دو شهرستان آوج و الموت واقع در جنوبی‌ترین و شمالی‌ترین نقطه استان قزوین از شب گذشته درگیر سیلاب ناگهانی شدند و متأسفانه ۸ نفر از هم استانی ها، کشته و یا مفقود شدند.

به گزارش  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از قزوین ،ساعت ۱۷ و ۳۰ دقیقه دیروز، بارش ۳۶ میلیمتر باران تنها در ۴۰ دقیقه در شهرستان آوج ، وضعیت این شهرستان محروم استان قزوین را بحرانی کرد.

علیرضایی فرماندار شهرستان آوج، بارش عصر روز گذشته را در نوع خود بی سابقه دانست و گفت: این بارندگی در بخش مرکزی شهرستان آوج رخ داد و موجب جاری شدن سیلاب و تخریب ۷۰ واحد مسکونی و وارد شدن خسارت به چند خودرو شد.

علیرضایی افزود: در بارش ۴۰ دقیقه‌ای باران در شهر آوج شاهد بیش از ۳۶ میلیمتر بارندگی بودیم.

فرماندار آوج گفت: برای تصور حجم بارندگی می‌توان اذعان داشت در سه ماهه امسال مجموع بارش‌ها در شهرستان حدود ۳۵ میلیمتر بوده در حالی که در این چند دقیقه بیش از سه ماه گذشته بارش داشتیم که مردم را غافلگیر کرد اما سیل ناگهانی در شهرستان آوج متأسفانه ۵ کشته و مفقود برجای گذاشت.

او اضافه کرد: در سیل شهرستان آوج متأسفانه ۳ نفر از اهالی روستای وروق شامل یک خانم ۴۵ ساله، یک دختر ۲۲ ساله و یک جوان ۲۸ ساله، جان باختند.

فرماندار آوج گفت: یک نفر از اهالی روستای وروق و یک نقر از اهالی روستای شهید آباد نیز مفقود شده اند.

نشست اضطراری مدیریت بحران استان قزوین برای بررسی خسارت سیل آوج

شب گذشته بالافاصله پس از اعلام وقوع سیل در شهرستان آوج، نشست اضطراری مدیریت بحران استان قزوین برای بررسی خسارت سیل در این شهرستان، با حضور فرخزاد، معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار و مسئولان این شهرستان برگزار شد.

مهدیخانی مدیرکل مدیریت بحران استان قزوین درباره آخرین اقدامات صورت گرفته برای بررسی ابعاد خسارت سیل شهرستان آوج گفت: بنا بر دستور جمالی پور، استاندار قزوین، نشست اضطراری مدیریت بحران استان در فرمانداری آوج برگزار شد و از امروز سه شنبه، با حضور کارشناسان، میزان خسارت وارد شده به مناطق روستایی شهرستان آوج جمع بندی شده و به اطلاع مردم استان خواهد رسید.

بارش بیش از ۳۳ میلیمتر باران در الموت

از عصر روز شنبه و بنابر هشدار‌های زرد صادر شده از سوی اداره کل هواشناسی استان قزوین و همچنین مدیریت بحران تلاش همگانی برای کمک به مردم سیل زده آوج و الموت استان، تا روز چهارشنبه، از ساعات بعدازظهر تا پاسی از شب با گذر امواج ناپایدار از آسمان استان قزوین، شاهد رگبار، رعد و برق و وقوع سیل‌های ناگهانی در مناطق مرتفع و شمالی استان قزوین خواهیم بود. بر همین اساس شب گذشته، بارش ۳۳ میلیمتری باران از ساعت ۲۲ و ۳۰ دقیقه در کوشک‌دشت، یارفی و آتان در الموت شرقی، یک فوتی و ۲ مفقودی برجای گذاشت.

بنابر پیش بینی‌های جدید هواشناسی استان قزوین، برای فردا ناپایداری‌ها از شدت بیشتری در استان قزوین برخوردار است و احتمال وزش تندباد، شکستن شاخه درختان، رگبار و وقوع سیلاب ناگهانی دور از انتظار نیست.

محمدی بخشدار الموت شرقی گفت: جاده روستای آتان تخریب شده است و دسترسی به روستا امکان پذیر نیست و اطلاعلاتی هم از روستا نداریم.

او افزود: دو واحد پرورش ماهی و مزارع شالی تخریب شده و سیل سه دستگاه پراید، مینی‌بوس و نیسان را هم با خود برده است.

محمدی گفت: این خبر‌ها برآورد اولیه است و هنوز از روستا‌های پایین دست خبری نداریم.

بخشدار الموت شرقی همچنین از آماده باش تیم‌های امداد و نجات خبر داد.

تلاش همگانی برای یافتن افراد مفقود شده در سیل استان قزوین

مدیرکل مدیریت بحران استانداری قزوین که شب گذشته برای حضور در نشست مدیریت بحران به آوج واقع در جنوب تلاش همگانی برای کمک به مردم سیل زده آوج و الموت غرب استان حضور یافته بود، بلافاصله خود را به شمالی‌ترین نقطه استان قزوین رساند تا از نزدیک در جریان خسارت سیل در الموت شرقی قرار گیرد.

مهدیخانی گفت: گروه‌های امدادی هلال احمر جستجو برای یافتن مفقودی‌ها را از دیروز آغاز کرده اند.

او افزود: سیلاب و صاعقه همچنین موجب قطع برق و گاز در برخی روستا‌های الموت شرقی شد که با تلاش گروه‌های خدمات رسان، این مشکل به جز روستا‌های کوشک دشت و یارفی برطرف شد.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری قزوین همچنین از تشکیل تیم‌های ارزیابی با حضور مدیریت بحران، دفتر فنی استانداری، جهاد کشاورزی، بنیاد مسکن، راه و شهرسازی و راهداری برای بازدید‌های میدانی برای برآورد خسارت خبر داد.

مهدیخانی گفت: به دنبال ارزیابی خسارات، پرداخت غرامت به بیمه شدگان از طریق کارگزاری‌های بیمه آغاز می‌شود؛ پرداخت غرامت به افراد فاقد بیمه هم از طریق مدیریت بحران پیگیری خواهد شد.

بارش شدید باران و سیل ناگهانی اگر چه خسارت شدید مالی و جانی به همراه دارد، اما از برکات جاری شدن آب آن هم درست در زمانی که بیش از ۴ ماه است که در استان قزوین باران نباریده است و دشت سرسبز قزوین را به بیابانی خشک تبدیل کرده است.

فروچاله ها، حاصل برداشت بی رویه آب از دشت قزوین هستند و نواحی اطراف بوئین زهرا در معرض خطر جدی فروچاله‌ها قرار دارند.

چند روز پیش بود که مردم بخش دشتابی شهرستان بوئین زهرا از خشکی بیش از حد خاک و پدیده گرد و غبار محلی به شدت ناراضی بودند، اما شب گذشته بارش باران رحمت الهی و وقوع سیلاب ناگهانی، دشتابی بوئین زهرا را که روزی سبز و پر از آب بود را بار دیگر سیراب کرد.

انتهای پیام/ح

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار