به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ارومیه، منصورفر رئیس پارک علم و فناوری آذربایجان غربی با اشاره به استقرار ۶۹ هسته و واحد فناور در مرکز رشد جامع پارک علم و فناوری استان، افزود: تعداد ۴۹ شرکت نیز عضو حوزه موسسات پارک میباشند که از تسهیلات و خدمات ارائه شده از سوی پارک بهره مند میشوند.
رئیس پارک علم و فناوری آذربایجان غربی با بیان اینکه تعداد کل شرکتهای دانش بنیان استان ۳۹ واحد میباشد، اظهار کرد: از این تعداد، ۲۲ شرکت دانش بنیان عضو پارک هستند که این رقم برای استان بسیار کم بوده و باید تعداد شرکتهای دانش بنیان در سطح استان افزایش پیدا کند.
منصورفر افزود: تعداد شاغلین در شرکتهای پارک علم و فناوری ۸۲۴ نفر بوده که همه فارغ التحصیل از مدارج بالای دانشگاهی هستند و این امید رو داریم با توسعه فعالیتها و افزایش تعداد شرکتها و رشد واحدهای موجود، تعداد شاغلان افزایش پیدا کند.
وی با بیان اینکه مجموع فروش این واحدها نیز در یک سال گذشته بیش از ۱۳۰ میلیارد تومان بوده است، گفت: پیش بینی ما این است که ان شاءالله این عدد تا پایان سال رشد قابل توجهای خواهد داشت.
رئیس پارک علم و فناوری آذربایجان غربی با بیان اینکه شرکتهای مستقر در پارک مبتنی بر ایدههای نو هستند توضیح داد: این واحدهای فناور میتوانند نقش بی بدیلی در توسعه اقتصادی منطقه خودشان و متعقابا در سطح کشور ایفا بکنند.
منصورفر با اشاره به اینکه سقف اعتبارات تسهیلاتی به واحدهای فناور دتا سقف ۲ میلیارد ریال افزایش یافته است، توضیح داد: واحدهای فناور مطابق با آیین نامه ارزیابی در پارک، هر سال ارزیابی میشوند و مطابق با گروه بندی به دست آمده شامل حمایتهای مالی پارک میشوند.
وی با اشاره به اینکه اقدامات مناسبی هم در طول حضور بنده در پارک رقم خورده است که پیگیری موضوع راه اندازی کارخانه نوآوری در شهرستان ارومیه، آغاز به فعالیت صندوق پژوهش و فناوری در استان، برنامه ریزی برای راه اندازی مرکز رشد در سه شهرستان خوی، میاندوآب و ماکو، پیگیری راه اندازی پردیس فناوری در شهرستان خوی از جمله برخی از این اقدامات میباشد.
رئیس پارک علم و فناوری آذربایجان غربی درباره چالشهای پیش روی این مجموعه نیز تشریح کرد: ما باید قبول کنیم در چه مختصاتی داریم فعالیت میکنیم اگر به این باور برسیم مهمترین مشکلی که در حال حاضر کشور ما با آن روبه رو است مشکلات اقتصادی میباشد و به تبع آن مشکل اشتغال جوانان و بهبود معیشت مردم میباشد و در عرصه این مشکلات فعالیت واحدهای تولیدی حرف اول را میزنند و در عرصه تولید نیز تولیدهای که مشتمل بر فعالیتهای دانش بنیان هستندف پیشران توسعه اقتصادی ما خواهند بود.
منصور فر ادامه داد: کشورهای توسعه یافته، یکی از موارد که مورد توجه خود قرار داده اند توجه به مقوله دانش بنیان است و این باید در کشور و استان ما نیز شکل بگیرد.
وی افزود: چالش پارک علم وفناوری همان چالش واحدهای فناور مستقر در این مجموعه است و میتوان گفت فناوری و نوآوری از اولویتهای اول استان ما نیست و ما فاصله داریم از جایگاهی که مستحق این واحدها است.
به گفتهی منصورفر تعامل شرکتهای تحت پوشش پارک با ادارات و سازمانهای مختلف استان با مشکل روبه رو هستند و شرکتهای فناور ما محصولات خود را در سایر استانها بفروش میرسانند و با استقبال آنها نیز رو به رو هستند.
محمد فتحعلی لو معاون فناوری و نوآوری پارک نیز در مورد ورود شرکتهای دانش بنیان در حوزه بهداشت و درمان توضیح داد: ایجاد مرکز رشد مشترک با همکاری دانشگاه علوم پزشکی میتواند این نوع فعالیتها را توسعه دهد و یکی از رسالتهای پارکهای فناوری بطور کلی کمک به بهداشت و سلامت جامعه است.
وی ادامه داد: ما شرکتهای موفقی در زمینه تولید محصولات بهداشتی داریم و واحدهای ما در دوران اوج کرونا و پیک اول که مشکلاتی از قبیل تولید ماسک و مواد ضدعفونی کننده بود، دست به تولید این دست محصولات زدند.
فتحعلی لو درباره عملکرد فن بازار منطقهای نیز، با ابراز امیدواری از گسترش مفهوم آن در اکوسیستم نوآوری و فناوری استان توضیح داد: بروکرهای فناوری برای کاتالیست بودن در زمینه ایده به ثروت فعالیت میکنند.
وی افزود: فن بازار منطقهای مجموعه نوپایی میباشد و بحث فعالیت در این زمینه ترویجی میباشد که بایستی در ادارات دولتی، بخش خصوصی و صنعتی شناخته شود.
مدیرفن بازار منطقهای استان افزود: تقویت فن بازار منطقهای در رئوس فعالیتهای ما میباشد و حل مشکلات این مجموعه نیز یکی از دغدغههای ما میباشد.
انتهای پیام/