به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان، ارژنگ عزیزی در بازدید از اولین نمونه واقعی دستگاه توربین بادی چندمنظوره تولید برق، آب و اکسیژن حسن عابدی رحمانلو جوان مبتکر و مخترع خلخال گفت: با توجه به ثبت اختراع این دستگاه در سازمان ثبت اختراعات کشور و تایید آن از سوی چند کشور خارجی برای رساندن تولید این دستگاه به حالت انبوه تلاش خواهد شد.
او افزود: پس از موفقیت آزمایشهای نمونه اولیه و کوچک این دستگاه توربین بادی چندمنظوره و تایید توسط سازمانهای مربوطه داخلی و نیز سازمانهای ثبت اختراعات چند کشور خارجی هماکنون این جوان موفق به ساخت نمونه واقعی آن در یک کارگاه استیجاری در پارک صنعتی شهر خلخال شده و به زودی این دستگاه برای تولید برق در یکی از مناطق بادگیر مجاور شهر خلخال نصب و راهاندازی میشود.
مسعود یگانه، سرپرست فرمانداری خلخال نیز از آمادهسازی محل استقرار این توربین چندمنظوره برای تولید برق، اکسیژن و آب در روزهای آتی در ارتفاعات خلخال خبر داد و گفت: این موفقیت حاصل تلاش جوانان خلخالی برای حضور در مجامع جهانی است و فرمانداری از طرحهای اشتغالزا برای جوانان بیکار و تحصیل کرده این منطقه حمایت خواهد کرد.
وی افزود: برای تجاریسازی اختراعات مبتکران و ایجاد زمینه تولید انبوه اختراعات و ایدههای نو و خلاقانه صاحبان فکر و اندیشه و همچنین افراد متقاضی راهاندازی شرکتهای دانشبنیان تلاش میشود.
یگانه بیان کرد: حمایتهای فرمانداری در زمینههای مختلف از جمله ارائه تسهیلات بانکی ارزانقیمت، صدور مجوزهای تولید و معرفی اختراع خواهد بود.
وی با بیان اینکه طرح توربین بادی ترکیبی در حوزه انرژی ساخت حسن عابدی رحمانلو مخترع و مبتکر خلخالی در پنجمین مسابقات بینالمللی اختراعات کشور کانادا، مدال طلا و جایزه ویژه این مسابقه جهانی را به خود اختصاص داده است، گفت: برای ایجاد انگیزه در بین جوانان صاحب ایدههای نو و خلاقانه اختراع این جوان مبتکر مورد حمایت قرار گرفته و به زودی زمینه تولید انبوه دستگاه ساخت وی فراهم خواهد شد.
حسن عابدی رحمانلو، مخترع جوان خلخالی هم گفت که موفق به طراحی، ساخت و ارائه این طرح تحقیقاتی شده و تجاریسازی طرح و ثبت اختراع در سازمان ثبت اختراعات و ابداعات ایران اسلامی انجام شده است.
وی که موفق به اختراع توربین تولید گرد باد و برق بادی شده است، افزود: این دستگاه چندمنظوره الگوگرفته از گردباد ساز را پس از چند سال تلاش و آزمایش و تجربه ساخته و در سال ۹۷ موفق به ثبت آن در اداره ثبت اختراعات سازمان ثبت اسناد و املاک کشور شده است.
وی اظهار کرد: این دستگاه تولید برق نمونه داخلی و خارجی ندارد و برخلاف توربینهای معمول بادی با بهرهوری از نیروی جنبشی باد و تبدیل آن به انرژی الکتریسیته در هر جهت وزش باد کارکرد داشته و در سرعتهای سه تا ۱۲ کیلومتر در ساعت باد به خوبی کار و برق تولید میکند.
او با بیان اینکه دستگاه تولید برق از باد مصارف مختلف، صنعتی، کشاورزی و دریایی به ویژه چراغهای راهنمایی و رانندگی در جادههای فاقد برق پایدار و منطقهای دارد، گفت: استفاده از این دستگاه برای تولید برق سالم به دلیل هدایت گرد و غبار هوا به یک سمت در زمان کارکرد، موجب پاکیزگی هوای آلوده به ریزگردها و پاکسازی گرد و غبار هوا نیز میشود.
وی گفت: هزینههای تولید این دستگاه به مراتب کمتر از هزینه تولید و ساخت توربینهای بادی امروزی به کارگرفته شده در سیستم تولید برق کشور بوده و هزینه نگهداری آن نیز یک دهم هزینههای نگهداری دستگاههای تولید برق امروزی متداول است.
منبع: ایرنا
انتهای پیام/