احمد سلسبیلی مدیرعامل یک شرکت دانش بنیان در گفتوگو با خبرنگار حوزه فناوری گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار کرد: فسفر عنصری قابل ساخت آزمایشگاهی نبوده و صرفا باید از خود معادن استخراج شود. این عنصر برای تمام موجودات زنده مورد نیاز است و چون سنتز آزمایشگاهی و تولیدی ندارد منابع آن بسیار محدود است و کشورهای صادر کننده آن نیز با محدودیتهای مواجه هستند.
او ادامه داد: از این مواد در صنایع غذایی، شوینده و غذایی مورد استفاده قرار میگیرد؛ به گونهای که از معادن استخراج میشود و در حوزههای مختلف مورد استفاده قرار میگیرد؛ همچنین فسفات به عنوان یکی از عناصرمهم سبب حاصل خیز شدن خاک خواهد شد.
سلسبیلی گفت که فاضلاب و آب زبالهها معمولا حاوی مقدار زیادی مواد درشت مغذی از قبل فسفر، نیتروژن و فسفات خواهد بود که معمولا مورد استفاده قرار نمیگیرد.
مدیرعامل این شرکت دانش بنیان بیان کرد: با توجه به این که خاکهای کشورهای خاورمیانه فقر فسفات شدیدی دارند شرکت ما موفق به استخراج این مواد درشت مغذی از فاضلاب و شیرآبه زبالهها و در نهایت تولید کودهای بیولوژیکی شده است.
سلسبیلی بیان کرد: این کود دارای مواد مغذی است که جذب آنها توسط گیاه سبب رشد هرچه بیشتر گیاه خواهد شد. برای تولید این کود نیتروژن، فسفر و فسفات داخل فاضلابها استخراج شده و بعد از خشک شدن کود جامد تولید خواهد شد؛ علاوه بر فاضلاب ، از تصفیه خانهها و دامداریها برای این کار استفاده خواهد شد.
او در خصوص مزیتهای این کود بیولوژیک نسبت به کودهای معمولی اظهار کرد: کودهای فسفردار و دارای مواد مغذی زمانی که بیش از حد به خاک اضافه میشوند آسیبهای بسیار زیادی را از قبیل سوختن ریشه گیاه و سفید شدن خاک را به همراه خواهند داشت؛ در حالی که کودهای بیولوژیک این مشکلات را ندارند.
سلسبیلی بیان کرد: در این روش زمانی که گیاه به مواد مغذی نیاز دارد با ترشح اسیدی از ریشه گیاه، مواد مغذی داخل این کود فعال شده و گیاه میتواند از مواد معدنی موجود در این کود استفاده کند. مواد مغذی آزاد شده در این کود ماندگاری بسیار بالایی داشته و هیچ آسیبی برای خاک ندارد.
او با اشاره به اینکه این ماده قیمت جهانی دارد، بیان کرد: این ماده کاربردهای بسیار متعددی از جمله شخصی سازی دارد و به صورت کپسول، قرص و به طور طبیعی یافت میشود.
مدیرعامل این شرکت دانش بنیان اظهار کرد: این محصول هیچ نمونه داخلی ندارد و شرکت ما تنها شرکت داخلی تولید کننده این محصول است.آمریکا، کانادا، سوئد، ژاپن و بلژیک از جمله دارندگان این کود هستند.
بیشتربخوانید
انتهای پیام/