در این گزارش ده روش برای تقویت انرژی بدن ارائه شده است.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، ممکن است شما هم یکی از افرادی باشید که انرژی تان وقتی به بعد از ظهر می‌رسید ته می‌کشد و دیگر توان انجام کاری را ندارید. شاید هم اوضاع وخیم‌تر است و حوالی ظهر و پیش از آماده شدن ناهار احساس می‌کنید که دیگر انرژی انجام کاری را ندارید.

همه ما این حالت را چه به صورت فیزیکی و چه احساسی تجربه کرده ایم و خبر خوب اینکه راه‌های ساده‌ای برای غلبه بر این حالت وجود دارند و با کمترین هزینه میتوانید انرژی خود را برای یک روز کاری سنگین و سخت آماده کنید.
در ادامه این مطلب ده روش برای تقویت انرژی بدن را با شما در میان میگذاریم:

۱- هر سه یا چهار ساعت چیزی میل کنید

به گفته متخصصان کاهش وزن مردم هر زمان که هر سه تا چهار ساعت غذایی یا خوراکی میل می‌کنند انرژی بیشتری را در خود حس می‌کنند. اینکه برای مدتی طولانی خوراکی مصرف نکنید و مثلا از خوردن صبحانه یا ناهار صرف نظر نمایید میتواند تاثیر بسیار بدی روی سطح انرژی شما بگذارد.

توصیه شده که افراد در گروه‌های سنی مختلف هر سه تا چهار ساعت نوعی از خوراکیجات را مصرف کنند و در واقع احساس گرسنگی در بدن که در همین بازه زمانی احساس می‌شود نیز پاسخی طبیعی به همین نیاز است. البته اینکه روزانه چندبار باید میان وعده میل کنید به میزان فعالیت بدنی شما بستگی دارد و برای مثال افرادی که بیشتر از دیگران ورزش می‌کنند ممکن است هر دو تا سه ساعت نیاز به میان وعده داشته باشند.

۲- همراه با غذای خود پروتئین مصرف نمایید

اگر یک منبع سالم از پروتئین را در وعده‌های غذایی خود بگنجانید در طول روز انرژی بیشتری خواهید داشت چراکه بدن به زمان بیشتری برای شکستن پیوند‌های پروتئینی و تجزیه آن نیاز دارد. به همین خاطر نیز پزشکان معمولا به مراجعین خود که قصد کاهش وزن دارند پیشنهاد می‌دهند کربوهیدرات یا پروتئین در صبحانه خود بگنجانند و مثلا از غلات و تخم مرغ در صبحانه استفاده نمایند تا مدت زمانی بیشتری بعد از صرف غذا انرژی داشته باشند.

۳- هیدروکربن‌های مملو از فیبر مصرف کنید

غذا‌های مملو از فیبر مانند میوه و دانه‌های کامل انرژی لازم برای بدن را از کربوهیدرات‌ها تامین می‌کنند و این سریع‌ترین منبع سوخت رسانی به بدن است. فیبر‌ها جریان انرژی ورودی به بدن را کند می‌کنند و کربوهیدرات‌ها بدن را از قند مملو می‌نمایند؛ بنابراین مصرف همزمان این دو ماده غذایی میتواند تعادل خوبی در میزان انرژی بدن ایجاد نماید. به بیان دیگر کربوهیدرات‌های مملو از فیبر دوام بیشتری به انرژی در بدن می‌دهند.

به گفته پزشکان مصرف زیاد کربوهیدرات‌های فاقد فیبر یا پروتئین که جریان انرژی به بدن را کم می‌کنند و باعث افزایش یکباره قند خون می‌شوند می‌تواند باعث بروز هیپوگلیسمی واکنشی شود؛ شرایطی که در آن قند خون به شدت زیاد و به یکبار کم می‌شود و این مساله میتواند باعث افت شدید انرژی در بدن گردد.

۴- میان وعده‌های مغذی بخورید

یکی دیگر از راه‌های حفظ انرژی در طول روز انتخاب غذا‌های مملو از مواد مغذی به جای غذا‌های پرکالری و بی فایده است. اگر دو میان وعده با مقدار کالری یکسان روبرویتان باشد و یکی از آن‌ها پروتئین و فیبر بیشتری داشته باشد احتمال آنکه این وعده غذایی انرژی بیشتری را وارد بدنتان کند به مراتب بیشتر است تا میان وعده دیر. برای مثال صد گرم چوب شور در مقابل ۱۰۰ گرم مغز خشکبار، ماست یونانی یا میوه را در نظر بگیرید. مغز خشکبار، ماست و میوه به مراتب انرژی بیشتری را وارد بدن شما می‌کنند تا چوب شور‌های بی خاصیت، اما پر کالری.

۵- آب بنوشید

کمبود آب در بدن باعث پایین آمدن سطح انرژی آن می‌شود. کاهش مایعات در بدن می‌تواند باعث سخت‌تر شدن فعالیت قلب شود و جریان خون در بدن را دچار مشکل کند که این مساله در مقابل باعث افزایش خستگی می‌شود.

کمبود آب در بدن همچنین می‌تواند متابولیسم یا سوخت و ساز بدن را مختل نموده و مانع از انتقال مواد مغذی به اندام‌های بدن شود که این امر در ادامه باعث ایجاد حس خستگی و کاهش انرژی می‌شود. برای اینکه بدانید مقدار کافی آب نوشیده اید یا نه رنگ ادرار خود را بررسی کنید و به خاطر داشته باشید که در طول روز باید چندین مرتبه ادرار کنید و ادرار شما کاملا شفاف و روشن باشد.

۶- خواب کافی داشته باشید

داشتن خواب کافی و و باکیفیت امری کلیدی در بالا نگه داشتن سطح انرژی بدن است. گفته می‌شود خواب ناکافی میتوند باعث افزایش مقاومت نسولین شود؛ به بیان دیگر نداشتن خواب کافی میتواند متابولیسم گلوکز را تحت تاثیر قرار دهد و سطح انرژی بدن را در طول روز پایین بیاورد. در نتیجه فرد به خوردن غذا علاقه‌ای وافر پیدا می‌کند. طبق تحقیقات مقدار خواب کافی برای افراد بین هفت تا ۹ ساعت است، اما آن‌ها که تمرینات ورزشی انجام می‌دهند و فعالیت بدنی شان بالاست به دو ساعت بیشتر از این میزان خواب نیاز دارند.

۷- از مصرف زیاد کافئین برای افزایش سطح انرژی بدن خودداری کنید

کافئین قطعا میتواند به صورت کوتاه مدت باعث افزایش عملکرد ذهنی شده و انرژی بدن را به یکباره بالا ببرد، اما پس از آن‌ها از مقدار انرژی شما می‌کاهد؛ بنابراین توصیه شده که در روز به صورت میانگین ۲۰۰ تا ۳۰۰ میلی لیتر کافئین مصرف نمایید که تقریبا برابر با دو فنجان قهوه می‌شود.

البته ایرادی ندارد که روز خود را با نوشیدن یک فنجان قهوه شروع کنید تا انرژی بالایی داشته باشید، اما نباید برای بالا نگه داشتن سطح انرژی بدن خود به دفعات قهوه بنوشید.

۸- بیشتر ورزش کنید

افزایش تحرک بدنی میتواند باعث بهبود سطح انرژی بدن شود. این افزایش انرژی نیز بنابر دلایل مختلفی رخ می‌دهد که عبارتند از: تولید بیشتر هورمون‌هایی که باعث احساس خوب می‌شوند و با نام اندورفین از آن‌ها یاد می‌شود. افزایش پمپاژ خون توسط قلب که گردش خون و اکسیژن را در بدن بالا می‌برد. افزایش حساسیت سلول‌های بدن به انسولین و ثبات بیشتر گلوکز خون.

۹- کاهش استرس

استرس زیاد باعث کم شدن انرژی بدن می‌شود و خواب را از چشمانتان دور می‌کند که این مساله نیز باعث بیشتر شدن خستگی می‌گردد. با داشتن ۹ ساعت خواب در طول شبانه روز می‌توانید سطح کورتیزول و استرس بدن را متعادل نگه دارید. برای کاهش استرس نیز توصیه می‌شود که به دنبال سرگرمی باشید که از آن لذت می‌برید و مثلا به موسیقی گوش دهید. قطعا راه‌های مختلفی برای کنترل استرس وجود دارند که قبلا در روزیاتو به آن‌ها پرداخته شده است.

۱۰- مراقب خودتان باشید

انرژی بدن انسان از دو منبع تامین می‌شود: انرژی فیزیکی و احساسی. پیش از آنکه برای بالا بردن سطح انرژی بدن خود به خوردن شیرینی جات رو بیاورید تشخیص دهید که آیا منشأ افت انرژی شما فیزیکی است یا احساسی. مثلا اگر تازه یک جلسه مهم را تمام کرده اید باید بدانید که غذا کمکی به شما نمی‌کند. برای این منظور بهتر است فعالیتی را انتخاب نمایید که انرژی‌های منفی را از شما دور کرده و به ایجاد تعادل در مقدار انرژی شما کمک میکند.

منبع: روزیاتو

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار