به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان ازخرم آباد، ناصر نجیب زاده،معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی لرستان اظهار کرد: سامانه بازارگاه منبع اصلی تامین نهاده مرغداریها است و تخصیص سهمیه نهاده مرغداریها نیز در این سامانه ثبت میشود.
وی افزود: ثبت نام اولیه مرغداریها و ورود جوجه به سیستم تولید، با تایید دامپزشکی در سامانهای موسوم به " سماصط" (سامانه مدیریت اطلاعات صنعت طیور www.samasat.ir) انجام میشود و پس از ثبت نام جوجه ریزی در این سامانه، بخش تامین نهاده در بازارگاه انجام میشود.
وی با بیان اینکه ثبت اطلاعات در این سامانه به طور معمول یک هفته تا ۱۰ طول میکشد ادامه داد: شرکت پشتیبانی امور دام، یکی از مباشران خرید نهاده هایی، چون ذرت و سویا است (حدود ۳۰ تا ۴۰ درصد) و مابقی نیز توسط شرکتهایی وارد میشود که آنها نیز ملزم به فروش این نهادهها از طریق بازارگاه هستند.
نجیب زاده با اشاره به حجم ترافیک بار نهادهها در بنادر افزود: احتمال تاخیر در رسیدن به موقع این نهادهها به مقصد وجود دارد، اما هیچ مرغداری نیست که سهمیه کامل ۵۰ روزه دان را نداشته باشد به این نحو که مرغداریها بر حسب تجربه و با توجه به تاخیر در ترخیص نهادهها در بنادر، همیشه مقداری دان ذخیره شده دارند که تا زمان رسیدن محموله اصلی از آن استفاده میکنند.
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی لرستان گفت: از مجموع ۶۲۰ مرغداری استان حدود ۵۵۰ واحد فعال است که معمولا هر ماه سه میلیون قطعه جوجه ریزی انجام میدهند و به ازای هر قطعه ۴.۵ تا پنج کیلوگرم نهاده لازم است.
نجیب زاده تصریح کرد: هر واحد مرغداری که اطلاعات خود را در سامانه بازارگاه ثبت کرده باشد سهمیه نهاده دارد و آن را دریافت میکند.
سالیانه به طور متوسط ۸۰ هزار تن گوشت مرغ در لرستان تولید و ۵۰ هزار تن مصرف میشود.
منبع: ایرنا
انتهای پیام/ب