاون گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، امیر جبلی دکترای تخصصی مدیریت دانشگاه تهران، پژوهشگر، مولف و مدرس دانشگاه دربارهی این که معیشت به جوانان اجازه ازدواج میدهد یا خیر گفت: براساس آمار، متوسط هزینههای سالانه زندگی خانوارهای شهری در سال ۹۸ نزدیک به ۵۰ میلیون تومان بوده است و در سال ۹۰ میزان هزینههای سالانه یک زندگی ۱۳ میلیون تومان بوده است و افزایش رشد ۲۶۰ درصدی هزینههای زندگی در عدم تمایل نسل جوان به ازدواج و ایجاد خانوار، بسیار تاثیر گذار بوده است.
وی بیان کرد: در زمستان سال ۱۳۹۹ بهای مسکن و اجاره بها، رشد ۳۸ درصدی داشته است و هزینههای خوراکی، به ۷۰ درصد افزایش یافته است. افزایش ۶۷ درصدی نرخ تورم نقطه به نقطه اقلام خوراکی و تورم بیش از ۴۰ درصدی کالاهای غیر خوراکی در سال گذشته به عنوان نمونههایی از مشکلات و شاخصهای معیشتی موجود در کشور است.
وی تصریح کرد: در حال حاضرلازمه داشتن یک زندگی عادی در کشور، برای خانوادههای ۲ یا ۴ نفره داشتن درآمد ماهانه ۱۰ میلیون تومان لازم است.
جبلی در ادامه افزود: بر اساس آمار اعلام شده از سمت تامین اجتماعی، در سال ۱۴۰۰ متوسط خط فقر کشور، ۷ میلیون تومان و در شهرهای بزرگ ۱۰ میلیون تومان است.
این پژوهشگرو مدرس دانشگاه تاکید کرد: یکی دیگر از پارامترهای تاثیر گذار در ازدواج مسئله شغل است که بر اساس آمار در سالهای ۹۸ و ۹۹ بیش از ۳ میلیون بیکار در کشور وجود داشته است و بیش از ۱. ۵ میلیون نفر از جوانان تحصیل کرده بودند.
وی خاطر نشان کرد: با توجه به این شاخصها و وجود افزایش قیمتها و مشکلات معیشتی موجود و نبود اشتغال برای جوانان، دیگر نمیتوان از نسل جوان انتظار داشت، به امید این که شاید در آینده وضعیت بهتر شود و به سمت ازدواج تمایل داشته باشند.
وی بیان کرد: متاسفانه در حال حاضر با بی کفایتی هرم مدیریتی کشور، وضعیت ازدواج جوانان به یک چالش و معظل تبدیل شده است.
جبلی در پایان عنوان کرد: اگر میان مسئولین همگرایی، اثر گذار باشد و نگاه خوبی داشته باشند و خدا را در نظر بگیرند و اگر فرهنگ را، هم چاشنی برنامه ریزیهای مبتنی بر بحران خود قرار دهند یقینا به نتایج خوبی در بحث ارتباط معیشت و ازدواج خواهیم رسید.
بیشتر بخوانید
انتهای پیام/