عوامل متعددی در فرایند تأخیر در ازدواج جوانان دخیل هستند که خانواده ها، نهادهای آموزشی و متولیان امر باید به واکاوی و برطرف کردن آن ها بپردازند.

به گزارش خبرنگار حوزه ازدواج و خانواده گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، سعیده کبیری روانشناس و مشاور خانواده، در یک گفت و گوی رادیویی، در رابطه با آسیب های افزایش سن ازدواج در جامعه امروز اظهار کرد: از دیدگاه روانشناسی و علم معنویت درمانی که حقیقت خلقت است ما ازدواج نمی کنیم که به هم برسیم چرا که درواقع، ما با ازدواج، برای مسیر زندگیمان، همسفر انتخاب می کنیم و باید این فکر را کنم که قرار است اهدافی داشته باشم و بسیار شیرین است که برای رسیدن به این اهداف و در این مسیر، همسفر خوبی هم داشته باشم.
وی با ذکر مثالی بیان کرد: به طور مثال؛ اگر در کوهنوردی، قرار باشد که به یک قله بروم و آن را فتح کنم مسلما به تنهایی، نه تنها خطرات بیشتری دارد بلکه آسیب پذیری را هم بیشتر می کند که داشتن یک همسفر خوب در این مسیر، برای من مزایای زیادی به همراه دارد که سفر را شیرین تر و خطرات آن را کمتر می کند. 
 
این روانشناس تصریح کرد: چیزی که همیشه به آن معتقد هستم، این است که به ازدواج به عنوان هدف نگاه نکنیم چرا که اگر به عنوان هدف به آن نگاه کنیم چراکه در مسیر ازدواج، فرایند ها و پیچ و خم های زیادی وجود دارد و اگر ازدواج هدف من شود با مشکل روبرو می شوم اما در مقابل، اگر به ازدواج، به عنوان فرایند شیرین و لذت بخش  نگاه کنم انعطاف پذیرتر می شوم و با سختی های ازدواج هم کنار می آیم. 
 
کبیری گفت: اول باید نگاهمان به ازدواج را درست کنیم. خداوند در قرآن کریم، ازدواج را مایه آرامش انسان عنوان کرده اند؛ به طوری که فرموده اند همسرانی از جنس شما آفریدیم تا در کنار آن آرامش بگیرید و درواقع، نگاه ما به همسریابی باید مسیر آرامش باشد، در حالی که اتفاقی که متاسفانه در جامعه ما رخ داده این است که ظواهر ازدواج دست و پا گیر شده است و ما را از حقیقت ازدواج دور کرده اند.

شهلا کاظمی پور جامعه شناس و متخصص جمعیت شناسی و مطالعات زنان در ادامه، با اشاره به تبعات و پیامدهای بالارفتن سن ازدواج اظهار کرد: درمورد سن ازدواج باید گفت، این نکته مهم است که ما چه سنی را مناسب ازدواج بدانیم و سپس، از آن رده سنی بالاتر را سن بالای ازدواج بگوییم. معمولا در جوامع سنتی، ازدواج ها در سنین پایین و برای دختران با میانگین سنی ۱۵ و کمتر از آن و برای آقایان در سنین زیر ۲۰ سال انجام می شده است اما به مرور زمان و بدنبال توسعه جوامع و شهرنشینی و پیچیدگی های مختلف اجتماعی، سن ازدواج افزایش پیدا کرده است. بنابراین، باید برای بالارفتن سن ازدواج، حدی قائل شویم.

وی بیان کرد: در ۳۰ سال اخیر، در جامعه ما میانگین سن ازدواج، برای خانم ها از سن ۲۰ به ۲۴ سالگی و برای آقایان از حدود ۲۴ سال به نزدیک ۲۸ سال رسیده است که این میانگین نسبت به توسعه جامعه و تحصیلات افراد و در مقایسه با جوامع دیگر نیز افزایش پیدا نکرده است و فقط مسئله اساسی ما این است که گروهی از جوانان ما، سن ازدواجشان با تاخیر انجام می شود و البته این تعمیم به همه آن ها نمی شود چرا که ۵۰درصد زیر این میانگین سنی و بقیه بالای این میانگین ازدواج می کنند و در این میان، مسئله ای که وجود دارد برای گروهی است که ازدواج آن ها در سن بالا اتفاق می افتد و به همین دلیل است که تقریبا ۴۰-۵۰ درصد جوانان، بالای ۲۷-۲۸ سال و همچنان مجرد هستند.

در ادامه، اشرف السادات جمال فوق تخصص طب مادر و جنین هم، در پاسخ به این سوال که تا چه سنی بارداری برای خانم ها مناسب است و چرا باید سن ازدواج محدوده داشته باشد؟ گفت: ما توصیه ای که در اولین برخورد با یک دختر خانم می کنیم این است که به او می گوییم زود ازدواج کند و بچه دار شود چرا که از نظر ما، تکامل انسان با ازدواج است و از نظر پزشکی، دختر خانم ها با افزایش سن خود، رزرو ذخیره تخمدانشان کم می شود و بعدها یعنی پس از ۳۵ سال ممکن است دچار مشکلات ناباروری شوند و همین موضوع، درمان ها و استرس ها و اضطراب های زیادی برایشان به همراه داشته باشد و  در این خصوص، سن خاصی را عنوان نمی کنیم اما از ۲۵سالگی توصیه می کنیم که ازدواج انجام شود و یکی دو سال هم برای رسیدن به تفاهم زوجین یا تجربه همسفری کافی است که پس از آن اقدام به بارداری کنند.

وی بیان کرد: اگر سن بالا برود، حوادثی برای ارگان های یک خانم به وجود می آید که از آن جمله می توان به رحم، لوله و تخمدان اشاره کرد که می توانند به مرور زمان دستخوش گرفتاری هایی شوند. به طور مثال؛ با یک عفونت ساده یا پیچیده، لوله های رحم بسته شوند و با استرس های فراوان و تغذیه های موجود، تخمدان دچار رزرو کم شده و فرد دچار کیست تخمدان شود که در حقیقت، همه این ها عوامل ناباروری می شوند که درمان برای آن ها مشکل ساز است. 

جمال تصریح کرد: ما به زوجین توصیه می کنیم که پس از رسیدن به تفاهم، هرچه زودتر بچه دار شوند چرا که پس از ۳۵ سال واقعا ذخیره تخمدان در خانم ها کم و بارداری دچار مشکل می شود.


بیشتر بخوانید:

در ادامه هم، سعیده کبیری روانشناس، در خصوص آسیب های بالا رفتن سن ازدواج در آینده خانواده و روابطی که پدر و مادر با فرزند خود خواهند داشت، اظهار کرد: وقتی که ازدواج و باروری به موقع اتفاق بیفتد یعنی در سنینی که انعطاف پذیری، حوصله و صبر در مسیر رشد انسان وجود دارد خیلی می تواند مطلوب باشد چرا که کم بودن تفاوت سن پدر و مادر با فرزند خود، باعث کاهش اختلاف های فرهنگی و اجتماعی می شود و تعاملات بهتری میان آن ها وجود خواهد داشت چرا که خود والدین هم برای فرزندان دوم و سوم خود می گویند ما حوصله و صبری که برای فرزند اول خود داشتیم شاید به آن صورت، برای فرزند سوم نداشته باشیم.

وی بیان کرد: تصور کنید بارداری اول زن در سنین ۳۵-۳۶ سالگی او اتفاق بیفتد مسلما از نظر قوای جسمانی، صبر و حوصله و حتی هدف ها هم مثل گذشته نیست. به طور مثال؛ خانمی که در میانگین سنی ۲۰-۲۵ سالگی مادر می شود اهدافی را در زندگی برای خود ترسیم می کند اما با وجود شرایط فعلی و شاغل بودن برخی از خانم ها در جامعه، هرقدر سن خانم بالاتر می رود اهداف آن ها، از لحاظ قدرت خواهی و پیشرفت شغلی هم بیشتر می شود و این متضاد با فرزندداری است و برای آقایان هم این حقیقت وجود دارد و حتی آقایان کم حوصله تر می شوند چرا که خداوند در وجود خانم ها مهر مادری را به ودیعه گذاشته است و آسیب این موضوع چه بسا در آقایان بیشتر است زیرا عاطفه مادری و فرزندخواهی که در وجود زنان است به مراتب در آقایان کمتر باشد.

شهلا کاظمی پور جامعه شناس در ادامه،  با اشاره به نقش مهم نهادهای آموزشی در هدایت نسل جوان به سمت ازدواج به موقع تأکید کرد: نهادهای آموزشی مثل تیغ دو لبه هستند چرا که یکی از دلایل تاخیر در ازدواج جوان ها چه دختران و چه پسران، تحصیلات است و ما در جامعه شناسی با موضوعی با عنوان ارزش های افراد روبرو هستیم که در جامعه کنونی ارزش ها تغییر کرده اند؛ به طوری که در گذشته، نیازها و ارزش های اول افراد ازدواج بود اما الان می بینیم که اولویت فرد تحصیل است.

وی مطرح کرد: تحصیل، خود عامل به تعویق انداختن ازدواج می شود و در ضمن، در نهاد آموزشی هم هیچ نوع تقویتی برای مهارت زندگی برای بچه ها وجود ندارد و به آن ها آموزش داده نمی شود؛ به طوری که ما فقط بچه هایمان را وادار می کنیم که بخوانند و امتحان دهند و در این میان هم استرس پیدا کنند. این در حالی است که هردو مورد با هم امکان پذیر است. 

این جامعه شناس یادآوری کرد: فرد هم می تواند تحصیل  و هم ازدواج کند و سپس هم فرزند دار شود. ما در دانشگاه ها به ویژه در مدارج بالاتر، هیچ نوع توانمندی زندگی سالم زیستن را به بچه هایمان آموزش نمی دهیم و یکی از مشکلاتی که باعث عدم تفاهم و در نهایت منجر به طلاق می شود نداشتن مهارت های زندگی است چرا که وقتی جامعه پیچیده تر می شود مهارت ها نیز تغییر پیدا می کنند و از آن سادگی، شکل پیچیده ای می گیرند. البته در این میان، خانواده ها هم باید مشارکت داشته باشند و آن ها هم باید در این توانمندسازی موثر باشند.

سعیده کبیری روانشناس و مشاوره خانواده هم در ادامه، در رابطه با نقش خانواده و یادگیری مهارت های زندگی به منظور رفع این مشکل اظهار کرد: الان به خاطر نیازهای نسل جوان به برقراری ارتباط با جنس مخالف چه از لحاظ غریزه جنسی و چه از لحاظ ارتباط عاطفی، آن ها به سمت ازدواج آسان سوق پیدا می کنند اما متأسفانه، نسل های قبل، گاهی به دلیل نداشتن مهارت های زندگی، دچار مشکلاتی می شوند که سختگیرانه با ازدواج جوانان برخورد می کنند که سختگیری آن ها، هم از نظر مناسبت ها و مراسم ها و مهریه و هم از نظر انتخاب است. یعنی انتخاب بسیار سختگیرانه که بعضاً رویایی است و از طرفی، این مسائل به دلیل این است که تعداد بچه ها در خانواده ها کم شده است و به همین دلیل، خانواده ها هم به شدت به فرزندان خود وابسته هستند و به فرزندان خود سرویس می دهند به این دلیل که تمامی امکانات برای فرزندانشان فراهم شود که همه این ها آسیب زننده هستند. 

این روانشناس تصریح کرد: وقتی بچه نگاه می کند که تا سنین ۲۴-۲۵ سالگی، از خانواده خود سرویس می گیرد بعد از ازدواج از همسر خود متوقع  و کمال گرا می شود که همین کمال گرایی، باعث می شود که بسیاری از والدین برای بچه های خود یک ازدواج صد در صدی را ترسیم کرده و همه امکانات را از همان ابتدای زندگی طلب می کنند.

کبیری گفت: یکی از آسیب های جدی که امروزه وجود دارد ترس از تنهایی والدین است چرا که وقتی والدین مهارت زندگی ندارند از تنهایی می ترسند و سنگ اندازی های آن ها نیز بیشتر به خاطر همین تنهایی شان است. زیرا یا خودشان ازدواج موفقی نداشته اند و یا تک والد شده اند و حالا می ترسند که فرزندشان از آن ها جدا شود و این طبیعی است که بچه ها پس از ازدواج درگیری های زندگی خود را پیدا کنند و همین باعث ترس بسیاری از والدین از ازدواج فرزندانشان می شود.

این روانشناس ادامه داد: باید به والدین آموزش دهیم که نه تنها توقعاتشان را کم کرده بلکه در مسیر همسریابی به فرزند خود کمک کنند.این در حالی است که مسئله ای هم که من همیشه با آن روبرو هستم این است که بچه ها از سنین ۱۴-۱۵ سالگی غریزه طبیعی دارند که خداوند در وجود آن ها قرار داده است و کم کم آماده ازدواج می شوند و والدین باید در این میان، از لحاظ روانی فرزندان خود را آماده این موضوع مهم کنند.

وی افزود: اگر نگاهی به فرهنگ قدیم بیندازیم می بینیم که خانواده ها از به دنیا آمدن دخترانشان، شروع به تهیه جهیزیه می کردند و اگر این موضوع را هم کنار بگذاریم، می دیدیم که از سنین ۹-۱۰ سالگی، یک طرحواره ای در ذهن دختر ایجاد می شد که در آینده باید ازدواج کند، شریک زندگی داشته باشد و خانواده برای او آمادگی ذهنی ایجاد می کردند و این احساس ها، هم به دختر و هم به پسر برای مسئولیت پذیری آن ها کمک می کرد.

کبیری تأکید کرد:  گاهی نگاه می کنیم که در خانواده ها، پدر تا سن ۲۰-۲۵ سالگی دخترش، اگر برای او خواستگار بیاید آن را رد می کنند و حتی به دخترشان اطلاع نمی دهند و بهانه جویی هایی می کنند مثل این که دخترم باید تحصیلاتش را ادامه دهد و... که همه این ها آمادگی های ازدواج را کم می کنند و بعد، وقتی دختر وارد دانشگاه می شود و به سن ازدواج می رسد استرس و اضطراب ها بالا می رود و مشاهده می کند که هیچ مهارتی برای همسرداری و تشکیل یک زندگی ندارد.


بیشتر بخوانید:


انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۵۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
محسن
۱۲:۲۰ ۰۹ مرداد ۱۴۰۰
اگرمیتوانیدبدون گرفتن عروسی ازدواج کنیدودرروستازندگی کنیدوباتلویزیون22اینچLEDویخچال وکولروبخاری کوچک بسازیددرخانه ای که آب وبرق وگازوتلفن داردونزدیک آن درمانگاه وداروخانه وپاسگاه وایستگاه مینی بوس وسوپرمارکت وآرایشگاه ومسافرخانه هست میتوانیدازدواج کنیدمسافرخانه راازاین جهت گفتم که وقتی باهمسروخانواده مشکل داشتیدوازخانه بیرون رفتیدوجایی خواستیدبرای اقامت به آنجابرویدخصوصااگرهوابارانی وبرفی باشد.یک چنین دهکده ای صدالبته بایدمسجدوقبرستان هم داشته باشدمیتوانیدمغازه کبابی درآنجابازکنیدیاچایخانه به همراه املت.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۳۸ ۰۶ مرداد ۱۴۰۰
شوهر فقط پولدار بی پول بدرد چی میخوره
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۱:۴۲ ۰۶ مرداد ۱۴۰۰
هر جا برا کار میریم میگن خدمت هر جا برا ازدواج میریم میگن خدمت. 3 چهار ماه دگه میرم خدمت ببینم بعدش چه بهونه ای خواهد بود.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۱:۳۲ ۰۶ مرداد ۱۴۰۰
سایت عزیز وظیفه داره روزی 1بار در این مورد ازدواج متنی منتشر کنه‌.و هر چی هم امار بازدید و نظرات بیشتر باشه بهتره براش. و به یقیتن اگر هزار تا نظر هم بدیم کسی به غیر خودمون نمیبینه.
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
ناشناس
۱۶:۴۹ ۰۵ مرداد ۱۴۰۰
چرا به سربازی اجباری به عنوان دومین مانع ازدواج در بحث اشاره نشد؟
چرا به مسکن اشاره نشد؟
چرا به مهریه های نجومی اشاره نشد؟
Iran (Islamic Republic of)
محسن
۱۵:۵۴ ۰۵ مرداد ۱۴۰۰
کلاس اول دبستان معلم میگفت هرکی درس نخواندبایدبرودآشغالی ونان خشکی شودپول دربیاورد.نان خشکی تومحله داریم سه تاخانه داره.دختروپسرش ازدواج کرده ونوه هم داره.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۰۱ ۰۵ مرداد ۱۴۰۰
من ۳۶ سالمه و پسرم و هنوز مجرد و متاسفانه قید ازدواج زدم چون دختری نمی تونم پیدا کنم با اینکه کارمند دولتم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۴۱ ۰۶ مرداد ۱۴۰۰
دهه 60 به بعد که زیاده چطوری میگردی پیدا نمیکنی؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۵۶ ۰۶ مرداد ۱۴۰۰
۴۰ سالت هم باشه بالاخره یکی پیدا میشه ، بهونه نیار
تو هر سنی باشی بالاخره یکی پیدا میشه که جفتت بشه ، این حرفهای شما بهونه است ، بیکار باشی یکی پیدا میشه ، هرچی هم باشی بالاخره یکی پیدا میشه که باهات باشه ، دیدم که میگم
Iran (Islamic Republic of)
رضا
۱۳:۰۴ ۲۳ آبان ۱۴۰۰
مجردی براخودت حالشو ببر داداش ما ازدواج کردیم بدبخت شدیم بخدا
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۳۷ ۰۵ مرداد ۱۴۰۰
اقا خوبه
من ازداوج کرده ام سه فرزند دارم برای ثبت نام در مدرسه هر سال چند میلیونی پول زور کمک به مدرسه می گیریند واقعا پرداخت این هزینه برایم زیاده دولت عرضه مدیریت این یک کار ندارد بنده توصیه می کنم هزینه سربار خانواده را بردارید همه چیز درست می شود.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۶:۱۴ ۰۵ مرداد ۱۴۰۰
ما مشکل سربازی داریم. سربازی چه شد؟ خاک بر سر رضاشاه که شما از طرف احمقانه اش بهره برداری می کنید. مرگ بر پهلوی و خاندان پهلوی. لعنت بر رضاشاه
United States of America
ناشناس
۰۶:۱۰ ۰۵ مرداد ۱۴۰۰
مشکل اشتغاله نه تحصیل.
وقتی جوان شغل و درامدی نداره چطور ازدواج کنه؟ چطور خرج زندگی بده؟؟؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۴:۳۳ ۰۵ مرداد ۱۴۰۰
جوانی ستاره ایست که در آسمان عمر فقط یک بار طلوع میکند

ولی هنوز طلوع نکرده غروب کرد.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۴:۲۸ ۰۵ مرداد ۱۴۰۰
دیگه حتی چند سالیه خواب ازدواجم نمی‌بینم.

جوون با چه امیدی زندگی کنه وقتی هر روز همه چی ده برابر میشه.
Iran (Islamic Republic of)
سجاد
۰۴:۱۸ ۰۵ مرداد ۱۴۰۰
من زن میخاممممم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۲:۴۷ ۰۵ مرداد ۱۴۰۰
بنظر شما کارمندایی دولت اونایی در رأس مدیریتی قرار دارن و ماهی ۵۰ تا ۲۰۰ حقوق میگیرن میتونن افرادی که ماهی ۵ میلیون حداکثر درامد دارن رو تو تین وضعیت اقتصادی درک کنن جونای امروز به هیچ پشتوانه تی نمیتونن زن بگیرن چون لحظه به لحظه قیمتا بالا میره
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۱:۳۶ ۰۵ مرداد ۱۴۰۰
اول شغل کار برای جوان جوانی که پول نداشته باشد چگونه ازدواج کند .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۱:۲۷ ۰۵ مرداد ۱۴۰۰
بهترین سالهای زندگی ما تو حسرت نداشتن شغل و همسر و خونه گذشت
Korea (Republic of)
ناشناس
۰۱:۲۰ ۰۵ مرداد ۱۴۰۰
مم به عنوان یک دختر تحصیل کرده که مجرد مانده می گم که تحصیلات هیچ ربطی به ازدواج نکردن بنده نداشته. مشکل بنده و خیلی افراد دیگه این بوده فرد قابل اطمینانی برای اینکه آینیدم رو باهاش شریک بشم پیدا نکردم. بعضی ها مشکل اخلاقی داشتن و بعضی ها مشکل ارتباطی و بعضی ها اقتصادی و ... تحصیلات من شاید فقط باعث شده که من به آینده مالیم مطمئن باشم تا مجبور نشم به هر کس و ناکسی بله بگم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۱:۲۶ ۰۶ مرداد ۱۴۰۰
شما هم خدا رو میخوای هم خرما رو.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۱:۲۹ ۰۶ مرداد ۱۴۰۰
و اینکه با دیدگاه که شما دارید حالا حالا ها مجرد میمونید چون کسی که مشکل اقتصادی و ارتباطی و اخلاقی نداشته باشه رو باید توی ابرا پیداش کنی.رو زمین گیرت نمیاد
Iran (Islamic Republic of)
رضا
۱۳:۱۰ ۲۳ آبان ۱۴۰۰
آفرین بشما دختری که برای خودش کار ودرآمدداره چه نیازی به ازدواج داره براخودت زندگی کن حالشو ببر بیخیال دنیا سردرد ازدواج بجون نخر بیخیال
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۴۷ ۰۵ مرداد ۱۴۰۰
yjc تو سن 25 سالگی وقتی درسم رو تازه تموم کردم خواستم ازدواج کنم که پدر خانوم با ازدواجم موافقت نکردن گفتن نه خدمت سربازی رفتی نه کار داری. بنده خدا راست میگفت اونم مقصر نبود. الان 37 سالمه نه کار دارم نه سرمایه فقط خدمت سربازی رفتم یه جای مشغول بودیم اونم به خاطر کرونا تعلیق کردن الان 2 ساله کار ندارم و سرمایه ى ندارم که واسه خودم کار ى جور کنم.. 11 ساله از خدکت اومدم فقط تونستم 5 سالش رو کار کنم... الان شما بگید جوانان با کدوم پشتوانه ى ازدواج کنن... من دیگه تو این سن شوقی واسه بچه داری و زن داری ندارم.... نه خونه نه کار نه سرمایه نه حوصله....
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۴۷ ۰۵ مرداد ۱۴۰۰
اکثر تحصیل کرده‌ها شغل درست و حسابی ندارند و همچنین مجردند.
به نظرم یکی از ایراداتی که به نظام آموزشی وارده اینه که تعداد دانشگاه‌های غیرانتفاعی و دانشگاه‌هایی که بدون کنکور دانشجو می‌پذیرند توکشورمون زیاده. اگه تعداد دانشگاه‌ها کمتر بشه به تبعش تعداد کسانی که دنبال شغل و یادگیری حرفه می‌رن افزایش پیدا می‌کنه. چه لزومی داره که همه برند دانشگاه؟!! البته من خودم فوق لیسانس دارم و مجردم. اما اکثر دوستانم که تو دوره راهنمایی و دبیرستان ترک تحصیل کردند الان زن و بچه دارند و زندگیشون روبراهه.
Iran (Islamic Republic of)
حامد
۰۰:۴۷ ۰۵ مرداد ۱۴۰۰
مسکن ارزان، شغل، وام بلاعوض ازدواج بدید تا جوانان ازدواج کنند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۴۰ ۰۵ مرداد ۱۴۰۰
من الان ۳۰ سالمه، تا حالا ۵ بار خواستگاری رفتم ولی به دلیل سخت گیری خانواده دختر روی اشتغال‌ ثابت دولتی همش جواب منفی گرفتم، شغل بخش خصوصی رو حساب نمی کنن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۲۶ ۰۵ مرداد ۱۴۰۰
با کدوم کار و پول با کدوم استخدام با هزارجور بدبختی و غربت کشیدن فوق لیسانس مهندسی گرفتم تازه باید برم سربازی بیام سنم شده ۲۷ کی من کار پیدا کنم کی پول جم کنم؟
Iran (Islamic Republic of)
علی
۲۳:۵۷ ۰۴ مرداد ۱۴۰۰
مشکل من سربازی هست اگه نبود شاید زودتر ازدواج کرده بودم
Iran (Islamic Republic of)
بانو
۲۳:۴۴ ۰۴ مرداد ۱۴۰۰
تحصیل این روزا برا چیه؟برا شغل داشتن چیزی که واقعااا دست و پا جوون ها بسته بی شغلی یا خیییلی از مواردی دیدم بخاطر سربازی به تاخیر میفته کاش تدبیری برای این روزا بود
Iran (Islamic Republic of)
نفیسه
۲۳:۳۸ ۰۴ مرداد ۱۴۰۰
گرانی چی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۶:۲۴ ۰۵ مرداد ۱۴۰۰
خدا گفته به اینا توجه نکنید خودش مشکلو حل میکنه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۳۶ ۰۴ مرداد ۱۴۰۰
نمیدونم چجوری باید به این جماعت فهماند که بااین امنیت شغلی و رونق کاری که وجود داره واین تغییر رویه فرهنگی چطور انتظار زندگی دارند کسی سمت ازدواج و فرزند آوری بره
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۳۱ ۰۴ مرداد ۱۴۰۰
چکار کنیم خواستگار نداریم پسرا ازدواج نمیکنن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۱:۳۶ ۰۶ مرداد ۱۴۰۰
چه کنیم ماهم کار نداریم پول نداریم.
Iran (Islamic Republic of)
رضا
۱۳:۱۴ ۲۳ آبان ۱۴۰۰
ازدواج برای چیته ماازدواج کردیم بدبخت شدیم بخدا
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۳۱ ۰۴ مرداد ۱۴۰۰
من 32 سالمه بابام انگار نه انگار یه دختر داره اصلا فکر ازدواج بچه هاش نیست
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۶:۲۷ ۰۵ مرداد ۱۴۰۰
بزودی همه چی درست میشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۴۴ ۰۵ مرداد ۱۴۰۰
چکار کنه؟
حتما برود میدان داد بزنه های چند دختر دم بخت دارم؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۱۶ ۰۴ مرداد ۱۴۰۰
اگ واقعا فکر میکنید دلیل دیر ازدواج کردن جوان ها تحصیلات نشون میده خیلی از مرحله پرتین.یا خودتون زدین ب اون راه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۱۴ ۰۴ مرداد ۱۴۰۰
کدوم ازدواج، مسئولین گند زدن به همه چی
وضعیت فرهنگی هم از همه چی بدتر
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۱۳ ۰۴ مرداد ۱۴۰۰
حالیتون نیست ازدواج پول و کار میخواد مگه فقط برگزاری مراسمه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۶:۲۴ ۰۵ مرداد ۱۴۰۰
خدا گفته جور‌میکنه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۱:۳۷ ۰۶ مرداد ۱۴۰۰
اگه جور شدنی بود برا پدر و مادرامون جور میشد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۵۶ ۰۴ مرداد ۱۴۰۰
شغل نداریم شما شغل بدید ما ازدواج میکنیم
Iran (Islamic Republic of)
..
۲۲:۴۹ ۰۴ مرداد ۱۴۰۰
باید با واکسیناسیون گسترده تا اول مهر ماه شرایط جامعه ایمن شود ، مشاغل تعطیل شده از ابتدای شش ماهه دوم به چرخه اقتصاد برگردد و ازدواج تا حدی رونق بگیرد .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۴۳ ۰۴ مرداد ۱۴۰۰
آقای رئیسی به مشکل افرادی که برای خانه دار شدن خانه پیش خرید کردن در منطقه ۲۲ تهران رسیدگی کنید سازندگان با دریافت مبالغی از سال۹۷ به وعده های خود عمل نکردن و خانه ها رو به تمام نرسانده اند و به بهانه های مختلف طلب پول می کنن با توجه به وضع کنونی ومستاجر بودن ما دیگر توان این بدقولی تعاونی های مسکن را نداریم خواهشمند است رسیدگی بفرمائید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۱:۳۷ ۰۶ مرداد ۱۴۰۰
چشم پیگیری شد
Iran (Islamic Republic of)
Amir
۲۲:۴۱ ۰۴ مرداد ۱۴۰۰
مملکت ما در تمام ابعاد بی ثبات هست و برای همین امثال من کوچکترین رغبتی به ازدواج نداریم چون کشور ما قانونمند و منسجم اداره نمیشه و با توجه به شرایط سیاسی کشورم باید تکیه گاه محکمی داشته باشی که بخوای به ازدواج فکر کنی وگرنه ازدواج در ایران عین یه حماقت بزرگه که از ابعادش که چقدر پیچسدش بی اطلاعی و از کنترول هر جوانی این اوضاع و احوال خارجه.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۳۹ ۰۴ مرداد ۱۴۰۰
من الان میخوام یک خونه ۸۰متری بسازم غیراز گرانی مصالح باید نصف بیشتر پول و وقتم را به شهرداری بدهم که اجازه بدهدبسازم شهرداری مانع اصلی است
Japan
ناشناس
۲۲:۳۱ ۰۴ مرداد ۱۴۰۰
بله ازدواج با تحصیل منافات نداره ولی با بی پولی بی خونگی بی شغلی منافات داره
آخرین اخبار