به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، در سالهای اخیر تورم در روستاها بیشتر از شهرهاست. از آنجا که گروه «خوراکیها، آشامیدنیها» بیشترین وزن در سبد خانوار روستایی به خود اختصاص داده، میتوان نتیجه گرفت که علت اصلی این پیشی گرفتن، افزایش پی در پی هزینه خورد و خوراک است.
به طور کلی در خانوارهای روستایی خوراکیها بیشترین ضریب و اهمیت را دارند و در خانوار شهری مسکن؛ به طوری که مقایسه ضریب اهمیت گروههای اصلی سبد کالاها و خدمات مصرفی خانوارهای کشور نشان میدهد که «خوراکیها و آشامیدنیها» با ضریب ۳۸.۴۸درصدی در خانوارهای روستایی بیشترین ضریب اهمیت را دارد.
خوراکی ها، اما در خانوارهای شهری دارای ضریب اهمیت ۲۴.۵۳ درصد است. در میان شهرنشینان بیشترین ضریب اهمیت در سبد مصرفی خانوار مربوط به هزینههای مسکن است که ضریب اهمیت آن در محاسبه نرخ تورم حدود ۳۴ درصد است. این درحالی است که در روستاها خانه دار شدن آنقدرها هم سخت نیست و به همین نسبت ضریب اهمیت آن در سبد خانوارهای روستایی کمتر بوده و حدود ۱۵ درصد است.
اما آنچه طی این چند سال منجر به پیشی گرفتن تورم شهر از روستاها شده افزایش سرسام آور هزینههای خورد و خوراک و در کنار آن وابستگی بیشتر روستانشینان به شهر است.
بر این اساس، بررسی نرخ تورم ۱۲ ماهه منتهی به تیرماه امسال نشان میدهد که نرخ تورم سالانه در شهرها به رقم ۴۳.۷ درصد و در روستاها به نرخ ۴۷.۳ درصد رسیده است.
انتهای پیام/