به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از یزد، محسن عباسی هرفته عضو هیأت علمی دانشگاه یزد و دبیر کارگاه، برگزاریکارگاه بین المللی حفاظت معماری خشتی بر اساس تعهدات ایران در زمینه توسعه معماری خشتی در پرونده ثبت جهانی و مسئولیت دانشگاه یزد به عنوان مدیر کارگروه آموزش و پژوهش ستاد راهبردی میراث جهانی شهر تاریخی یزد قلمداد کرد.
او افزود: حدود صد نفر از ایران، فرانسه و امارات متحده عربی در این کارگاه شرکت میکنند و ۲۱ مدرس از ایران و فرانسه در طول شش روز به طرح مباحث مختلف نظری تا فنی و اجرایی در خصوص معماری خشتی و نحوه حفاظت از ان میپردازند.
این عضو هیئت علمی دانشکده هنر و معماری دانشگاه یزد، خشت را نه فقط یک مصالح ساختمانی تاریخ مصرف گذشته بلکه یک پارادایم و مکتب در حوزه ساختمان مطرح کرد که میتواند بسیاری از معضلات زیست محیطی، چون تغیر اقلیم، بحران انرژی، بحران آب و حتی مشکلات روحی_روانی و رفتاری کاربران معماری و شهر را تحت تاثیر مثبت خود قرار دهد.
عباسی هرفته گفت: در دنیای توسعه یافته، دوباره توجه به مصالح ساختمانی پایدار جلب شده است و در این زمینه خشت به پشتوانه عقل جمعی و دانش تاریخی سترگی که در خود دارد پیشتاز است.
مدیر پایگاه میراث جهانی شهر یزد ادامه داد: پیش بینی میشود در سالهای آتی بیشتر از معماری خشتی بشنویم. امروزه تحقیقات گستردهای در حوزه روزامدسازی و مقاوم سازی آن در دانشگاهها و مراکز پژوهشی دنیا در حال انجام است و جای تاسف دارد که کشور ما که روزی پایتخت معماری خشتی جهان بوده است به وارد کننده دانش خشت و معماری خشتی بدل شود.
او اظهار امیدواری کرد با تکیه بر میراث ارزشمند پدرانمان که جهان با ثبت آن در فهرست میراث جهانی در مقابل آن سر تعظیم فرود آورد و با تلاش و کوشش علمی و پژوهشی و بهره مندی از تجارب استادکاران بومی، ایران و یزد محملی برای نشو و نمای معماری نوین خشتی در جهان باشد.
او در پایان از معاونت پژوهش و فناوری دانشگاه یزد و پژوهشکده معماری بومی این دانشگاه که به منظور گره گشایی و پرداختن به یکی از مسایل جدی و اساسی شهر و کشور، در برگزاری این کارگاه نهایت تلاش و همکاری را به عمل آورده اند قدردانی و سپاسگزاری کرد.
عباسی گفت: دانشگاه یزد با هدف افزایش دانش تخصصی کارشناسان و پیمانکاران حوزه معماری خشتی، کارگاه بین المللی حفاظت معماری خشتی به صورت آنلاین از اول شهریور آغاز شده و تا ششم شهریور ادامه دارد.
انتهای پیام/ی