استفاده از روش های نوین آبیاری در اراضی کشاورزی خراسان جنوبی باعث شده تا در مصرف آب صرفه جویی شود و میزان تولید محصول نیز افزایش یابد.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بیرجند، آبیاری به شیوه غرقابی در زمین‌های کشاورزی باعث می‌شود تا یک فاجعه زیست محیطی رخ دهد و منابع آبی به شدت کاهش پیدا کند.

علاوه بر این موضوع، فرونشست زمین نیز اتفاق می‌افتد که خسارت‌های فراوانی را به دنبال دارد و حال اقداماتی برای جلوگیری از گسترش بیشتر این پدیده در حال انجام است.

آبیاری نوین، سپری در برابر فرونشست زمین

یکی از اقداماتی که برای جلوگیری از گسترش فرونشست زمین و حفظ منابع آب انجام می‌شود، اجرای سیستم‌های نوین آبیاری زمین‌های کشاورزی است.

استفاده از این روش باعث شده تا بخشی از کسری‌های مخازن آب در استان جبران شود و آلام این مخزن‌ها التیام یابد.

سری زدیم به یکی از باغات پسته در خراسان جنوبی که گویا با استفاده از سیستم‌های نوین آبیاری، بهره وری آب حیات در آن افزایش پیدا کرده است.

کشاورز پسته کار خراسان جنوبی می‌گوید: در باغی که مالکیت آن را عهده دار هستم ۳ رقم پسته اکبری، فندقی و احمد آقایی داریم.

او ادامه می‌دهد: اجرای سیستم‌های نوین آبیاری باعث شده تا بهره وری آب بیشتر شود و بازدهی محصولات نیز در هر هکتار افزایش پیدا کند.


بیشتر بخوانید


این کشاورز بیان می‌کند: یکی دیگر از مزایای سیستم‌های نوین آبیاری، افزایش راندمان کود‌هایی است که برای درختان استفاده می‌شود و قابلیت آفت کشی آن‌ها بیشتر است.

سرمستی درختان به دلیل استفاده از روش های نوین آبیاری/ خراسان جنوبی، رتبه اول پروژه های در حال اجرای آبیاری نوین

کشاورز خراسان جنوبی عنوان می‌کند: با استفاده از روش غرقابی در هر هکتار از باغات پسته یک الی ۲ تن محصول برداشت می‌کردیم که با اجرای سیستم‌های نوین، این رقم به ۴ تن در هر هکتار رسیده است.

او می‌گوید: مجموع محصول درختان سه ساله در دو سال ابتدایی کاشت آن ها، برابر با محصول تولید شده در سال سوم است که این اتفاق به لطف اجرای سیستم‌های نوین آبیاری رخ داده است.

حسینی مدیر آب و خاک و امور فنی و مهندسی سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی گفت: از ابتدای امسال در هزار و ۷۰۰ هکتار از اراضی کشاورزی استان سیستم‌های نوین آبیاری اجرا شده است.

او افزود: در حال حاضر نیز بالغ بر ۱۲ هزار پروژه سیستم‌های آبیاری تحت فشار در خراسان جنوبی در حال اجرا است.

حسینی اظهار کرد: با احتساب این پروژه ها، خراسان جنوبی رتبه اول کشور را در بحث پروژه‌های آبیاری تحت فشار که در حال اجرا هستند کسب کرده است.

تسهیلات دولتی، دلگرمی برای سیستم های نوین آبیاری است

وجود تسهیلات دولتی، پشتوانه خوبی برای اجرای سیستم‌های نوین آبیاری در خراسان جنوبی است که مزایای آن می‌تواند هم برای کشاورز و هم برای محیط زیست قابل ملاحظه باشد.

تأسیسات مربوط به موتورخانه‌های سیستم آبیاری نوین در ایران موجود است و به گفته کشاورزان، پشتیبانی از تجهیزات نیز به خوبی انجام می‌شود.

با اجرای سیستم‌های نوین آبیاری به ازای هر هکتار، ۴ هزار و ۴۰۰ متر مکعب آب صرفه جویی می‌شود.

سیستم‌های آبیاری نوین در ۱۲هزار و ۱۹۱ هکتار از اراضی کشاورزی خراسان جنوبی در حال اجرا است.

انتهای پیام/ ر

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.