کارشناس بازار سرمایه گفت: تقریبا از سال ۱۳۹۴ انبار‌های بورس کالا آغاز به کار کرده‌اند.

مهدی بیات منش کارشناس بورس کالا در گفت‌وگو با خبرنگار بورس گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، در رابطه با انبار‌های بورس کالا اظهار کرد: با توجه به دستورالعمل پذیرش انبار، صدور معامله و تسویه گواهی سپرده کالایی مصوب ۵ خرداد ۱۳۹۴ توسط هیئت مدیره سازمان بورس اوراق بهادار، می‌توان گفت تقریبا از سال ۱۳۹۴ انبار‌های بورس کالا آغاز به کار کرده‌اند. بر این اساس انبار‌های مختلفی از مواد پتروشیمی و کشاورزی تا سکه و طلا که خزانه بانک‌ها محسوب می‌شوند، وجود دارند.

مراحل پذیرش در انبار‌های بورس کالا/مزیت‌های پذیرش در انبار ها‌ی بورس کالا برای کشاورزان چیست؟
این کارشناس بورس کالا در ادامه گفت: اولین مرحله در رابطه با فرآیند پذیرش انبار‌های بورس کالا، تکمیل فرم تقاضانامه پذیرش انبار و گزارش امکان سنجی توسط متقاضی پذیرش انبار است. بعد از آن این مدارک بررسی می‌شوند، اگر تایید شوند به مرحله بعد یعنی دریافت چک لیست و مستندات لازم توسط متقاضی پذیرش انبار می‌روند. حال زمان بازدید و بازرسی فنی از انبار، مطابق چک لیست بازرسی است.

او ادامه داد: در این مرحله اگر تائید لازم کسب نشد، یک مهلت یک ماهه برای تجهیز انبار مطابق چک لیست وجود دارد، اما در صورت تائید باید ارائه تضامین لازم به شرکت سپرده گذاری مرکزی و تکمیل مستندات پرداخت کارمزد پذیرش انبار و ارائه بیمه نامه به بورس کالا صورت بگیرد. پس با انجام این مراحل فرآیند پذیریش در انبار بورس کالا تکمیل می‌شود.


بیشتر بخوایند


بیات منش در ادامه اظهار کرد: انبارداری یک سری مزایا برای خود انبارداران دارد؛ یعنی کسی که به عنوان انباردار بورس کالا شناخته می‌شود می‌تواند، در واقع از مزیت‌هایی مانند اجاره گرفتن از کالا‌های پذیرفته شده با توجه به سامانه و قوانین بورس کالا بهره‌مند شود.

او در ادامه گفت: در حال حاضر در بیش از ۱۰ استان انبار‌های بورس کالا وجود دارند و روز به روز نیز به تعداد و پراکندگی این انبار‌ها افزوده می‌شود که اطلاعات کامل این انبار‌ها در سامانه بورس کالا موجود و قابل دسترسی است.

این کارشناس بورس کالا در رابطه با مزیت‌های سپردن محصولات کشاورزی به انبار‌های بورس کالا اظهار کرد: به دلیل اینکه خیلی از کالا‌ها سردخانه‌ای هستند، بسیاری از کشاورزان می‌توانند به طور مثال محصول سیب خود را در سردخانه نگهداری کنند و آن را به قبض سپرده کالایی تبدیل کنند. یعنی کشاورزان بدون فروخته شدن مستقیم محصول خود می‌توانند پول دریافت کنند.

او بیان کرد: به دلیل قوانین بورس کالا برای این انبار‌ها و داشتن بیمه، کشاورزان از آسیب به هر طریق مصون خواهند بود و اگر آسیبی رخ داد طبق قانون و بیمه خسارات جبران خواهد شد. این نیز یکی دیگر از مزایای انبار‌های بورس کالا است.

بیات منش در پایان گفت: نکات بعدی که نه تنها برای کشاورز بلکه برای کشور بسیار مهم است، شفافیت این انبار‌ها با توجه به سامانه‌های آن‌، کنترل و دوری از احتکار است. به دلیل وجود استاندارد‌های لازم برای پذیرش در نتیجه کیفیت کالا نیز در کل کشور افزایش پیدا می‌کند.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار