پویان مدیر مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی خراسان جنوبی در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بیرجند، در خصوص فرآوری زعفران گفت: یکی از پروژههایی که برای فرآوری زعفران قرار است انجام شود، بهینه یابی استخراج کروسین از کلاله زعفران است.
او با اشاره به اینکه هنوز اقدامات این پروژه در مراحل ابتدایی قرار دارد، افزود: در این طرح شیوههای مختلف استخراج کروسین از کلاله زعفران بررسی میشود و بهینهترین شیوه برای استخراج به کار گرفته میشود.
پویان با بیان این که با اجرای این طرح بازدهی استخراج کروسین افزایش پیدا میکند و درصد خلوص محصول بالا میرود، اظهار کرد: این محصولات به تولید انبوه نرسیده و تنها تولید آزمایشگاهی شده است.
کروسین ماده اولیه شرکتهای دارویی محسوب میشود و تولید آن از ۲ تن زعفران، ۱۸۰ میلیارد تومان در آمد دارد.
افزایش بهره وری در تولید زعفران با آبیاری هوشمند مزرعه
مدیر مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی خراسان جنوبی عنوان کرد: یکی از طرحهایی که سبب افزایش تولید زعفران در مزرعه تحقیقاتی این مجتمع شده است، استفاده از سیستم آبیاری هوشمند این محصول است.
او تصریح کرد: در این روش رطوبت خاک سنجیده میشود و دادههای هواشناسی نیز بررسی شده و این اطلاعات با یکدیگر تطبیق داده میشود.
بیشتر بخوانید
پویان ادامه داد: بر اساس نتایج به دست آمده از اطلاعات، آبیاری در زمان معین و طبق نیاز زمین به صورت خودکار انجام میشود.
مدیر مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی خراسان جنوبی اظهار کرد: یکی دیگر از طرحها که در سال ۹۹ به عنوان طرح پژوهش برتر شناخته شده است، کشت زعفران به صورت هیدروپونیک در شرایط خاص محیطی است و میتواند بازدهی تولید زعفران را افزایش دهد.
او گفت: یک کتاب به نام آکوکار و تنوئیدهای زعفران از بیوسنتز تا خواص درمانی نیز در خصوص زعفران توسط یکی از پژوهشگران جهاد دانشگاهی خراسان جنوبی ترجمه شده است.
او با توجه به اینکه بیشتر تمرکز این مجموعه روی فرآوری زرشک و عناب است و اقدامات انجام شده برای زعفران کمتر بوده است، تصریح کرد: فرآوردههای تولید شده از زعفران ثبت اختراع نشده اند.
انتهای پیام/ س