نایب رئیس کانون انجمن صنفی مرغداران گوشتی از عرضه روزانه ۶ هزار و ۲۰۰ تن مرغ در سطح کشور خبر داد و گفت: گرانی فعلی مرغ در سطح بازار ناشی از مشکلات سیستم توزیع است.

حبیب اسداله نژاد نایب رئیس کانون انجمن صنفی مرغداران گوشتی در گفت و گو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به اینکه گرانی مرغ ارتباطی به مرغدار ندارد، اظهار کرد: بنابر آخرین تصمیم گیری قرارگاه ساماندهی مرغ، قیمت مولفه های تولید برای واحدهای مرغداری ۲۰ درصد افزایش یافت که با این وجود نرخ تمام شده هر کیلو مرغ زنده بالای ۲۰ هزار تومان است، درحالیکه برخی مرغداران بنابر توافق با کشتارگاه یک هزار تا یک هزار و ۵۰۰ تومان بالاتر مرغ تولیدی را عرضه می کنند.

وی افزود: با عرضه هر کیلو مرغ زنده حداکثر یک هزار و ۵۰۰ تومان بالاتر از نرخ مصوب، مرغ گرم نباید بالاتر از ۲۷ هزار تومان در بازار بدست مصرف کننده برسد.

اسداله نژاد ادامه داد: بنابر سازوکار تعریف شده مرغداران نمی توانند خارج از شبکه اقدام به عرضه مرغ می کنند، در حالیکه نبود نظارت کافی منجر به انحراف در توزیع و دلال بازی‌ در این حوزه شده است که ابن موضوع بر گرانی دامن می زند.

نایب رئیس کانون مرغداران گوشتی با بیان اینکه نظارت دقیقی از کشتارگاه به بعد تا خرده فروشی بر بازار وجود ندارد، گفت: نبود نظارت بر سیستم توزیع منجر به عرضه وسیع مرغ در قالب بسته بندی و قطعه بندی با قیمت‌های عجیب در بازار شده است.

وی درباره آینده بازار مرغ بیان کرد: وضعیت خوبی برای بازار متصور نیستیم که امیدواریم سیاست گذاری دولت جدید به گونه ای باشد که اشکالات فعلی مرغداران مرتفع شود و بازار به آرامش برسد.

اسداله نژاد با اشاره به اینکه بازار نهاده های دامی‌تعریفی ندارد، بیان کرد: مرغدارانی که در دوره جدید جوجه ریزی کردند، به رغم واریز پول نهاده بدستشان نرسیده، همچنین طی ۱۶ روز اخیر سامانه بازارگاه سهمیه ای برای مرغداران در نظر نگرفته است که تمامی این عوامل چالش هایی برای مرغداران بواسطه خرید نهاده از بازار آزاد ایجاد کرده است.

نایب رئیس کانون انجمن صنفی مرغداران گوشتی از افزایش قیمت جوجه یکروزه خبر داد و گفت: علی رغم آنکه قیمت هر قطعه جوجه یکروزه به ۶ هزار و ۵۰۰ تومان کاهش یافته بود، مجدد با شیب صعودی به ۷ هزار و ۵۰۰ تومان رسیده است که با نرخ مصوب خود اختلاف معناداری دارد.

وی قیمت واقعی هر کیلو مرغ زنده را ۲۰ هزار و ۵۰۰ تومان و مرغ گرم را ۳۰ هزار تومان اعلام کرد و گفت: علی رغم‌ افزایش هزینه های تولید، اصلاح قیمت صورت نگرفته است که با این وجود مرغداران کماکان با نرخ ۱۷ هزار و ۷۰۰ تومان عرضه می کنند که امیدواریم سیاست گذاری دولت بعد به گونه ای باشد که سودجویی در بحث مرغ به حداقل برسد.

اسداله نژاد با اشاره به اینکه کمبودی در عرضه وجود ندارد، بیان کرد: آمارها نشان می دهد که در خرداد ۱۱۳ میلیون قطعه جوجه ریزی صورت گرفته که با این وجود کمبودی در سطح عرضه نداریم.

این مقام‌مسئول با اشاره به اینکه عرضه روزانه ۶ هزار و ۲۰۰ تن مرغ در سطح کشور نیاز بازار را پوشش می دهد، افزود: آمارها نیاز به راست آزمایی دارد چرا که در صورت صحت آمار، انحرافاتی در بازار رخ می دهد که باید مورد بررسی قرار گیرد.

اسداله نژاد در پایان با اشاره به دلایل گرانی مرغ در بازار گفت: مشکلات بازار مرغ مربوط به توزیع است، حال عرضه با نرخ ۴۰ هزار تومان ارتباطی به مرغداران ندارد.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۵۱ ۲۲ مرداد ۱۴۰۰
تمام این داستان‌ها دروغ است در شرایط فعلی هر مرغدار به ازای ۱۰۰۰۰قطعه مرغ زنده حدود ۱۰۰تا۱۵۰میلیون در هر دوره ۵۰ روزه سود میکنه .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۴۴ ۱۶ مرداد ۱۴۰۰
خجالت بکشید دیگه قیمت مرغ هم نمیتونید ثابت نگهدارید؟ بازم میخواهید گران کنید؟ با حیله گری که زیاد کردید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۴۱ ۱۶ مرداد ۱۴۰۰
خسته نباشید واقعا
آخرین اخبار