به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از همدان، اسفندیار خزائی، مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان همدان گفت: از این تعداد، هفت پروژه حوزه آبخیزداری است که در حوزههای آبخیز شهرستانهای بهار، ملایر، فامنین، نهاوند، کبودرآهنگ و رزن اجرا شده، ضمن اینکه یک طرح نیز مربوط به توسعه جنگل با نهال و سه پروژه در رابطه با احداث کمربند حفاظتی در عرصههای منابع طبیعی استان همدان است.
او افزود: طرحهای آبخیزداری در قالب اقدامات مکانیکی شامل ساخت بندهای سنگی- ملاتی در سطح ۹ هزار و ۸۵۰ متر مکعب، عملیات گابیونی در سطح ۲ هزار و ۵۰ متر مکعب و عملیات خشکه چین به حجم یک هزار و ۷۰ متر مکعب انجام شده است.
مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان همدان ادامه داد: یک طرح توسعه جنگل کاری نیز به وسعت ۸۰ هکتار در شهرستان اسدآباد اجرا و آماده بهره برداری شده است.
خزائی با بیان اینکه در عملیات جنگل کاری از گونههای سازگار با شرایط آب و هوایی منطقه استفاده شده است، گفت: برای اجرای طرحهای توسعه جنگل کاری از گونههای با نیاز آبی کم همچون «داغداغدان»، «بنه» و «سنجد» استفاده شده است.
او گفت: با توجه به اهمیت حفظ و توسعه عرصههای منابع طبیعی نزدیک به ۵۰ کیلومتر کمربند حفاظتی شامل هشت کیلومتر در شهرستان درگزین، ۴۲ کیلومتر در نهاوند و با ایجاد بنچمارک (بلوک سیمانی) مرز بین اراضی ملی و مستثنیات مردم مشخص شده است تا از تصرف اراضی ملی جلوگیری شود.
مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان همدان افزود: هدف از اجرای طرحهای حوزه منابع طبیعی حفاظت و تثبیت خاک، کنترل روان آبهای سطحی، افزایش نفوذپذیری آب و انتقال آن به سفرههای آب زیرزمینی، بهبود پوشش گیاهی، ممانعت از تخریب و تصرف اراضی ملی توسط افراد سودجو است.
وسعت عرصههای ملی استان همدان ۹۰۵ هزار هکتار است که ۸۲۲ هزار هکتار مرتع بوده و نزدیک به ۴۵ هزار هکتار اراضی جنگلی، جنگل دست کاشت و ذخیره گاه جنگلی است.
منبع:ایرنا
نتهای پیام/ب