به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، سریال طنز «وضعیت زرد» که از روز جمعه ساعت ۲۰ روی آنتن شبکه سه رفته است، در مدت کوتاهی توانسته نظرها را به خود جلب کند. در همین رابطه حسین شاهمرادی، فعال فرهنگی و مدیر موسسه انتشارات امیرکبیر گفت: سالهاست فوتبال نگاه نمیکنم؛ مگر اتفاقی. همین مسابقات یوروی اخیر را هم تا قبل از بازی پایانی بین ایتالیا و انگلیس، اساساً خبر نداشتم که در حال برگزاری است. از آن بازی هم فقط پنالتیهایش را دیدم؛ آن هم روز بعد از مسابقه، آن هم در یک گروه تلگرامی که اتفاقی بهش برخوردم و دیدمش.
آخرین یورویی که دنبال میکردم، ۲۰۰۴ بود که یونان قهرمان شد و هنوز آن خاطره، آن چَک محکم، آن شگفتی بزرگان و برگریزان خرداد از خاطرم نرفته است. آن سال وقتی یونان پرتغال را برد، همه میگفتند عجب شانسی! جلوی اسپانیا که سینه سپر کرد، گفتند عجب! دمشان گرم. دو بازی را جنگیدند و دینشان را به جام ادا کردند و حالا میتوانند راحت و با گردنی افراشته برگردند خانه. بقیهاش مهم نیست؛ و ته دلشان، یواشکی که کسی نشنود، میگفتند نمیشود که یونان تا تهش همینطور برود. بالاخره یک بزرگتری پیدا میشود و گوش این جوانک خیرهسر را میپیچاند که اینطور حرمت بزرگترها را نشکند.
میگفتند یونان تیم خوبی است، اما شخصیت قهرمانی ندارد و ممکن است حالا با اقبال و خوشبیاری چند گامی هم پیش برود؛ اما بالاخره حدش همین است، نه بیشتر. همین که نامش را گذاشتند «پدیدۀ جام»، یعنی داشتند ازش تعریف میکردند؛ اما در حقیقت داشتند میگفتند تا همینجایش هم دیگر بسش است. همین که یک تیم گمنام آمده و اینطور پرتغال و اسپانیای صاحبلحیه را به زحمت انداخته، کافی است و جایزهاش هم همین عنوان «پدیده» است. خب دیگر بس است. بروید یونانتان بنشینید فلسفهتان را ببافید. نوادگان ارسطو و سقراط را چه به این قرتیبازیها؟!
از گروهش که بالا رفت و بعد شاخ فرانسه را هم شکست، کارشناسان و تحلیلگران به فکر افتادند که تحلیلش کنند که یعنی چه؟ چرا باید یک تیم زپرتی بیاید و ریش بزرگان فوتبال را دانهدانه کز بدهد؟ این چه جسارتی است؟ شکایت کجا بریم؟
ولی با اینکه در شأن خودشان نمیدانستند، آرامآرام شروع کردند برای موفقیتهای یونان دلایلی غیر از شانس بیاورند. اگر بخت بود، یک بار بود، دو بار، نه اینقدر. ولی حالا دیگر باید حرف کارشناسی زد و دلیل «فنّی» اقامه کرد؛ وگرنه حیثیت خودمان بر باد میرود.
طبق معمول برخی میگفتند که یونان سالها پیش تیمهای پایه را جدی گرفته و حالا دارد محصولاتش را درو میکند. آن سالها مد بود. حتی اگر بحث دربارۀ کاربرد نعل اسب در صنعت هستهای هم بود، باید یک چیز با ربط یا بیربط دربارۀ تیمهای پایه میگفتی؛ وگرنه امتیاز آن مرحله را از دست میدادی. عدهای دیگر هم به بازی تدافعی و ضدفوتبال یونان اشاره میکردند و خلاصه هرکس چیزی میگفت که نشان دهد یونان شگفتزدهاش نکرده و برای او که خدایگان تحلیل فوتبال است، چنین نتایجی دور از انتظار نبوده؛ ولی واقعیت ماجرا این است که کُرکوپَر همه ریخته بود و یک دو جین فیلسوفزادۀ جهشیافته مثل لشکر لیلیپوتیها به پروپای گالیور پیچیده و به بندش کشیده بودند و کسی نمیتوانست کنترلشان کند.
بعد هم چک را که برد و در بازی نهایی هم دوباره جلوی پرتغال میزبان قرار گرفت و رندهاش کرد و شد قهرمان. عجب! عجب! به همین سادگی! خب البته خیلی هم ساده نبود. پدرشان درآمد تا قهرمان شدند. ولی خب شدند.
بگذریم. چقدر حرف زدم. القصه این یادداشت را برای سریال «وضعیت زرد» نوشتم که شنیدم به تازگی پخشش آغاز شده است. این سریال محصول کار تیمی است که نام بیشترشان را تابهحال یک بار هم نشنیدهاید و برای من حکم همان یونان ۲۰۰۴ را دارد که حالا دارند از مرحلۀ گروهی بالا میآیند و هنوز کسی خیلی جدیشان نگرفته است. اما شما به بقیه توجه نکنید. خوب نگاهشان کنید. اینها دارند میروند که قهرمان شوند؛ و میشوند. به اذن الله.
بنابرین گزارش، سریال طنز «وضعیت زرد» به تهیهکنندگی حامد بامروت نژاد و کارگردانی مجید رستگار از جمعه (اول مرداد۱۴۰۰)، به مدت ۱۳ شب، حدود ساعت ۲۰ روی آنتن شبکه سه سیما رفته است.
در این سریال که اولین سریال تولیدی «مدرسه اندیشه و هنر ماه» در قالب طنز «سیتکامی» است، زینالعابدین تقیپور، حسام خلیلنژاد، آرش ماهانکیا، محمد مهدی رضائی، مهران رجبی، بهار داورزنی، امیر غفارمنش، علی سلیمانی و سوسنپرور ایفای نقش کردهاند.
در معرفی این اثر آمده است: «سعید: فکر کنم منو اشتباه گرفتید... من سعید کاظمی، یکی از طراحان سانتریفیوژهای نسل جدید هستم!
کارمند: ببینید آقای دکتر ....
سعید: دکتر سعید کاظمی، دریافت کننده جایزه ویژه علمی از دستان رئیسجمهور سابق... رئیس مجلس هم اونجا بود ... حتی باهاش دست دادم!
کارمند: بالاخره چرخ زندگی مردم هم باید بچرخه ....
سعید: با اخراج من؟!»
برخی از عوامل تولید سریال طنز «وضعیت زرد» عبارتند از: کارگردان: مجید رستگار، بازیگردان: محمدرضا شهبازی، نویسنده: علی عموکاظمی، برنامهریز و دستیار کارگردان: فرشاد کلباسی، مدیر فیلمبرداری: علی سبحانی، مدیر صدابرداری: داود قلی پور، طراح صحنه و دکور: فاطمه یاسمی، طراح گریم: نوید فرح مرزی، طراح لباس: مریم نیک رفتار، مدیر تولید: میلاد لکی، مدیر تدارکات: کاظم جمیل آذر، منشی صحنه: یاسمین پدری، تدوین: امید توتونچی، موسیقی: سامان مهدوی، اصلاح رنگ و نور: یحیی محمد علیی، صداگذاری: مهدی جمشیدیان و تهیه کننده: حامد بامروّتنژاد.
منبع: فارس
انتهای پیام/