معاون امور اقتصادی استاندار اردبیل گفت: با حمایت اداری و اقتصادی از اختراع جوان مبتکر خلخالی، طرح توربین بادی این جوان به مرحله تولید انبوه می‌رسد.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان، ارژنگ عزیزی در بازدید از اولین نمونه واقعی دستگاه توربین بادی چندمنظوره تولید برق، آب و اکسیژن حسن عابدی رحمانلو جوان مبتکر و مخترع خلخال گفت: با توجه به ثبت اختراع این دستگاه در سازمان ثبت اختراعات کشور و تایید آن از سوی چند کشور خارجی برای رساندن تولید این دستگاه به حالت انبوه تلاش خواهد شد.

او افزود: پس از موفقیت آزمایش‌های نمونه اولیه و کوچک این دستگاه توربین بادی چندمنظوره و تایید توسط سازمان‌های مربوطه داخلی و نیز سازمان‌های ثبت اختراعات چند کشور خارجی هم‌اکنون این جوان موفق به ساخت نمونه واقعی آن در یک کارگاه استیجاری در پارک صنعتی شهر خلخال شده و به زودی این دستگاه برای تولید برق در یکی از مناطق بادگیر مجاور شهر خلخال نصب و راه‌اندازی می‌شود.

مسعود یگانه، سرپرست فرمانداری خلخال نیز از آماده‌سازی محل استقرار این توربین چندمنظوره برای تولید برق، اکسیژن و آب در روز‌های آتی در ارتفاعات خلخال خبر داد و گفت: این موفقیت حاصل تلاش جوانان خلخالی برای حضور در مجامع جهانی است و فرمانداری از طرح‌های اشتغال‌زا برای جوانان بیکار و تحصیل کرده این منطقه حمایت خواهد کرد.

وی افزود: برای تجاری‌سازی اختراعات مبتکران و ایجاد زمینه تولید انبوه اختراعات و ایده‌های نو و خلاقانه صاحبان فکر و اندیشه و همچنین افراد متقاضی راه‌اندازی شرکت‌های دانش‌بنیان تلاش می‌شود.

یگانه بیان کرد: حمایت‌های فرمانداری در زمینه‌های مختلف از جمله ارائه تسهیلات بانکی ارزان‌قیمت، صدور مجوز‌های تولید و معرفی اختراع خواهد بود.

وی با بیان اینکه طرح توربین بادی ترکیبی در حوزه انرژی ساخت حسن عابدی رحمانلو مخترع و مبتکر خلخالی در پنجمین مسابقات بین‌المللی اختراعات کشور کانادا، مدال طلا و جایزه ویژه این مسابقه جهانی را به خود اختصاص داده است، گفت: برای ایجاد انگیزه در بین جوانان صاحب ایده‌های نو و خلاقانه اختراع این جوان مبتکر مورد حمایت قرار گرفته و به زودی زمینه تولید انبوه دستگاه ساخت وی فراهم خواهد شد.

حسن عابدی رحمانلو، مخترع جوان خلخالی هم گفت که موفق به طراحی، ساخت و ارائه این طرح تحقیقاتی شده و تجاری‌سازی طرح و ثبت اختراع در سازمان ثبت اختراعات و ابداعات ایران اسلامی انجام شده است.

وی که موفق به اختراع توربین تولید گرد باد و برق بادی شده است، افزود: این دستگاه چندمنظوره الگوگرفته از گردباد ساز را پس از چند سال تلاش و آزمایش و تجربه ساخته و در سال ۹۷ موفق به ثبت آن در اداره ثبت اختراعات سازمان ثبت اسناد و املاک کشور شده است.

وی اظهار کرد: این دستگاه تولید برق نمونه داخلی و خارجی ندارد و برخلاف توربین‌های معمول بادی با بهره‌وری از نیروی جنبشی باد و تبدیل آن به انرژی الکتریسیته در هر جهت وزش باد کارکرد داشته و در سرعت‌های سه تا ۱۲ کیلومتر در ساعت باد به خوبی کار و برق تولید می‌کند.

او با بیان اینکه دستگاه تولید برق از باد مصارف مختلف، صنعتی، کشاورزی و دریایی به ویژه چراغ‌های راهنمایی و رانندگی در جاده‌های فاقد برق پایدار و منطقه‌ای دارد، گفت: استفاده از این دستگاه برای تولید برق سالم به دلیل هدایت گرد و غبار هوا به یک سمت در زمان کارکرد، موجب پاکیزگی هوای آلوده به ریزگرد‌ها و پاکسازی گرد و غبار هوا نیز می‌شود.

وی گفت: هزینه‌های تولید این دستگاه به مراتب کمتر از هزینه تولید و ساخت توربین‌های بادی امروزی به کارگرفته شده در سیستم تولید برق کشور بوده و هزینه نگهداری آن نیز یک دهم هزینه‌های نگهداری دستگاه‌های تولید برق امروزی متداول است.

منبع: ایرنا

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.