به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از قزوین، سیدمحمد حسینی رئیس کانون وکلای دادگستری استان قزوین در جمع خبرنگاران گفت: حدود ۸۵۰ وکیل در کانونهای وکلای دادگستری عضویت دارند که ۴۰ درصد از آنها زن هستند و نخستین مشکل وکلا معضل بیکاری است.
حسینی افزود: از یکسو ناچاریم سالیانه ۱۰۰ تا ۱۱۰ وکیل را جذب کانون وکلا کنیم که این موجب بیکاری همکاران جوان و بهویژه بانوان میشود.
وی اضافه کرد: این افراد حتی توانایی تأمین مخارج اولیهٔ دفتر خود را نیز ندارند، در حال حاضر ۲۰ درصد از وکلای استان بهدلیل بیکاری حتی نتوانستهاند پروانهٔ خود را تمدید کنند.
رئیس کانون وکلای دادگستری استان گفت: از بزرگترین مشکلات وکلا، جذب بیرویهٔ وکیل به کانون وکلا و عدم اجباری شدن حضور وکیل در پروندهها است.
حسینی افزود: کانون وکلا در راستای اجرای وظایف اجتماعی بسیاری از خدمات حقوقی که به جامعه میدهد، بدون دریافت هزینه است؛ ماهیانه حدود ۸۰ پروندهٔ تسخیری و قریب به ۳۰ پروندهٔ معاضدتی در کانون وکلا داریم که در مجموع سالیانه حدود هزار و ۵۰۰ پروندهٔ وکالتی رایگان را برای مردم انجام میدهیم.
وی تأکید کرد: در کنار این مسئله، بحث مشاورهٔ حقوقی رایگان به مردم نیز وجود دارد که وکلا روزانه ۵ ساعت در یک جدول زمانبندی مشخص به مردم مشاورهٔ حقوقی رایگان میدهند که به حدود ۲۰ هزار نفر ساعت در سال مشاورهٔ رایگان توسط وکلای استان ارائه میشود.
وی بیان کرد: طرحی تحت عنوان طرح تسهیل صدور برخی از مجوزهای کسب و کار مصوب کمیسیون ویژهٔ جهش و رونق تولید مجلس شورای اسلامی در کمیسیون جهش و رونق تولید مصوب شده و این طرح ۱۰ روز است که در مجلس اعلام وصول شده است، بر اساس این طرح موضوع حذف ظرفیت در جذب وکلا مطرح است و ملاک برای جذب نمرهٔ افراد میباشد.
حسینی اظهار کرد: در قضاوت و دکترای تخصصی حدنصاب نمرهٔ قبولی ۱۴ است، اما در این طرح چنین نیست و طرح به گونای است که در صورت تصویب، موجب فساد در نهاد وکالت خواهد شد.
وی عنوان کرد: اگر این طرح در مجلس تصویب شود فاجعهای در قانونگذاری کشور محسوب خواهد شد.
حسینی با اشاره به واکسیناسیون وکلا عنوان کرد: ۲۶ کانون وکلا در کشور وجود دارد و بعد از بوشهر و کرمانشاه سومین استانی هستیم که واکسیناسیون وکلا در دستور کار قرار گرفته و از شنبه واکسیناسیون آغاز میشود.
انتهای پیام/