حسینعلی حاجی دلیگانی عضو هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار حوزه مجلس گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره جزئیات جلسات رای اعتماد مجلس به وزرای پیشنهادی کابینه دولت سیزدهم اظهار کرد: برنامه رای اعتماد مجلس به وزرای پیشنهادی دولت سیزدهم از صبح شنبه شروع میشود.
این نماینده مجلس یازدهم خاطر نشان کرد: با اعلام دستور جلسه حجت الاسلام رئیسی، رئیس جمهور در مجلس حاضر میشود و به بیان برنامههای کلی برای اداره کشور میپردازد و همچنین راجع به تک تک وزرا معرفی انجام میدهد.
حاجی دلیگانی ادامه داد: بعد از آن با توجه به زمان ثبت نام و قرعه کشی که از سوی نمایندگان صورت میگیرد ۵ نفر از نمایندگان به عنوان مخالف و ۵ نفر دیگر به عنوان مخالف به ایراد سخنرانی میپردازند و البته هر کدام از این نمایندگان میتوانند وقتشان را به دیگری هم اعطا کنند.
عضو هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی افزود: نمایندگان میتوانند سخنان خود را درباره کلیات برناهمهای پیشنهادی وزرای پیشنهادی و شخص آنها ارائه کنند.
حاجی دلیگانی خاطر نشان کرد: بعد از آن برای تک تک ۱۹ وزیر بر اساس حروف الفبا دو مخالف و دو موافق بعد از قرائت گزارش تخصصی کمیسیونها در صحن سخنرانی خواهند کرد. این موافقین و مخالفین (هر یک نفر) نیز میتواند بخشی از وقت خود را به نماینده دیگری بدهد.
این نماینده مجلس یازدهم افزود: هر وزیر هم نیم ساعت وقت دارد که از برنامههای خودش دفاع کند و بعد از آن از وقت باقیمانده رئیس جمهور میتواند به دفاع دوباره از وزرای پیشنهادی خودش بپردازد.
عضو هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی ادامه داد: بعد از آن رای گیری ۱۹ وزیر یکجا انجام میشود و جلسه رای اعتماد به وزرای دولت سیزدهم سه شنبه هفته بعد ۲ شهریور برگزار میشود.
حاجی دلیگانی با اشاره به اینکه برای برگزاری رای اعتماد ۴۰ ساعت زمان نیاز داریم افزود: اگر روزی دو جلسه هم در مجلس برگزار شود و ۷ تا ۸ ساعت جلسه داشته باشیم جلسه رای اعتماد سه شنبه برگزار خواهد شد.
عضو هیات رئیسه مجلس افزود: بررسی اینکه جلسات مجلس دو شیفته یا سه شیفته خواهد بود در جلسه روز شنبه هفته آینده مجلس مشخص میشود، ولی با روزی دو شیفت هم به رای اعتماد به موقع میرسیم.
حاجی دلیگانی درباره معیارهای بررسی صلاحیت وزرا گفت: مجلس بدون توجه به حاشیه ها، صرفا سوابق و برنامهها را بررسی میکند و حقوق مردم را لحاظ خواهد کرد. پاک دستی، کارآمدی، توجه به خواستههای مردم و داشتن برنامه برای اصلاح وضعیت کنونی در بررسیهای وزرا، ملاک رای اعتماد است.
حاجی دلیگانی ادامه داد: البته اینکه فردی سابقه مدیریت کلان نداشته اشد برای او امتیاز منفی نیست، جوان گرایی و ظرفیت قبول مسئولیت مد نظر مجلس است. در مجلس به شایستگی و ظرفیت وزرا توجه میکند.
وی افزود: البته ممکن است چند وزیر نتوانند رای اعتماد بگیرند و ممکن است که بیشتر این وزرا رای اعتماد بگیرند. البته پیش بینی من این است که حدود یک پنجم وزرا احتمالا رای اعتماد نگیرند.
حاجی دلیگانی ادامه داد: برخی از وزرا کارنامه مدیریتی دارند، ولی این کارنامه باید بررسی شود که آیا موفق بوده یا خیر. اما نکته دیگری که مجلس به آن توجه دارد که اگر وزرای پیشنهادی تاکنون مسئولیتی نداشته اند آیا ظرفیت بالقوه مدیریتی در آنها وجود دارد یا خیر. نداشتن سابقه کلان مدیریتی نمره منفی محسوب نمیشود.
این عضو هیات رئیسه مجلس ادامه داد: ما در بررسی صلاحیتها به دنبال این هستیم که ببینیم آیا این فرد میتواند بار مسئولیت را بلند کند یا خیر. البته ما فرصت آزمون و خطا نداریم و ضرورتها و نیازهای جامعه به گونهای است که به مدیریت جهادی و فوری نیاز دارد.
انتهای پیام/