به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از یزد، محمدمهدی جوادیان زاده مدیرعامل شرکت آب منطقهای یزد با بیان اینکه ایده گردشگری آب در بافت سنتی یزد مشمول گذشت زمان شده گفت: امیدواریم با استفاده از برنامهها و پیشنهادات کارشناسان در حوزههای مرتبط با بحث سازههای تاریخی آبی چه از منظر میراث ملموس و یا از منظر ناملموس بتوانیم این ایده را به خوبی به نتیجه برسانیم.
او با اشاره به علاقه مندی گردشگران داخل و خارج، از حضور در فضای دوره قدیم و استفاده روزمره از آب و درک آن از نزدیک، گفت: ما پتانسیل آن را داریم که این سازهها را در کنار هم قرار داده و گردشگر را با یک تور پیاده روی علمی و به صورت واقعی در مسیر روایتی از آب یزد باستان قرار دهیم.
جوادیان زاده افزود: این طرح، یک مشاهده مشارکتی از یک سیستم اجتماعی تکنیکی و به نوعی یک کتاب آموزشی بصورت شفاف است که روایت آب را از گذشته که از مسجد شروع میشده از بازار و مدرسه گذر کرده و به خانهها و آسیاب میرسیده و از انرژی آن استفاده میشده را نشان می دهد.
او ادامه داد: در این مسیر با سنن و آداب و رسوم و فرهنگ مردم یزد باستان آشنا شده و نشان از آن است که آب در گوشه گوشه زندگی از گذشته تاکنون جریان داشته و دارد.
عباسعلی فقیه خراسانی کارشناس مطالعات مرکز بین المللی قنات نیز در این نشست با بیان اینکه گردشگری آب یک استراتژیک نوین مدرن در مقابله با بحران کم آبی است گفت: گردشگری آب مشاهده مشارکتی است هم به لحاظ سیاستگذاری هم به لحاظ گردشگری و از ابتدا تا آخر مسیر، اهمیت آب و مسئله بحران آن به گردشگر القا میشود.
فقیه خراسانی بحث سازگاری و مدیریت یکپارچگی منابع آب را از مباحث مهم این طرح دانست و گفت: در این طرح میتوان از گذشته برای حل مشکلات منابع آبی امروز درس گرفت و برنامه سازگاری را مدیریت کرد.
او به ابعاد مورد توجه در طراحی مسیر گردشگری اشاره کرد و بعد زیبایی شناختی، معماری، آموزشی، تفریحی، فرهنگی، تاریخی، اقتصادی، اجتماعی و روان شناختی را از این ابعاد برشمرد و اظهار امیدواری کرد با مشارکت همه جانبه کارشناسان و نهادهای سیاستگذاری بتوانیم صنعت توریسم را نیز رونق دهیم.
انتهای پیام/