۱۸۰ طلبه در روستا‌های خراسان جنوبی به صورت دائمی در خانه‌های عالم حضور دارند و اهالی روستا در مباحث مختلف می‌توانند از آنها کمک بگیرند.

رستمیانی مدیر حوزه‌های علمیه خراسان جنوبی در برنامه پرسمان صدا و سیمای استان گفت: فرهنگ عمومی مجموعه‌ای از ارزش‌ها، عادت‌ها، باید و نباید‌ها و سطح زندگی است که در سطح اجتماعی شکل می‌گیرد و مجموعه ارزش‌هایی را شامل می‌شود که در بطن جامعه رشد پیدا کرده و اعتقاد عمومی را شکل می‌دهد که خود مردم با آن بدون هیچگونه دستور و قانونِ وضع شده‌ای پایبند هستند.

او افزود: به طور مثال فرهنگ ایثار یکی از فرهنگ‌های عمومی است که در جامعه جا افتاده و مردم در هر زمان که احساس کنند از آن بهره گرفته و در هر فرصتی آن را به عرصه عمل می‌آورند.

رستمیانی بیان کرد: روحانیت در نگاه ما جامعه و اشخاصی هستند که تبلیغ، تبیین و اقامه دین اسلام را بر عهده می گیرند و این نگاه تک بعدی نیست و تمام ابعاد را در بر می‌گیرد.


بیشتر بخوانید


مدیر حوزه‌های علمیه خراسان جنوبی ادامه داد: اگر بخواهیم مثالی بزنیم امر فرهنگ شباهت بسیاری به امر باغبانی دارد، زیرا رسیدن به نتیجه در آن زمان بر است، همانطور که باید در باغداری زمین، محصول و شرایط دخیل در به نتیجه رسیدن مورد بررسی قرار گیرد، در مورد فرهنگ نیز نیاز به شناسایی در هر منطقه است و نمی‌توان هر بذری را کاشت و یا هر فرهنگی را نهادینه کرد بنابراین آشنایی با منطقه بسیار مهم است.

او عنوان کرد: گاهی دچار تهاجم فرهنگی می‌شویم که باید بِه گزینی صورت گرفته و با دقت انتخاب کنیم همچنین نکات خوب و به روز را جایگزین کرده و در مسیر رشد حرکت کنیم. 

رستمیانی تصریح کرد: بیش از ۱۸۰ طلبه در روستا‌ها به صورت دائمی در خانه‌های عالم مستقر هستند و با توجه به نیازسنجی که شده ۵۰ درصد روستا‌ها هنوز احتیاج به استقرار طلبه به صورت دائمی دارند.

مدیر حوزه‌های علمیه خراسان جنوبی اظهار کرد: یکی از پیشنهادات ما به روستا‌هایی که ظرفیت حضور طلبه را دارند این است که یکی از جوانان روستا را چه آقا و چه خانم برای آموزش به حوزه بفرستند تا طی آموزش به مدت ۵ سال به مرحله طلبگی رسیده، در روستا مستقر و نیاز روستا رفع شود.

او گفت: تمام شهرستان‌های استان حوزه علمیه دارند و افراد می‌توانند مسائل خود را از طریق معاونت تبلیغ حوزه‌ها پیگیری کنند.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.