به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از البرز، تربیت نیروی انسانی متخصص برای آینده کشور مهمترین رکن اصلی توسعه پایدار را تشکیل می دهد که بخش عمده این مهم بر دوش وزارت آموزش و پرورش است.
آموزش و پرورش در جامعه نقش بسیارمهمی دارد چون شاکله اصلی فکری جامعه محسوب می شود لذا هرگونه کمبود و آسیبی به آن، موجب زیان دیدن سایر بخش ها می شود.
توسعه زیرساختها و امکانات آموزشی در کشور از جمله استان البرز که بیشترین مدارس ۲ نوبتی و تراکم بالای دانش آموزی کشور را دارد، ضروری به نظرمی رسد.
سرانه فضای آموزشی استان البرز در حال حاضرحتی از استان سیستان و بلوجستان پایین تر است و حدود ۴۰ درصد از فضاهای آموزشی آن نیز فرسوده می باشد که نیاز به تخریب، بازسازی و مقاوم سازی دارد.
سالار قاسمی، مدیرکل آموزش و پرورش البرز گفت: کمبود ۶ هزار کلاس درس و فرسودگی حدود ۴۰ درصد مدارس در این استان محسوس است لذا برای رفع این نیاز مبرم باید کلاس های درس جدید احداث کرد.
قاسمی افزود: فضاهای آموزشی درالبرز با توجه به رشد جمعیت آن به خصوص در نواحی چهارگانه آموزش و پرورش کرج توسعه پیدا نکرده است.
مدیرکل آموزش و پرورش البرز با اشاره به نبود فضاهای آموزشی دربیشتر شهرک های مسکونی البرز گفت: با توجه به رشد جمعیت دانش آموزی به دلیل مهاجرت پذیری بالا، ضرورت دارد به احداث کلاس در این استان نگاه ویژه ای شود.
او افزود: برای ساخت مدرسه دربرخی از مناطق استان از جمله کرج نیاز به تامین زمین است که در این بخش نیاز به مشارکت و همراهی شهرداری و مسکن و شهرسازی داریم تا گامی عملی در راه تامین و توسعه فضای آموزشی در این استان برداشته شود.
مدیرکل آموزش و پرورش البرز گفت: جمعیت دانش آموزی این استان به دلیل مهاجرت ها روند افزایشی دارد و امسال مهاجرت خانواده ها به البرز روند صعودی داشته است به گونه ای که رشد جمعیت دانش آموزی در این استان نیز به بیش از ۱۵ هزار نفر پیش بینی می شود.
قاسمی با بیان این که هرسال شاهد رشد جمعیت دانش آموزی حدود سه درصد درالبرزهستیم، افزود: اما با وضعیت کم آبی و سایر مشکلات موجود در برخی از استان ها و افزایش روند مهاجرت خانواده ها به این استان درسال تحصیلی جدید پیش بینی ۵۱۰ هزار نفر جمعیت دانش آموزی می شود.
او گفت: برای استان البرز جمعیت ۱۵ هزار نفری دانش آموزی درمهر ماه سال جاری پیش بینی می شود.
مدیرکل آموزش و پرورش البرز افزود: برای سال تحصیلی آینده استان البرز با چالش کمبود فضای آموزشی و معلم مواجه است که این دو عامل در فرآیند کیفیت آموزش در مدارس نقش تاثیرگذاری دارد.
قاسمی گفت: به رغم همه تلاش های صورت گرفته از سوی دولت و خیرین مدرسه ساز، متاسفانه رشد ساخت مدارس با رشد جمعیت دانش آموزی در استان البرز همسویی ندارد.
مدیرکل آموزش و پرورش البرز افزود: سرانه آموزشی البرز ۳.۲۸ است که با سرانه کشوری که ۵.۱۷ می باشد، فاصله بسیار زیادی دارد.
او گفت: تامین ۶ هزار کلاس درس در بازده زمانی چند ساله ازمحل اعتبارات ملی و استانی امکان پذیر نیست لذا برای ساخت کلاس های درس جدید در استان البرز نیاز به مشارکت بالای خیرین و بخش خصوصی داریم.
قاسمی افزود: علی رغم این که البرز یکی از استانهایی است که با بیشترین نرخ مهاجرت روبرو است، آخرین استان کشور در تخصیص سرانههای آموزشی است.
انتهای پیام/خ