در حالی که بیش از یک و نیم میلیارد نفر در جهان به کم خونی مبتلا هستند، مصرف برخی غذا‌ها به مبارزه با این بیماری کمک می‌کند.

به گزارش حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از اسکای نیوز، در حالی که طبق گزارش‌های سازمان جهانی بهداشت، بیش از یک میلیارد و ۶۰۰ میلیون نفر به کم خونی مبتلا هستند، اما مصرف برخی از مواد غذایی به افراد در مبارزه با آنمی (کم خونی) کمک می‌کند.

گزارش‌های سازمان جهانی بهداشت نشان می‌دهد که کودکان در سنینی پیش از ورود به مدرسه، بیشتر در معرض کم خونی و یا آنمی قرار دارند.

پایگاه اسکای نیوز در همین ارتباط گفت و گویی را با یک کارشناس تغذیه به انجام رساند. او در همین ارتباط گفت: از اشتباهات رایجی که وجود دارد، آن است که با کم خونی به مانند یک نوع بیماری رفتار کنیم؛ حال آنکه آنمی چندین نوع دارد.

او در ادامه افزود: ارتباط مشترک بین انواع مختلف کم خونی، علائمی است که بر روی بیمار ظاهر می‌شوند؛ به مانند: رنگ پریدگی، احساس خستگی در بیشتر اوقات، عدم تمرکز و افزایش ضربان قلب.

او در ادامه افزود: با این علائم، درصد زیادی از افراد به بیماران برایشان «کم خونی» تشخیص داده می‌شود؛ اما اینکه نوع آن چیست، با پزشک است. یکی از بزرگترین اشتباهان این است که فرد به رژیم غذایی خاصی متوسل شود؛ با این استدلال که این رژیم غذایی به او در رهایی از کم خونی کمک می‌کند؛ حال آنکه شاید به او آسیب رساند؛ بنابراین در این موارد مشورت با پزشک مهم است.

این متخصص تغذیه همچنین اشاره می‌کند که عوامل زیادی برای کم خونی وجود دارد که در رأس آن‌ها سوء تغذیه و برخی بیماری‌های رمتبط با ایمنی بدن است که یکی از پیامد‌های آن کم خونی است.

او در ادامه افزود: به استثنای کم خونی که بدن به هنگام ابتلا، گلوبول‌های قرمز را می‌شکند، بدن بیمار نیاز به خوردن غذا‌هایی دارد که حاوی مقدار زیادی آهن و ویتامین هستند و این امر برای چه فرد سالم و چه فرد مبتلا به کم خونی مفید است.

او در ادامه افزود: ما دو نوع منبع برای افزایش سطح آهن و ویتامین‌ها در بدن داریم که عبارتند از: حیوانی و گیاهی. اما منبع حیوانی از مزایای بیشتری برخوردار است. ما در وهله اول خوردن گوشت قرمز، به ویژه (کبد) را توصیه می‌کنیم؛ سپس بقیه انواع گوشت مانند مرغ، به ویژه «جگر مرغ» که حاوی آهن و ویتامین بیشتری نسبت به سایر مواد غذایی است، توصیه می‌شود.

انوع سبزیجات

این کارشناس تغذیه همچنین افزود: در سطح منابع گیاهی، خوردن خرما، کشمش و سبزیجات از همه نوع توصیه می‌شود.

وی در پایان گفت: گوش دادن به دستور العمل‌های خانگی برای درمان این بیماری، بدون مراجعه فرد به پزشک، ممکن است بیماران را در معرض عوارضی قرار داده که باعث گردد وضعیت سلامتی آن‌ها بدتر شود.

همچنین اسکای نیوز به نقل از یک کارشناس دیگر تغذیه نوشت: جگر از هرنوع برای درمان بیماری مفید است؛ اما زنان باردار نباید آن را در ۳ ماه اول بارداری بخورند، زیرا ممکن است در شکل گیری جنین مشکل ایجاد کند.

وی افزود: ما به بیماران مبتلا به کم خونی توصیه می‌کنیم از آجیل، اسفناج، کلم، پرتقال، هندوانه، شاهی، کاهو و انواع ماهی استفاده کنند؛ زیرا این غذا‌ها حاوی مقدار زیادی آهن و ویتامین هستند.

او همچنین گفت: برخی دارو‌ها باعث افزایش تولید گلبول‌های قرمز خون می‌شوند که یکی از مهمترین وظایف آنها، انتقال اکسیژن به تمام نقاط بدن است؛ اما باید تحت نظر پزشک مصرف شوند.

وی در پایان افزود: کودکان بیشتر در معرض کم خونی هستند؛ بنابراین خانواده‌ها باید از تغذیه مناسب والدین خود مراقبت کنند چرا که سوء تغذیه در دوران کودکی منجر به مشکلات سلامتی زیادی در آینده می‌شود.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۱۶ ۲۴ شهريور ۱۴۰۰
بافندق کیلویی ۶۰۰هزاروبقیه مغزیجات...
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۰۴ ۰۲ شهريور ۱۴۰۰
درباره قیمت این اقلام هم بنویسید‌.ادم جرات نداره خرید بره
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۰۱ ۰۱ شهريور ۱۴۰۰
درود بر پارسی زبانان
لطفا بجای کلمه غذا بنویسید خوراک .
حتما شما بهتر از همه میدونید ( غذا ) یعنی ادرار شتر
بدرود .