حجت الاسلام و المسلمین محمد علیآبادی کارشناس مذهبی، در گفت و گو با خبرنگار حوزه قرآن و عترت گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، معنی اولیه عاقبت به خیری و مفهوم ساده این اصطلاح را رسیدن انسان به خیر و خوبی در پایان کارش دانست و گفت: ما خیر و خوبی را در معانی مختلفی به کار میبریم، اما چیزی که به عنوان معدن، سر منشأ خیر و منبع خوبی هاست چه بوده که عاقبت انسان به آن ختم به خیر میشود؟
وحدانیت سرمنشأ هر خوبی
وی ادامه داد: با رجوع به ادله نقلی یعنی آیات، روایات و ادعیه یک معنی از خیر و کمال مطلق برای انسان آشکار شده و آن هم ذات حق تعالی، خداوند منان است. به عنوان نمونه در مناجات خمسه عشر این عبارت را میبینیم: «کیف ارجو خیرَک و الخیرُ کلُّه بیَدِک»/خدایا من چگونه به غیر تو امید داشته باشم با وجود اینکه همه خیر و خوبی ها در دست توست. پس تنها یک سر منشأ خیر و خوبی وجود دارد. البته این مطلب با دلایل عقلی و فلسفی هم قابل اثبات است.
عاقبت به خیری در یکایک امور
این کارشناس مذهبی با بیان اینکه بعد از روشن شدن معنای عاقبت به خیری می توان از راه های عاقبت به خیر شدن صحبت کرد، افزود: ما کارهایی جزئی در زندگی داریم. اگر در هر کاری بخواهیم عاقبت به خیر شویم، باید در پایان عمر بتوانیم بگوییم که اعمال ما خدایی بوده و با انجام آنها در مسیر حرکت به سمت خدا قدم برداشته ایم.
تنظیم اعمال با برنامه خدا
علیآبادی تصریح کرد: حال این سوال پیش می آید برای قدم برداشتن در مسیر خدا چه کاری باید انجام داد؟ اگر انسان اعمالش را طبق برنامه خدا تنظیم کند، به او نزدیک شده و محبتش بیشتر میشود. در هر کاری انسان اگر در راستای رضایت خداوند و بر اساس محبت او اعمالش را انجام دهد در پایان کار می تواند بگوید که عاقبت به خیر شده؛ چرا که پایان کار او خدایی است.
عاقبت به خیری در کل زندگی
وی گفت: گاهی اوقات عاقبت به خیری برای پایان کل زندگی نیز استفاده می شود. انسان عاقبت به خیر در طول زندگی دنیایی مسیر حرکت به سمت آن وجود بینهایت را پیش گرفته و با برداشتن قدم در مسیر رسیدن به خدا عاقبت به خیر میشود.
حجت الاسلام محمد علیآبادی در آخر اظهار کرد: در واقع عاقبت به خیر شدن در زندگی به این است که برآیند کارهای انسان در مسیر حرکت پیامبر خدا و یک روند مثبت و رو به جلو باشد. هر قدر این حرکت به سمت خدا بیشتر، انسان موفق تر و عاقبت به خیرتر و زندگی او خدایی تر است .
انتهای پیام/
به معنای حقیقی یعنی عاقبت بخیری این است که انسان مومن واقعی از جهان فانی به جهان باقی رفتن و در روز قیامت محشر هم نامه اعمالمان را بدست راستمان انشاءالله بدهند و با سلام و صلوات اهل ابدیت جنت بهشت رضوان الهی خداوند جل جلاله شویم رستگار شویم به این می گویند آخر عاقبتمان ختم بخیر شد .
والسلام و صلوات التماس دعا .