غیرمنتظره‌ترین عوامل در تلخ یا ترش‌شدن مزه دهان

متخصصان می‌گویند عوامل مختلفی می‌تواند باعث بروز ناگهانی مزه تلخ یا ترش در دهان شود.

به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران به نقل از کی‌ای یو وری هاسپیتال، شاید برای شما هم اتفاق افتاده باشد که احساس مزه تلخ یا ترش در دهان خود کرده باشید. این موضوع غالباً به دلیل مواد غذایی و نوشیدنی‌هایی است که شما در چند ساعت گذشته مصرف کرده اید.

با این حال، متخصصان می‌گویند اگر این مزه تلخ و یا ترش به طور ناگهانی در دهان شما بروز می‌کند نباید نسبت به آن بی تفاوت باشید، زیرا احتمال دارد نشان دهنده یک بیماری جدی باشد. سیستم گوارشی انسان بسیار پیچیده است و به راحتی می‌تواند تحت تاثیر تغییرات در یک یا چند اندام قرار گیرد.

این امر بدان معناست که این مزه تلخ یا ترش در دهان می‌تواند ناشی از طیف گسترده‌ای از مسائل باشد. از مهمترین موضوعات دخیل در این حالت می‌توان به این موارد اشاره کرد:

۱- رفلاکس معده

غذا پس از جویده شدن در دهان از طریق مری وارد معده می‌شود تا ادامه فرآیند هضم را در آنجا طی کند. یک دریچه‌ای در ورودی مری به معده وجود دارد که مانع از بازگشت مواد غذایی به بالا می‌شود. در کسانی که از رفلاکس معده رنج می‌برند این دریچه به صورت غیرطبیعی باز شده و باعث بازگشت محتوای معده به مری می‌شود.

رایج‌ترین علائم رفلاکس معده شامل موارد ذیل می‌شود:

۱- سوزش سر معده
۲- درد قفسه سینه
۳- بروز مزه تلخی یا ترشی در دهان
۴- بوی بد تنفسی
۵- احساس سوزش در گلو
۶- دشواری در عمل بلع
۷- احساس وجود یک برجستگی در گلو
۸- سرفه
۹- دو رگه شدن صدا

۲- عوارض جانبی دارو

عامل دیگری که می‌تواند باعث بروز مزه تلخ یا ترش در دهان شود، دارو‌ها هستند. تحقیقات نشان داده است بیش از ۲۵۰ دارو وجود دارد که می‌تواند باعث بروز این علائم در دهان شود. مهمترین این دارو‌ها شامل موارد ذیل می‌شود:

۱- آنتی بیوتیک‌ها
۲- دارو‌های تجویز شده برای شیمی درمانی در افراد مبتلا به سرطان
۳- دارو‌های تجویز شده برای بیماری‌های عصبی مانند پارکینسون، میگرن و ...
۴- دارو‌های قلبی – عروقی مانند قرص‌های زیر زبانی، استاتین ها و...
۵- دارو‌های ضد عفونت، ویروسی، قارچی، باکتریایی، ضد التهابی، آنتی هیستامین‌ها و ...
۶- دارو‌های مخصوص بیماری‌های روانی مانند افسردگی، دارو‌های ضداضطراب، دو قطبی و ...

شست و شوی زبان

۳- کمبود روی

سومین عاملی که می‌تواند باعث بروز مزه ترش یا تلخ در دهان شود کمبود عنصر حیاتی روی در بدن است. این موضوع می‌تواند به دلیل عدم مصرف مواد غذایی حاوی روی بروز کرده و یا بدن توانایی جذب مناسب این عنصر را نداشته باشد.

از سایر عوامل دخیل در بروز مزه تلخ و ترش در دهان می‌توان به موارد ذیل اشاره کرد:

۱- استعمال دخانیات یا جویدن توتون
۲- کم بودن ترشح بزاق
۳- کم آبی بدن و زروسومیا (خشکی دهان)
۴- اضطراب و نگرانی که با خشکی دهان بروز می‌کند
۵- عفونت‌های قارچی در دهان
۶- رعایت نکردن بهداشت دهان
۷- توقف قاعدگی مانند زمانی که زن باردار است.
۸- آسیب به مغز یا جراحی بر روی مغز که مسئول احساس چشایی است.
۹- اختلالات عصبی مانند زوال عقلی، فلج بِل، صرع، ام اس
۱۰- پرتو درمانی


بیشتر بخوانید


انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۲۸ ۰۳ شهريور ۱۴۰۰
واي جي سي عزيز خوابي؟!!!!طب اسلامي ايراني 1000سال پيش به اين كشفيات دست پيدا كرده وراه حل هم داده نه مثل شما كه درمان هم ندادي؟!!! هنگامي كه اخلاط 4گانه ي بدن(دموي صفراوي بلغمي سودايي)به هم ريخت يكي از مزه هاي تلخ ترش شيرين شوردر دهان احساس ميشه حالا شما هي بيا از كي ای یو وری هاسپيتال بگو ؟!!!سالها دل طلب جام جم از ما مي كرد +وانچه خود داشت زبيگانه تمنا مي كرد
آخرین اخبار