به گزارش گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از اهواز، فتح اله ابوعلی، مدیرکل شیلات خوزستان گفت: علیرغم وجود برنامههای مدیریت مصرف آب، کاهش چشمگیر بارندگی در امسال، نگرانیها از تاثیر خشکسالی بر تولید را افزایش داده است و میزان برآورد خسارت وارده به حوزه صید و صیادی ناشی از خشکسالی ۶۶۰ میلیارد تومان تخمین زده میشود.
او بیان داشت: خوزستان در دو سال متمادی ۹۸ و ۹۹، موفق به کسب رتبه اول تولیدات آبزی پروری در کشور شده است و با این وجود، زیر بخش شیلات و آبزی پروری استان نیز طی امسال، از وقوع خشکسالی به شدت متاثر شده است.
ابوعلی تشریح کرد: اثرات منفی کاهش تولید ناشی از کمیت و کیفیت نامطلوب آب، در سطوح مختلف شامل کاهش سطح زیر کشت مزارع، وقوع تلفات در مزارع، خسارات ناشی از کاهش رشد ماهیان و تراکم کشت به دلیل کیفیت نامطلوب آب و نیز تلف شدن ماهیان در تالابها و منابع آبهای طبیعی و نیمه طبیعی استان، بروز پیدا کرده است.
مدیرکل شیلات خوزستان ادامه داد: طبق بررسیها و برآوردهای انجام شده در سال جاری، ۲ هزار و ۸۹۵ هکتار مساحت مفید مزارع آبزی پروری استان تعطیل و از مدار تولید خارج شده اند و کاهش تولیدات آبزی پروری به دلیل تنش آبی حدود ۲۴ هزار تن برآورد میشود که نسبت به مدت مشابه پارسال با ۳۳ درصد کاهش مواجه خواهد شد و ارزش این میزان حدود ۵۰۰ میلیارد تومان تخمین زده میشود.
این مقام مسئول با بیان اینکه کاهش تولیدات منابع آبی استان نیز حدود ۳ هزار و ۶۰۸ تن، معادل حدود ۲۴ درصد تولید پارسال، برآورد میشود، ادامه داد: پارسال، بالغ بر ۲۷ میلیون قطعه بچه ماهی و لارو در منابع آبهای داخلی استان رهاسازی شد.
او گفت: تاکنون بیش از ۴ میلیون بچه ماهی به منابع آبی استان معرفی شده که برای جبران خسارت ناشی از تلفات ماهی و آسیب وارد آمده به ذخایر آبهای داخلی، باید این میزان تا پایان امسال به بیش از ۳۹ میلیون قطعه بچه ماهی برسد و از دیگر پیامدهای تنش آبی امسال را کاهش حدود ۹۶۴ نفری اشتغال مستقیم آبزی پروری و ۴۹۰ نفری شاغلان ارتزاق کننده از منابع آبهای طبیعی و نیمه طبیعی است و حوزه صید و صیادی استان نیز تحت تاثیر خشکسالی و کم آبی قرار گرفته و فروکش کردن آب رودخانه ها، لایروبی نکردن بنادر و کاهش ارتفاع آب برای صیادان منطقه مشکل ساز شده است.
ابوعلی افزود: میزان برآورد خسارت وارده به حوزه صید و صیادی ناشی از خشکسالی ۱۶۰ میلیارد تومان تخمین زده میشود و در شهرهای ساحلی، در ۴ ماهه اول امسال، با ۱۰۰ درصد خسارت، شاهد کاهش صید به میزان ۴ هزار تن بودیم و مجموع اعتبار مورد نیاز حوزه صید و بنادر صیادی جهت، مقابله با خشکسالی ۶۰۱ میلیارد تومان اعلام شد.
انتهای پیام/م