به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بجنورد ، علیرضا صادق مدیر امور طیور، زنبورعسل و کرم ابریشم جهاد کشاورزی خراسان شمالی گفت : در میان زنبورداران خراسان شمالی فقط ۳۰ درصد از زنبورداران هستند که امر مدیریت زنبورستانهای خود را انجام میدهند و زنبوردارانی که بحث مدیریت زنبورستانهای خود را به خوبی انجام نداده اند، آسیبهای زیادی از ناحیه خشکسالی دیده اند.
بیشتر بخوانید
صادق افزود: به عنوان مثال برای تولید عسل مرکبات، یک زنبوردار باید کندوهای عسل خود را در فاصله ۲۰ فروردین تا پنج اردیبهشت ماه در منطقه شمال کشور مستقر کند و اگر در این فاصله زمانی این امر محقق نشود، تولید عسل نیز محقق نخواهد نشد.
او ادامه داد: پیش بینی میشود به علت وقوع خشکسالی میزان تولید عسل ۱۲ تا ۱۵ درصد کاهش یافته باشد.
صادق با اشاره به اینکه به علت خشک بودن طبیعت، زنبورداران زنبورهای خود را در مزارع پنبه و ... مستقر کرده اند، گفت:، اما در این میان یک معضلی وجود دارد آن نیز سمپاشی بی موقع مزارع است که موجب تلف شدن زنبورها میشود.
مدیر امور طیور، زنبورعسل و کرم ابریشم جهاد کشاورزی خراسان شمالی عنوان کرد: از باغداران و کشاورزان که کلونیهای زنبورعسل در زمینهای آنها مستقر است درخواست میشود زمان سمپاشی را به هنگان غروب و اول صبح که زنبورها در داخل کندوها قرار دارند، موکول کنند و از سوی دیگر زنبوردار را نیز از موضوع سمپاشی آگاه کنند.
انتهای پیام/ه