به گزارش خبرنگار حوزه قرآن و عترت گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، قرآن کریم مشتمل بر معانی دقیق، تعالیم و حکمتهایی والا درباره حقیقت خلقت و اسرار هستی است که عمده مردم در عصر رسالت از درک آن ناتوان بودند. از این رو پیامبر اکرم (ص) و پس از ایشان مفسران به تبیین و شرح جزئیات آیات قرآن کریم پرداختند. ما نیز با هدف آشنایی بیشتر با آیات الهی، هر روز به چند آیه از کلام الله با استناد به تفاسیر معتبر مفسران قرآن کریم میپردازیم.
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
به نام خداوند رحمتگر مهربان
وَلَقَدْ أَنْزَلْنَا إِلَیْکُمْ آیَاتٍ مُبَیِّنَاتٍ وَمَثَلًا مِنَ الَّذِینَ خَلَوْا مِنْ قَبْلِکُمْ وَمَوْعِظَةً لِلْمُتَّقِینَ
و همانا ما به سوی شما آیاتی روشن نازل گردانیدیم و داستانی از آنان که پیش از شما درگذشتند و موعظهای برای اهل تقوا فرستادیم.
فایل صوتی تلاوت آیه ۳۴ سوره نور
کلمه (مثل) به معناى صفت است و ممکن است که جمله: (و لقد انزلنا)، حال از فاعل در جمله (توبوا) باشد، که در آیه قبلى بود و ممکن هم هست که جمله استینافیه و نو باشد؛ و معناى آیه این است که سوگند مى خورم که به سوى شما آیاتى نازل کردیم که معارفى از دین برایتان بیان مى کنند که مایه رستگارى شما است و صفتى است از سابقین، از اخیارشان و اشرارشان و بااین آیات برایتان روشن کردیم که چه چیرهایى را بگیرید و از چه چیرهایى اجتناب کنید، و نیز آیاتى است که براى متقین از شما موعظه است.
۱- خداوند با مردم اتمام حجّت میکند. «أَنْزَلْنا إِلَیْکُمْ آیاتٍ مُبَیِّناتٍ»
بیشر بخوانید
۲- آیات قرآن، نور و روشنگر است. «آیاتٍ مُبَیِّناتٍ»
۳- تاریخ گذشتگان، چراغ راه آیندگان است. «مَثَلاً مِنَ الَّذِینَ خَلَوْا مِنْ قَبْلِکُمْ»
۴- قرآن کتاب جامعی است. «آیاتٍ - مَثَلاً - مَوْعِظَهً»
۵-پند پذیری، دلی آماده میخواهد. «مَوْعِظَهً لِلْمُتَّقِینَ»
۶- متّقین نیز به موعظه نیازمندند. «مَوْعِظَهً لِلْمُتَّقِینَ»
انتهای پیام/