به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه،سیاوش وزیری رئیس بیمارستان گلستان کرمانشاه (مختص بیماران کرونایی) در خصوص آخرین وضعیت بیماری کرونا در استان، گفت: تقریبا از چهار هفته گذشته به صورت تدریجی نشان شروع موج پنجم کرونا در استان شروه شد؛ موارد سرپایی و بستری در بیمارستان گلستان و فارابی افزایش یافت و از دو هفته بیش سایر مراکز درمانی استان به شدت درگیر مراجعات سرپایی و بستری با علائم بیماران کوید ۱۹ بوده است.
او افزود: موج پنجم پیشبینی میشد و امیدواریم با استفاده از ماسک و رعایت فاصلهگذاری اجتماعی و البته جدی گرفتن بحث واکسیناسیون شرایط عبور از آن فراهم شود.
رئیس بیمارستان گلستان کرمانشاه (مختص بیماران کرونایی) در توضیح خطرناک بودن سویه دلتا، ادامه داد: ویروس دلتا برای اولین بار در هند شناخته شد، تاکنون ۲۰ جهش در این ویروس رخ داده که ۲ جهش از آن که تاثیر بسیار بالایی در سرایت و آلودگی دارد از همه مهمتر است.
وزیری بیان داشت: این جهش در بخش سنبله یا نیزه ویروس رخ داده و سبب چسبندگی قوی به مجاری تنفسی میشود که شدیدا قابل سرایت است.
او بیان داشت: در نسل اولیه کرونا ویروس که ووهان بود هر فرد مبتلا قابلیت آلودگی یک، دو یا سه نفر را داشت، اما دلتا که هماکنون در حال چرخش است در مواجه خود حداقل ۶ نفر را مبتلا میکند؛ حتی سالمندانی که دو دُز واکسن را دریافت کردهاند ممکن است نسبت به درگیری به ویروس دلتا بسیار مستعدتر از جوانان باشد و علائم این سویه از ویروس را تجربه کنند.
این متخصص بیماریهای عفونی و گرمسیری گفت: دلتا کرونا معمولا تمام اعضای خانواده را آلوده میکند، البته تنوع و علائم بالینی مختلفی در افراد ایجاد میکند.
او در خصوص تأخیر در تزریق دُز دوم واکسن، گفت: کسانی که پس از تزریق دُز اول به کرونا مبتلا شدند اصلا نگران تزریق نوبت دوم نباشند، پس از دو هفته از بهبودی میتوانند تزریق کنند و این تأخیر روی اثربخشی کرونا اصلا تاثیری ندارد.
وزیری گفت: الان در آستانه شهریورماه هستیم، ویروسهای غالبی که سبب سرماخوردگی و آنفلوانزا میشوند، چندان فراگیر نشده بنابراین چیزی به نام سرماخوردگی نداریم؛ وجود علائمی همچون گلودرد، تب و بدن درد را باید کرونا تلقی کرد و حتما با مراجعه به پزشک نسبت به اقدامات تشخیصی و درمانی اقدام شود.
رئیس بیمارستان گلستان کرمانشاه در توضیح پیشبینی علمی موج بعدی کرونا و شیوع ویروس سویه «لامبدا» در اواخر مهرماه یا اویل آبانماه، افزود: احتمال اینکه از اواخر مهرماه ویروس لامبدا فراگیر شود وجود دارد، بنابراین توصیه میشود واکسن (هر نوعی) را هر چه سریعتر تزریق کنید به نکات نادرست درباره واکسن توجه نکنید، این ادعاها پایه و اساس علمی ندارد و فقط وحشت عمومی ایجاد میکند اگر واکسیناسیون عمومی انجام نشود بیماری به ویژه لاندا گسترش مییابد.
انتهای پیام/ق