جمال میرزایی متخصص عفونی در گفتوگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار کرد: طبق بررسیهایی که در کشورهای مختلف صورت گرفت، مشخص شد ویروس دلتا نسبت به سایر جهش ها، افراد کم سن و سال و جوان را بیشتر درگیر می کند.
او ادامه داد: دلیل اصلی این اتفاق این است که در اغلب کشورها جمعیت مسن در حال واکسینه شدن هستند و اگر هم به ویروس کرونا مبتلا شوند ممکن است بی علامت یا کم علامت باشند، ولی در جوانان و کودکان این ویروس میتواند خودنمایی کند، زیرا جمعیت زیادی از افراد کم سن و سال و خردسال هنوز واکسینه نشده اند و برای کودکان هم هنوز واکسنی وجود ندارد، بنابراین ابتلای این گروه سنی به جهش دلتا امری طبیعی است. ضمن اینکه تغییرات ژنتیکی به وجود آمده در سطح ویروس، تمایل ویروس را به گروههای سنی پایینتر افزایش میدهد.
میرزایی در مورد شرایط و وضعیت ابتلا به کرونا در افراد کم سن و سال بیان کرد: ما از ابتدای شروع کرونا هم شاهد ابتلای افراد جوان به کرونا و بستری شدن آنها در آیسییو بودیم و میدیدیم که مشکلات جدی برای آنها اتفاق میافتد. تفاوتی که در جهش دلتا نسبت به جهش های دیگر وجود دارد؛ سرایت پذیری بالاتر ویروس است که یک فرد مبتلا میتواند به راحتی چندین نفر را آلوده کند.
او افزود: همانطور که افراد مسن مبتلا به بیماریهای زمینهای به وضعیت حاد کرونا دچار میشدند و به ناچار باید در آیسییو بستری می شدند، افراد کم سن و سال و جوان نیز ممکن است به دلیل داشتن بیماریهای نقص ایمنی مادرزاد در بخش مراقبت های ویژه بستری شوند. گاه حتی آن بیماری، نمود بیرونی ندارد و خود فرد از آن بی خبر است ولی بعد از ابتلا به کرونا، دچار سیر شدیدتر بیماری زمینهای می شود و درگیریهای وسیعی برای آنها به وجود میآید.
این متخصص عفونی بیان کرد: ویروس دلتا نسبت به جهشهای قبلی مرگ و میر بیشتری برای افراد کم سن و سال به وجود نیاورده است و تنها تفاوت اصلی این ویروس با سایر جهشها، شدت سرایت پذیری و علائم بالینی ویروس است به شکلی که در جهش دلتا سرفه کمتر بروز می کند، اما گلو درد و آبریزش بینی جزو علائم اصلی ابتلا هستند. تاکنون ثابت نشده که این ویروس تفاوت بیشتری در تعداد مرگ و میر، نسبت به جهشهای قبلی داشته باشد.
میرزایی اظهار کرد: حتی برای گروه واکسینه شده نیز همچنان مهمترین و موثرترین اقدام برای پیشگیری از ابتلا رعایت شیوه نامههای بهداشتی اولیه به ویژه استفاده مداوم از ماسک و عدم حضور در اماکن عمومی غیر ضروری است. به خصوص در مورد افراد کم سن و سال، ضرورتی ندارد که خانوادهها فرزندانشان را برای خرید در مجامع عمومی و فضاهای بسته قرار دهند. حتی افرادی که واکسن را دریافت کردهاند نیز باید همچنان بر استفاده از ماسک مداومت کنند تا میزان انتقال ویروس از فردی به فرد دیگر به حداقل ممکن برسد.
بیشتر بخوانید
انتهای پیام /
کرونا انداخت رو تختم
میدم جان و جان سختم
بعد یه عمر زندگی تو
یه قبر بیسایه درختم
شما رو بخدا به داد ما برسیم.
یک دونه پسر داریم. به زحمت هزینه سرسام آور ترمی سی میلیونی دانشگاه آزاد قشم رو میدیم. بچه مون پزشکی بخونه
دانشگاه بدون هیچ امکاناتی تو این اوضاع سیاه کرونا میخواد بچه های ما رو برای یک امتحان به قشم بکشاند.
خدای نکرده اگر مریض باشند و کرونا بگیرند چی کنیم.
پارتی نداریم. هیچ کس رو نداریم.
خواهش شما صدای ما رو برسونید.
2 ساله که با فضای مجازی عالی اداره میشه
نیازی نیست جون بچه ها رو به بازی بگیریم
و آرامش ازشون گرفته بشه به خاطر 4 تا بچه ارازل اوباش بی پدر و مادر
از طرف دیگه در مدارس دشنام و حرف های رکیک و زشت یاد میگیرند