چوبینه گفت: ۲۰ درصد زوجین نابارورند، اما میانگین آمار جهانی معمولا بین ۱۲ تا ۱۵ درصد را نشان می دهد.

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، حمید چوبینه متخصص درمان ناباروری در یک برنامه شبکه خبر گفت: ۲۰ درصد زوجین نابارورند، اما میانگین آمار جهانی معمولا بین ۱۲ تا ۱۵ درصد را نشان می دهد، اما شاید یکی از علت های تفاوت این آمارها بررسی نکردن قدرت تولید مثل آقایان است.

او در پاسخ به اینکه بیشتر میزان ناباروری نسبت به آمارهای مذکور بیشتر در میان زنان وجود دارد یا مردان، افزود: متاسفانه درصد ابتلا و درگیری زنان و مردان شبیه به یکدیگر است، اما امروزه متاسفانه درگیری این موضوع در آقایان بیشتر است و یکی از علت های این موضوع می تواند قدرت تولید مثل آنها باشد. البته نباید از وجود برخی بیماری های زمینه ای، بحث تغذیه ای، دستگاه ژنتیک، فرسودگی شغلی نیز غافل شد.

چوبینه از مهمترین عوامل ناباروری گفت: عوامل ژنتیکی و محیطی هر دو در این امر نقش بسزایی دارند، اما دغدغه اصلی این روزها عوامل محیطی مثل: تغذیه، بیماری های متعدد، عفونی، کارکردن در کوره های آجر پزی، نانوایی و یا افرادیکه به شدت روی صندلی می نشینند و یا کسانیکه از لپ تاپ به صورت مکرر بر روی پا استفاده می کنند، است.

او در ادامه بیان داشت: دستگاه تناسلی آقایان به گونه ای خلق شده است که باید در محیطی پایینتر از دمای بدن قرارگیرد، اما زمانی که به وسیله اشیاء نظیر لپ تاپ این دما بیشتر می شود، احتمال بهم ریختگی سیستم تولید اسپرم سلول جنسی مردان نیز بالا می رود.

متخصص درمان ناباروری از افزایش سن ازدواج گله کرد و اظهار داشت: سن ازدواج بسیار بالا رفته است، به طوریکه با بالا رفتن سن ازدواج فرصت زمانی محدودتری در اختیار خانواده ها قرار دارد تا صاحب فرزند شوند.

چوبینه هشدار داد: اگر جوانان قصد به تاخیر انداختن ازدواج را دارند حتما از قدرت باروری خود اطلاع داشته باشند، به طوریکه آنها با مراجعه به مراکز درمان ناباروری سلول های جنسی خود را در این مراکز حفظ کرده و در آینده می توانند از آنها استفاده کنند، زیرا با بالا رفتن سن میزان سلول جنسی آقایان کاهش پیدا می کند و همین موضوع می تواند قدرت تولید مثل آنها را کاهش دهد. در حال حاضر بسیاری از افراد هستند هم در سنین بالا‌تر ازدواج می‌کنند هم دیرتر اقدام به بچه دار شدن می‌کنند که این خود از عوامل ناباروری است.

این متخصص با بیان این که هزینه درمان ناباروری در مراحل حاد و مشکل، بسیار بالا است، گفت: هزینه های درمان ناباروری گران است اما اگر افراد بتوانند مراجعه به موقع داشته باشند چه بسا با یک مشاوره ساده و با یک داروی ارزان قیمت مشکلشان برطرف شود.

چوبینه افزود: در حال حاضر بیش از ۱۰۰ مرکز ناباروری در کشور وجود دارد و متخصصان مجرب و برجسته‌ای در این مراکز به تمامی هموطنان خدمات می‌دهند.

مهناز  اشرفی محقق درمان ناباروری پژوهشکده رویان نیز در ادامه این برنامه،گفت: در زمینه درمان ناباروری تقریبا علمی وجود ندارد که در داخل کشور نباشد، به طوریکه ما از کشور‌های اطراف بیماران بسیاری برای درمان داریم.

اشرفی در ادامه خبرداد: بیماری آندومتریوز و فیبروم برای بانوان خطرناک است و می توان گفت این بیماری ها آنها را ۵ تا ۱۰ سال از احساس شیرین مادر شدن دور می کند بنابراین بانوان به علائم و بیماری های خود آگاه بوده تا در آینده آنها را با انواع مخاطره ها رو به رو نسازد.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.