مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان با بیان اینکه در شهریورماه بارشی پیش بینی نشده و بارش های پاییز نیز با تأخیر خواهد بود گفت: در حال حاضر فقط ۲۰ درصد از سد زاینده رود آب دارد.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان، منصور شیشه فروش مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان با اعلام اینکه از ابتدای امسال تاکنون ۱۰۹ میلیمتر میانگین کل بارش‌ها در استان اصفهان گزارش شده است، گفت: این میزان بارش نسبت به بلندمدت حدود ۴۰ درصد کاهش داشته است.

وی با بیان اینکه میزان کاهش بارش‌ها در سرچشمه‌های آبی تا کمتر از ۴۵ درصد گزارش شده است، افزود: در مناطق غرب و شمال استان نیز افزایش دما داشته ایم و بیش از ۹۸ درصد از مساحت استان تحت تأثیر خشکسالی است.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان افزود: دمای هوا صبح‌ها کمی خنک‌تر و مثل دمای نرمال شده است، اما بعد از ظهر‌ها یک درجه نسبت به نرمال افزایش دارد و تا پایان شهریورماه نیز همینطور خواهد بود.
پاییزی کم بارش در انتظار اصفهان
وی با بیان اینکه در شهریورماه بارشی پیش بینی نشده است، گفت: حتی بارش‌های پاییز نیز با تأخیر خواهد بود.

شیشه فروش با بیان اینکه شرایط اقلیمی استان طوری است که در پاییز و زمستان گذشته و بهار امسال بارشی نداشتیم، ادامه داد: افزایش دما بین دو تا سه درجه سانتیگراد در ماه‌های تابستان امسال گزارش شد که بیشتر در مناطق بالا دست بود.

وی با اعلام اینکه سد زاینده رود فقط ۲۰ درصد آب دارد، گفت: با افزایش دما در تابستان با قطعی و افت فشار آب مواجه بودیم و برخی مناطق شهر اصفهان با تانکر آبرسانی شد و در حال حاضر نیز ۳۲۰ روستای استان با تانکر آبرسانی می‌شود.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان خاطرنشان کرد: ۴.۳ متر مکعب کمبود آب شرب در طرح آبرسانی اصفهان بزرگ شامل ۵۷ شهر و ۳۸۰ روستای استان داریم.

وی با بیان اینکه خشکی، گرمای هوا، نبود بارش‌ها و وزش باد‌های فصلی و گرم باعث افزایش گرد و غبار در استان شده، تصریح کرد: ۱۶ کانون گرد و غبار در استان شناسایی و مطالعه شده که یک میلیون و ۹۰ هزار هکتار وسعت آن‌ها است.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان با بیان اینکه از ابتدای امسال تاکنون به علت خشکی هوا و وزش باد‌ها ۴۵ روز ناسالم در شهر اصفهان داشتیم، گفت: منشأ روز‌های ناسالم اصفهان کانون‌های گرد و غبار بود. علاوه بر آن به دلیل عدم بارش ها، خشکی رودخانه زاینده رود و عدم تأمین آب برای بخش کشاورزی، حدود صد هزار هکتار از اراضی حاصلخیز استان کشت نشده و این اراضی‌ها تبدیل به کانون‌های گرد و غبار محلی و نقطه‌ای در استان شده است.

وی با بیان اینکه گرمای هوا، خشکی و عدم بارش‌ها همچنین باعث فقر پوشش‌های گیاهی در استان شده است، گفت: وقوع پدیده حریق در مراتع استان تشدید شده است، به طوری که از ابتدای امسال  تاکنون ۴۳ حریق در مراتع اتفاق افتاد و ۱۵۵ هکتار از مرتع‌های استان دچار آسیب شد.

شیشه فروش با بیان اینکه ۹۰ درصد از حریق‌ها در شهرستان سمیرم در جنوب استان و همچنین در غرب استان اتفاق افتاده است، گفت: علت اصلی بروز حریق در مراتع استان خطا‌های انسانی است.


منبع:ایسنا

انتهای پیام

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.