به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بیرجند، رجها روی هم مینشینند تا هنر روح پیدا کند و نقشی ارزشمند پدید آید.
دنیا برای فرش خراسان جنوبی سر و دست میشکند و به گفته کامیابی مسک رئیس اتحادیه فرش دستباف خراسان جنوبی، فرشهای معروف به هرات در دنیا، محصول خراسان جنوبی هستند.
محله تپه رنگرزان بیرجند جایی است که روزگاری در آن دیگها غل غل میکردند و رنگرزی در آن انجام میشد.
اما حالا چیزی از قدیم در این محله نمانده و تنها در یک کارگاه، رنگرزی به صورت سنتی و صنعتی انجام میشود.
ترشابی صاحب این کارگاه، دلیل عدم استقبال مردم از رنگرزی سنتی را زمان بر بودن و سختی رنگ آمیزی میداند و میگوید: برای حفظ مشتری مجبوریم به هر دو شیوه صنعتی و سنتی کار کنیم.
هنوز میتوان رنگ طبیعی برای فرش استفاده کرد
کامیابی مسک رئیس اتحادیه فرش دستباف خراسان جنوبی گفت: چندین عامل در عدم استفاده از رنگهای طبیعی برای نخهای فرش وجود دارد که از جمله آنها میتوان به ارزانی رنگهای شیمیایی، راحتتر بودن فرآیند رنگرزی با رنگهای شیمیایی و کمبود مواد اولیه برای استحصال رنگ طبیعی است.
بارانی کارشناس حوزه فرش گفت: هنوز میتوان به سمت مواد رنگزای طبیعی برای رنگ آمیزی نخها روی آورد، اما به شرط آنکه مواد اولیه ارزان قیمت باشد.
بیشتر بخوانید
او افزود: دور ریزهای گیاهی مانند پوست گردو، چوب زرشک، پوست انار و گلبرگ زعفران میتواند به عنوان ماده رنگزا مورد استفاده قرار گیرد.
بارانی گفت: به لحاظ روانشناسی، دیدن این رنگها میتواند منجر به آرامش اعصاب شود.
از حفظ جلای فرش تا آرامش اعصاب با دیدن رنگهای طبیعی
ویسیان معاون امور تحقیق و ترویج مرکز ملی فرش ایران نیز گفت: رنگهای طبیعی که برای رنگ آمیزی نخ فرش استفاده میشود، مشکلی برای انسان ایجاد نمیکند.
او اظهار کرد: یکی دیگر از مزایای استفاده از رنگهای طبیعی آن است که پس از گذشت زمان، جلای رنگ فرش از بین نمیرود و ظاهر آن حفظ میشود.
رنگهای طبیعی، بخشی از اصالت هنر فرش بافی در خراسان جنوبی است که میتوان با استفاده از آن ها، هم هنر رنگرزی سنی را احیاء کرد و هم به محبوبیت فرش ایرانی در عرصه بازارهای جهانی کمک کرد.
انتهای پیام/ ر