به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، زوج جوانی که چون مارهایی طلایی در سایت «دیوار» لانه کرده بودند و با ترفندی خاص طلاهای فروشندگان را به یغما میبردند، با تلاش نیروهای عملیات ویژه پلیس مشهد دستگیر شدند و راز کلاهبرداریهای سریالی را فاش کردند.
ماجرای هولناک این زوج سابقه دار از یک آشنایی خیابانی در سال ۸۸ و زمانی شروع شد که پسر ۱۷ ساله مشهدی عاشق دختر ۱۵ ساله تربت جامی شد که همراه خانواده اش برای مسافرت به مشهد آمده بود. آنها چند ماه بعد با هم ازدواج کردند، اما طولی نکشید که «محمدرضا – هـ» به اتهام ارتباط نامشروع و آدم ربایی دستگیر و روانه زندان شد.
او پنج ماه از مدت محکومیت خود را گذرانده بود که همسرش همه اموال و دارایی شان را فروخت تا همسرش را آزادکند. این گزارش حاکی است که آنها بعد از آزادی، مدتی را در مسافرخانههای شهر زندگی میکردند، ولی از سال ۹۲ محمدرضا که به صورت تفریحی مواد مخدر استفاده میکرد به استعمال «شیشه» رو آورد و این گونه در مرداب مواد افیونی گرفتار شد.
این زوج جوان در سال ۹۶ وارد ماجرای عرضه پولهای تقلبی شدند و در همان سال نیز به چنگ پلیس افتادند و محمدرضا دوباره به مدت یک سال پشت میلههای زندان قرار گرفت، اما او در سال ۹۷ و بعد از آزادی از زندان باز هم به سراغ دوستان معتادش رفت و مصرف شیشه (مواد مخدر صنعتی) را ادامه داد.
این گونه بود که زوج جوان برای تامین مخارج اعتیاد به جرایم دیگری رو آوردند تا پول بیشتری کسب کنند. آنان با طرح نقشهای مزورانه، چون مارهایی زهرآلود به کمین طعمههایی نشستند که طلاهای خود را برای فروش در این سایت آگهی میکردند. در حالی که زوج جوان همواره در جست وجوی طعمههایی برای کلاهبرداری بودند به محض دیدن آگهی فروش طلا، بلافاصله با فروشنده تماس میگرفتند.
مرد جوان در تماس با فروشنده، نشانی محل را میگرفت و سپس با شگردی خاص، طلاها را بدون پرداخت هیچ گونه وجهی میربودند. با سریالی شدن ماجرای کلاهبرداری از فروشندگان طلا در سایت دیوار، تلاش نیروهای انتظامی با صدور دستورات قضایی برای دستگیری این زوج آغاز شد و آنها در حالی در سال ۹۸ به چنگ قانون افتادند که با ۳۰ شاکی روبه رو بودند اما این زوج کلاهبردار، مدتی بعد با سپردن وثیقه به دادسرا آزاد شدند تا به پرونده آنان رسیدگی شود، ولی آنها در حالی فرار کردند که به مجازاتهای سنگین هفت سال زندان قطعی، رد مال، پرداخت جزای نقدی و ... محکوم شده بودند.
با وجود این، جرایم این زوج کلاهبردار در این جا پایان نیافت و آنها تغییراتی را در شگردهای کلاهبرداری ایجاد کردند و دوباره به کلاهبرداری از فروشندگان طلا پرداختند. باز هم پروندههایی با یک شیوه کلاهبرداری در مراکز انتظامی تشکیل میشد. در همین اثنا، زنی میان سال با تسلیم شکواییهای به پلیس، مدعی شد ۱۰ گرم طلا شامل گردنبند و گوشواره هایم را در سایت «دیوار» آگهی کردم تا آنها را به فروش برسانم.
هنوز چند دقیقه از این ماجرا نگذشته بود که مردی تماس گرفت و با پرسیدن نشانی منزلم گفت همسرم برای دیدن طلاها میآید اگر انتخاب کرد من با قیمت مناسبی آنها را میخرم! من هم خوشحال شدم و منتظر ماندم. چند ساعت بعد زن جوانی آمد و طلاها را پسندید. او سپس با این بهانه که تلفن همراه ندارد از تلفن من با همسرش تماس گرفت که طلاها را انتخاب کرده است.
همسر او نیز شماره حساب بانکی مرا گرفت و چند دقیقه بعد رسید واریز وجه را با واتس اپ برایم فرستاد، ولی چون پیامک واریز وجه برایم نیامد مدعی شد که از سیستم پایا استفاده میکند به همین دلیل پیامک بانک دیرتر میآید. من هم پذیرفتم و طلاها را به آن زن جوان دادم، ولی روز بعد وقتی به بانک رفتم تازه فهمیدم که طعمه کلاهبرداران شده ام و آنها برای ربودن طلاهایم از نرم افزارهای رسید جعلی استفاده کرده اند.
با افزایش این شکایت ها، این بار پرونده سرقتهای سریالی طلا، به طور ویژه در دادسرای فضای مجازی و زیر نظر قاضی «محسن واحدیان عظیمی» رسیدگی شد. مقام قضایی که شگردها و ترفندهای استفاده از این گونه نرم افزارها را مورد کنکاشهای علمی و تخصصی قرار داده بود به محض مطالعه اولین سطور اوراق این پرونده حساس، بی درنگ دستورات ویژهای را برای شناسایی و دستگیری کلاهبرداران صادر کرد تا هر چه سریعتر زهر مارهای چنبرزده در این سایت کشیده شود.
از سوی دیگر نیز با تدابیر سرهنگ حسین دهقان پور که با حساسیت خاصی ماجرای کلاهبرداریهای مذکور را پیگیری میکرد، این پرونده برای ردیابیهای اطلاعاتی در اختیار گروه ورزیدهای از نیروهای اداره عملیات ویژه پلیس مشهد قرار گرفت تا عملیات دستگیری به صورت تخصصی ادامه یابد.
طولی نکشید که چند گروه زبده از نیروهای اطلاعاتی و عملیاتی پلیس با فرمانده ای مستقیم سرگرد جواد بیگی (رئیس اداره عملیات ویژه مشهد) وارد عمل شدند و به تحقیق در این باره پرداختند. آنان پس از چند روز رصدهای میدانی و اطلاعاتی به سرنخهایی رسیدند که زوج جوان در حال عزیمت به شمال کشور هستند، اما هنوز عملیات دستگیری به جادههای کشور نکشیده بود که منابع و مخبران خبر دادند زوج جوان به دلیل نقص فنی خودرو در حال بازگشت به مشهد هستند بنابراین نیروهای عملیات ویژه، آنان را زیر چتر اطلاعاتی گرفتند و به مخفیگاه آنان در خیابان رسالت دست یافتند.
این گونه بود که عملیات دستگیری با صدور دستورات ویژه قاضی «واحدیان عظیمی» وارد مرحله جدیدی شد و نیروهای انتظامی در یک عملیات ضربتی زوج جوان را در یک منزل مسکونی به دام انداختند و به مقر انتظامی هدایت کردند. فرمانده انتظامی مشهد با تایید این خبر به خبرنگار ما گفت: در حالی که بازجوییهای تخصصی از این زوج ادامه دارد اما تاکنون حدود ۱۰ تن از شاکیان با مراجعه به پلیس عملیات ویژه مشهد واقع در اطراف میدان راهنمایی مشهد، آنان را شناسایی کرده اند.
سرهنگ حسین دهقان پور تصریح کرد: در بازرسی از مخفیگاه متهمان، مقداری شیشه نیز کشف شد، اما بررسیها برای شگردهای دیگر متهمان ۲۹ و ۲۷ ساله در ارتکاب جرم آغاز شده است.
مقام ارشد انتظامی مشهد با قدردانی از حمایتها و دستورات ویژه مقامات قضایی تصریح کرد: با دستور قاضی «واحدیان عظیمی» (دادیار شعبه ۷۷۵ دادسرای عمومی و انقلاب مشهد) تصویر بدون پوشش این زوج متهم به کلاهبرداری در روزنامه خراسان منتشر میشود تا چنان چه شهروندان دیگری با این ترفند طعمه کلاهبرداری شده اند برای اعلام شکایت و شناسایی متهمان با پلیس ۱۱۰ تماس بگیرند یا به اداره عملیات ویژه مشهد مراجعه کنند.
سرهنگ «دهقان پور» همچنین به افرادی که چنین جرایمی را در سر میپرورانند هشدار داد که پلیس، فضای مجازی را زیر ذره بین رصدهای اطلاعاتی قرار داده است و مجرمان نمیتوانند از چنگ قانون بگریزند؛ بنابراین تا هنوز دیر نشده است مسیر درست زندگی را در پیش بگیرند و به این گونه جرایم حتی فکر هم نکنند چرا که مجازاتهای سنگینی درانتظار آنها ست.
منبع: خراسان
انتهای پیام/