رئیس هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان‌ ماشین آلات کشاورزی گفت: با حذف سهمیه بندی و عدم دخالت مرکز مکانیزاسیون، بازار ماشین آلات کشاورزی به ثبات می رسد.

حمید رضا نامی رئیس هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان‌ ماشین آلات کشاورزی در گفت و گو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به اینکه ۹۹ درصد مواد اولیه ماشین های کشاورزی را فولاد و مواد مختلف فولادی تشکیل می دهند، اظهار کرد: اگر قیمت ادوات و کمباین افزایش یابد، این امر به معنای سود بالای واحدهای تولیدی نیست، بلکه ناشی از افزایش سرسام آور و مواد اولیه است.

او افزود: طی هفته های اخیر قیمت فولاد رشد داشته که این موضوع اثر خود را بر قیمت ادوات و تراکتور می گذارد.

نامی با بیان اینکه گرانی فولاد به ضرر صنعت ماشین آلات کشاورزی است، گفت: با وجود افزایش هزینه های تولید، صنعتگر هر چقدر تلاش کند، نمی تواند از اصل مواد اولیه به دلیل کیفیت کالا بکاهد.

رئیس انجمن تولیدکنندگان ماشین آلات کشاورزی ادامه داد: علی رغم آنکه طی چند سال اخیر آستانه واحدهای تولیدی ماشین های کشاورزی پایین آمده، اما قیمت به تولیدکنندگان اجبار شده است که با این وجود جایی برای چانه زنی ندارد.

او با اشاره به جزئیات تسهیلات خرید ماشین آلات بیان کرد: تسهیلات خرید ماشین آلات کشاورزی آزاد نیست که به راحتی کشاورزان دریافت کنند و فرآیند توزیع آن در اختیار مرکز مکانیزاسیون واحدهاست که با این وجود کشاورزی در فرآیند طولانی و کم اقبالی برای گرفتن تسهیلات قرار می‌گیرد؛ چرا که وزارت جهاد مکانیزم خاص خود را برای دریافت تسهیلات گذاشته است.

نامی در واکنش به سهمیه بندی تراکتور افزود: با سهمیه بندی تراکتور، برخی ادوات بالاجبار به کشاورزان تحمیل می شود و به عبارت دیگر دخالت مرکز توسعه مکانیزاسیون منجر به پیچیدگی وضعیت تامین ماشین آلات کشاورزی شده است.

این مقام مسئول با اشاره به راهکار ثبات بازار ماشین آلات کشاورزی بیان کرد: اگر شرایط توزیع به ۲ سال قبل بازگردد و مرکز مکانیزاسیون دست از دخالت بردارد، بازار به آرامش می رسد؛ چرا که سهمیه بندی منجر به ایجاد بازار سیاه و ۲ نرخی بودن شده است.

او با بیان اینکه امسال افزایش قیمت محسوسی نداشتیم، گفت: اکثر محصولات با قیمت سال قبل عرضه می شوند، هر چند طی ماه های اخیر به واسطه افزایش قیمت مواد اولیه فشار زیادی به تولیدکنندگان وارد شده است. اما امیدواریم که دولت سیزدهم بتواند قیمت مولفه های تولید را کاهش دهد تا مجبور به افزایش قیمت نباشیم.

نامی از افزایش ۴۰ تا ۴۵ درصدی قیمت فولاد خبر داد و گفت: با توجه به عدم توان اقتصادی کشاورزان از وزیر آینده انتظار می رود که وزارتخانه را پشت خط قانون برگرداند و به عبارت دیگر قانون شکنی های ۲ سال اخیر را اصلاح کند تا فشار از روی کشاورز برداشته شود. هر چند امسال سازمان حمایت از تولیدکننده و مصرف کننده جلوی یکی از قانون شکنی های مرکز توسعه مکانیزاسیون مبنی بر دخالت گذاری در قیمت را گرفت و همواره از دخالت مرکز توسعه مکانیزاسیون در امر قیمت گذاری جلوگیری کرد.

رئیس هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان ماشین آلات کشاورزی در پایان درباره آخرین جزئیات آمار توزیع تراکتور تصریح کرد: آمار توزیع تراکتور را مرکز توسعه مکانیزاسیون یا تراکتورسازی باید اعلام کند‌.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
محمدرضا حاتمی
۱۶:۰۰ ۲۰ شهريور ۱۴۰۰
سلام
اگه بتونید 50. اینچ آب تعمین کنید میشود 12هزارهکتار زمین را بیابان زدایی کرد و سالی 100هزار تن محصول کشاورزی تولید کرد حداقل
آخرین اخبار