به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از قم، کرونا این ویروس مرموز در موج پنجم اما ،دیوانه وارتر در قم می تازد و قربانی می گیرد.
پر شدن تخت های بیمارستانی و داغدار شدن روزانه تعداد زیادی از خانواده های قمی تلنگری است تا به مسئولیت اجتماعی خود که همان واکسن زدن است ، واقف باشیم تا در نبرد نا برابر در برابر ویروس چموش که این بار دیوانه وار در کمین جان یکایک ماست با سیلی واکسن آن را بر سر جایش بنشانیم .
بحث واکسن این روزها در کوچه و خیابان داغ داغ است؛ واکسنی که عده ای برای زدن آن دو دل هستند اما عده ی زیادی واکسیناسیون را تنها راه مبارزه با این روزهای سخت و تلخ می دانند.
به سطح شهر رفتیم و از مردم نظرشان را درباره واکسیناسیون کرونا جویا شدیم .
آقایی جوان در گفت و گو با خبرنگار ما گفت: در شهر اکثر بیلبوردهای که نصب شده مربوط به کرونا و واکسیناسیون است، کرونا خیلی خطرناک تر شده و جان خیلی ها را گرفته و راه رهایی از این ویروس واکسن زدن است.
آقایی پنجاه ساله گفت: واکسن تزریق کردم اول برای خودمان ،دوم برای سلامتی جامعه چون اگه خودمان واکسینه بشیم جامعه هم واکسینه می شود، زدنش بهتر از نزدن و یک نوع پیشگیری است .
دختری جوان گفت:مردم الان در واکسن زدن دچار تردید شده اند.
به سراغ یکی از مراکز واکسیناسیون کرونا رفتیم ؛ رفت و آمدها در این مرکز همچون دیگر مراکز واکسیناسیون نشان از اعتماد مردم به واکسن کرونا داشت.
یک شهروند گفت:هشتاد سال دارم و دو دز واکسن هم تزریق کردم، دز سوم هم بیاد صد در صد دریافت می کنم، واکسن که زدم اتفاقی نیفتاده و هیچ عوارضی برایم نداشته است.
آقایی سالمند گفت: به خاطر خودم ،خانواده ام برای این که تنمان سالم باشد اقدام به زدن واکسن کردم.
شهروندی دیگر گفت: من واکسن زدم، خیلی دوست داشتم فرزندان هم واکسن می زدند، آنقدر برایم واکسیناسیون مهم است، چرا که یک امر بدیهی و عقلانی است ؛در این شرایط بحرانی کرونا در واقع عقل حکم می کنه که حتما واکسن را جدی بگیریم؛ بهتر است که واکسن بزنیم.
یک روحانی گفت:مطلبی که خیلی مهم است در مورد واکسیناسیون ، احساس مسئولیت اجتماعی است که در قبال هم دیگر داریم .
او ادامه داد: واکسن کرونا برای دفع خطر از خود و دفع خطر از دیگران است لذا جزء واجبات شرعی است .
محمدتقی سلطانی ،مدیرگروه آموزش و ارتقای سلامت مرکز بهداشت قم در گفت و گو با خبرنگار ما با بیان این که آلودگی به ویروس کرونا در برخی افراد می تواند منجر به نوع شدید بیماری یا مرگ شود ، گفت: باید واکسن زدن را جدی بگیریم، وقتی که فردی واکسینه می شود اگر هم بیماری کرونا را بگیرد به نوع خفیف آن دچار می شود و این طور نیست که در بیمارستان بستری شود.
او افزود:همچنان مهم ترین راه پیشگیری از ابتلا به کرونا ،رعایت فاصله گذاری اجتماعی ،استفاده از ماسک و شست و شوی مکرر دست هاست اما برای کنترل بیماری کافی نیست.
این کارشناس سلامت با بیان این که ابتلا به کرونا در چند ماه اول پس از بهبودی تا حدودی در بدن ایمنی ایجادمی کند که به عنوان ایمنی طبیعی شناخته می شود ،گفت:اما احتمال ابتلای مجدد این افراد به ویروس کرونا با گذشت زمان افزایش می یابد در حالی که واکسیناسیون پاسخ های قوی و پایدار در سیستم ایمنی فرد و تولید آنتی بادی بدون نیاز ابتلا به بیماری در بدن محافظت ایجاد می کند.
سلطانی با بیان این که هدف اصلی از واکسیناسیون کاهش موارد ابتلا و بستری و همچنین کاهش شدت بیماری و مرگ و میر در مبتلایان است، ادامه داد:در واقع واکسن با اثر بر سیستم ایمنی موجب می شود چناچه فرد واکسینه شده در برابر در معرض ویروس کرونا قرار گرفت بدن او آماده مبارزه با ویروس باشد .
او عنوان کرد:موثرترین راه مقابله با ویروس کرونا و قطع زنجیره انتقال انجام واکسیناسیون عمومی است و تا اکثر مردم علیه بیماری کرونا واکسینه نشوند و سطح ایمنی جامعه بالا نرود این بیماری همچنان در جامعه وجود دارد و از بین نمی رود لذا سرعت بخشیدن به تزریق واکسن کرونا برای عموم مردم ضروری و مهم است .
مدیرگروه آموزش و ارتقای سلامت مرکز بهداشت قم می گوید :واکسن معتبر واکسنی است که تاییدیه سازمان بهداشت جهانی را داشته باشد و همه واکسن هایی که در کشور تزریق می شوند ،این خصوصیت را دارا هستند.
او با بیان این که در حال حاضر واکسیناسیون الزامی است،گفت:هر واکسنی فارغ از ایرانی و غیر ایرانی بودن اگر در دسترس قرار گرفت بهتر است افراد نسبت به تزریق آن اقدام کنند ،زیرا فواید واکسن کرونا به مراتب بسیار بیشتر از عوارض احتمالی واکسن و یا ابتلا به بیماری کرونا است.
دکتر قدیر، رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم می گوید پیک پنجم کرونا بسیار شدید بوده و شدت درگیریها را افزایش داده است.
او ادامه داد: حدود هزار نفر بیمار کرونایی در بیمارستانهای قم بستری هستند و ما هر شب در بیمارستانها به فکر فراهم کردن تختهای بیشتر برای بیماران هستیم.
قدیر عنوان کرد :دو خصوصیت بارز در اکثر بستری شدگان در اورژانس کرونا مشهود است اول این که اکثرا واکسن نزده اند و دوم این که بیشتر بیماران افرادی هستند که دیر هنگام و یک تا دو هفته پس از شروع علایم به بیمارستان مراجعه می کنند؛ لذا زدن واکسن و مراجعه به موقع دو اصل مهم در مدیریت بیماران کووید است که از همشهریان تقاضا می کنیم به آن توجه کنند.
او افزود: در پیک پنجم که در آن هستیم، هیچ یک از کادر درمان که واکسینه شده بودند، گرفتار کرونا به صورت شدید نشده و بستری نشدند که این نشان دهنده اهمیت واکسیناسیون و تاثیرگذاری آن است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم به تبلیغات دشمنان خارجی و جاهلان داخلی اشاره کرد و گفت: متاسفانه تبلیغات ضد واکسن در قم زیاد است و اخیرا هم در یکی از روستاهای قم کلیپی منتشر شد که مردم روستا واکسن زده و فوت کردند که بررسی کردیم و نشان داد شایعه و کذب محض است و صحت ندارد و دستگاه قضایی پیگر موضوع است.
او تاکید کرد: همشهریان همچنان شیوه نامه های بهداشتی را به طور کامل رعایت کنند و به امر واکسیناسیون اهتمام ورزند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم اظهار کرد:واکسیناسیون در استان با سرعت در حال انجام است و از میانگین کشوری هم بالاتر هستیم اما هنوز استقبال آن گونه که انتظار داریم انجام نمی شود.
او ادامه داد:نباید به تبلیغات منفی علیه واکسن که از سوی گروههای خاصی در حال انجام است ، توجه کرد و باید در جهت واکسینه کردن جامعه تلاش کنیم.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم ،توسعه گروههای هدف واکسیناسیون، ارائه خدمت در قبال واکسیناسیون، تبیین درست اثرات مثبت واکسیناسیون و اجرای فرهنگ سازی و کار رسانهای از جمله اقدامات مهم برای ترغیب مردم به واکسن زدن عنوان کرد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم گفت: تاکنون ۴۶۴ هزار و ۹۴۵ دز واکسن کرونا به شهروندان قمی تزریق شده است که حدود ۳۰۰ هزار تای آن، دوز اول است که ۳۰ درصد جمعیت قم را شامل می شود.
او ادامه داد: اگر چه از این نظر، از میانگین کشوری، استان قم بالاتر است، اما باز هم سرعت روند واکسیناسیون باید تسریع شود.
قدیر افزود: ۶ استان کشور به دلیل بافت خاص آن استانها، سن واکسیناسیون را ۱۰ سال کاهش دادند که یکی از آن استانها قم است.
بیشتر بخوانید
سیامک محبی ،معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قم با اشاره به این که در تمین واکسن کرونا برای جامعه هدف در استان قم مشکلی وجود ندارد ادامه داد: به تازگی ۲۵ هزار واکسن از نوع آسترازنکا و کووایران برکت به استان قم اختصاص داده شده است و ۲۷ هزار دز واکسن از نوع سینوفارم نیز به این تعداد افزوده شد.
او با اشاره به ایمنی زایی قابل قبول همه واکسنهای موجود بیان کرد: اولویت بندی ویژهای از سوی سازمان بهداشت جهانی تعیین نشده است و تمام واکسنهایی که در دسترس هستند بهترین واکسنها هستند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قم با تاکید بر لزوم اعتماد مردم به روند واکسیناسیون تصریح کرد: از تمامی واجدین شرایط تزریق واکسن درخواست میکنیم در اسرع وقت با مراجعه به یکی از مراکز تجمیعی واکسیناسیون نسبت به تزریق واکسن کرونا اقدام کنند، امیدواریم با انجام واکسیناسیون با سرعت حداکثری بتوانیم از این شرایط سخت عبور کنیم.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قم با ابراز خرسندی از زیرساختهای مربوط به واکسیناسیون کرونا در استان اعلام کرد: درصد افراد زیرپوشش واکسیناسیون علیه بیماری کووید۱۹ در استان به عدد ۳۴ رسیده که حدود سه درصد از میانگین کشوری بهتر است، اما در عین حال نیازمند گسترش واکسیناسیون در استان هستیم.
محبی اضافه کرد: البته بر اساس آمار، میزان استقبال از واکسیناسیون در بین سالمندان قم همچنان از میانگین کشوری کمتر است.
او افزود: خوشبختانه قم از معدود شهرها و استانهایی است که مراکز واکسیناسیون در آن حتی در روزهای تعطیل نیز فعال است، البته برخی ساعات غیرفعال بودن این مراکز در روزهای گذشته به دلیل مشکلاتی مانند کمبود واکسن بوده است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قم در عین حال میانگین روزانه تزریق واکسن را در استان قم، حدود ۱۰ هزار دز عنوان کرد و گفت: تردیدی نیست که عمدهترین دلیل کاهش مرگ و میرهای کرونایی در افراد ۶۰ سال و بیشتر، انجام واکسیناسیون علیه این بیماری بوده است.
یادمان نرود ما زمانی به وضعیت عادی زندگی برمی گردیم که طبق نظر متخصصان بهداشت آمار واکسیناسیون در کشور به بیش از هفتاد درصد برسد ؛ موج پنجم کرونا همچنان جولان می دهد وشاید موج ششمی هم در راه باشد پس با این اوضاع نباید هنوز هم واکسن زدن را جدی بگیریم؟ انتخاب با شماست.
انتهای پیام/ش