رئیس اداره امور عشایر استان قزوین گفت:در راستای احیای صنایع دستی و رونق گردشگری، ۲ کارگاه آموزش و تولید عروسک عشایر در استان قزوین برپا می‌شود.

ابیت رئیس اداره امور عشایر استان قزوین در جمع خبرنگاران، دبیران و سردبیران صدا و سیمای مرکز قزوین گفت: برای اجرای این طرح با آموزش و پرورش وارد مذاکره شدیم تا از ظرفیت کلاس‌های خالی در مناطق مورد نظر استفاده شود.

وی افزود: ۳ عروسک عشایر در استان ثبت ملی شده است که با اجرای این طرح به تولید خواهد رسید.

رئیس اداره امور عشایر استان قزوین گفت: در کنار اقتصاد دامداری عشایر به دنبال رونق گردشگری، احیای صنایع دستی، تولید گیاهان دارویی و زنجیره گوشت هستیم.

ابیت افزود: در بحث گردشگری به دنبال ایجاد کمپ گردشگری در منطقه شامدشت هستیم که اگر مجوز آن گرفته شود سیاه چادر‌هایی با امکانات رفاهی برای گردشگران در کنار عشایر ایجاد می‌شود.

وی اضافه کرد: همچنین در این زمینه تا کنون ۳۰ تور گردشگری تجربه گرا را برگزار کردیم و گردشگران از این طریق می‌توانند با زندگی عشاری آشنا شوند.

رئیس اداره امور عشایر استان قزوین گفت: همچنین برای رفاه حال خود عشایر و گردشگران ۱۹ کانکس سرویس بهداشتی ایجاد شده است.

ابیت گفت: همچنین امسال در ۳۰ کیلومتری‌های ورودی و خروجی استان نوروزگاه‌هایی با حضور عشایر برپا شد تا راننده‌ها حین استراحت در این مناطق با آئین‌های عشایر آشنا شوند و از محصولات آنها خریداری کنند که با استقبال خوبی از سوی عشاری و مردم رو‌به‌رو شد.

وی در ادامه با اشاره به زنجیره گوشت عشایر هم گفت: به دنبال ایجاد برندی از تولیدات عشایر در این زمینه هستیم.

رئیس اداره امور عشایر استان قزوین در ادامه از ایجاد قرارگاه دامپزشکی خبر داد و گفت: با ایجاد این طرح سم پاشی، واکسیناسیون و ویزت دام‌های عشایر به صورت رایگان انجام می‌شود.

وی در ادامه از بهسازی چشمه ها، تعبیه مخازن آب و بهسازی راه‌ها را از دیگر اقدامات انجام شده برای عشایر عنوان کرد.

به گفته ابیت، استان قزوین ۲ هزار و ۶۰۰ خانواده عشایر دارد که عمده آنها در در الموت، طارم، کوهین و وبوئین زهرا هستند.

منبع: خبرگزاری صدا و سیما

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.