امان الله طوقی معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان در گفت وگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از زاهدان ، اظهارداشت: چیکو به عنوان میوه گرمسیری در سطح ۲۳۱ هکتار از باغات میوه سیستان و بلوچستان کشت میشود.
وی با بیان اینکه چیکو محصول گرمسیری عمدتا در شهرستانهای چابهار، سرباز، کنارک و قصرقند تولید و روانه بازار مصرف میشود افزود: این محصول بعد از برداشت به صورت تازهخوری به مصرف میرسد و بازار پسندی خوبی هم دارد.
سیستان و بلوچستان با دارا بودن شرایط آب و هوایی تقریبا استوایی، گرم و مرطوب خواستگاه متنوعترین میوههای گرمسیری کشوراست به طوری که در تولید برخی میوهها در ایران بیرقیب است.
چیکو یکی از درختان میوه مناطق گرمسیری است که در شهرستان های جنوب سیستان و بلوچستان به دلیل شرایط اقلیمی گرم و مرطوب بخوبی رشد میکند که هم مصرف خوراکی و هم دارویی دارد.
درخت چیکو رشد نسبتا کمی دارد ولی دارای عمر طولانی و در مقابل بادهای شدید نیز مقاوم است و خشکسالی متوالی را بخوبی تحمل میکند و از نظر تحمل به میزان شوری خاک نیز مشابه درختان خرما است.
میوه چیکو به ۲ شکل گرد و تخم مرغی است که در زمان نارس بسیار سفت و غیرقابل مصرف بوده و طعم شیرینی آن شبیه گلابی است هم تازه خوری دارد و هم در تهیه شیرینی، سالاد و دسر مورد استفاده قرار میگیرد.
میوه درخت چیکو مصرف خوراکی دارد اما از بخشهای مختلف آن مثل گلها، برگها، میوه نارس، پوست و بذر چیکو نیز به عنوان دارو استفاده میشود.
انتهای پیام/ع