رئیس شبکه دامپزشکی شهرکرد گفت: بسیاری از بیماری‌ها بین انسان و دام مشترک است لذا کشتار دام در کشتارگاه می‌تواند از انتقال این بیماری‌های مشترک جلوگیری کند.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شهرکرد، محمد یزدان بخش رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان شهرکرد اظهار داشت: از مردم و دامداران تقاضا می‌شود از کشتار دام‌های مولد و آبستن به دلیل شرایطی که در آن قرار داریم اجتناب کنند و دام جوان نَر ترجیحاً کشتار شود.

او افزود: توصیه می‌شود اگر قرار است دامی کشتار شود حتماً این کار در کشتارگاه صورت گیرد.

یزدان بخش اضافه کرد: بسیاری از بیماری‌ها بین انسان و دام مشترک است لذا کشتار دام در کشتارگاه می‌تواند از انتقال این بیماری‌های مشترک جلوگیری کند.


بیشتر بخوانید


او ادامه داد: در فصول گرم سال به سبب فعالیت کنه‌ها شاهد بروز برخی بیماری‌ها همچون تب کریمه کنگو یا بروسلوز هستیم که بیماری‌های ویروسی بسیار خطرناکی هستند، به همین دلیل ذبح دام در کشتارگاه می‌تواند از بروز این بیماری‌ها جلوگیری کند.

یزدان بخش گفت: همچنین از مردم و دامداران تقاضا می‌شود از کشتار دام‌های مولد و آبستن به دلیل شرایطی که در آن قرار داریم اجتناب کنند و دام جوان نَر ترجیحاً کشتار شود.

او افزود: موضوع مهم دیگر لاشه دام کشتار شده است که حداقل به مدت ۲۴ ساعت باید در دمای پایین در یخچال نگه‌داری و سپس مصرف شود، در این مدت است که بسیاری از بیماری‌ها از بین می‌رود لذا نباید بلافاصله بعد از کشتار دام، لاشه آن مصرف شود.

یزدان بخش اضافه کرد: برای داشتن یک گوشت سالم نیاز است که دام سالم باشد بنابراین دام باید از مراکز فروش معتبر خریداری شود، واکسیناسیون دام انجام شده باشد و سابقه دام مشخص باشد.

او ادامه داد: دام خریداری شده جهت ذبح باید کاملاً هوشیار و سرحال باشد، آلودگی ظاهری دام به واسطه کنه‌ها و دیگر حشرات خون‌خوار با چشم قابل رؤیت است، همچنین دام سالم به‌خوبی غذا می‌خورد و چشم دام سالم براق و سالم است.

انتهای پیام/ف

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.