به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از وزارت صمت، عباس تابش معاون وزیر صمت با بیان اینکه اولین جلسه استقرار سامانه جامع تجارت برای کالاهای پتروشیمی، روغنموتور تصفیه اول، لوازم خانگی، پودرشوینده، پوشک خردسال و شیرخشک صنعتی در محل سازمان حمایت برگزار شد، اظهار کرد: با توجه به برنامههای ارائه شده وزیر صنعت، معدن و تجارت به مجلس در خصوص ساماندهی سامانههای تولید، توزیع و عرضه کالا و خدمات به مردم استفاده از این سامانهها به خصوص سامانه جامع تجارت و شفاف سازی نظام تولید و توزیع کشور در برنامهها منظور شده است.
او ادامه داد: استقرار برخی از اقلام کالایی در سامانه بر اساس پیگیریها و اقدامات مورد تاکید در جلساتی که با حضور وزیر صمت برگزار شد در دستور کار سازمان حمایت قرار گرفت، به طوری که برای جلوگیری از قاچاق و عرضه غیر شفاف کالاهای مذکور، مقرر شد کلیه فعالیتهای آنها اعم از تولید، واردات، صادرات و عرضه داخلی و چرخه این فعالیتها از طریق سامانه جامع تجارت ساماندهی شد.
تابش ادامه داد: همچنین مقرر شد نظام تولید، توزیع، ورود اطلاعات کالایی، انبارها و چرخش کالاهای مذکور از طریق این سامانه پیگیری شود و در همین راستا سازمان حمایت از متولیان این کالاها به خصوص انجمنهایی که نظام تولید یا توزیع این کالاها را تحت پوشش دارند، دعوت به عمل آورد.
او اضافه کرد: در همین راستا اولین جلسه هماهنگی روز چهارشنبه مورخ ۱۷ شهریور با حضور نمایندگان معاونتهای تخصصی وزارت متبوع، ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز، انجمنهای تولید، توزیع و پخش کالاهای مذکور در محل سازمان برگزار شد.
معاون وزیر صمت در خصوص سامانه جامع تجارت افزود: سامانه یکپارچه سازی و نظارت بر فرایند تجارت با هدف ایجاد سامانه واحد برای بازرگانان در حوزه تجارت خارجی و فعالان اقتصادی در حوزه تجارت داخلی طراحی شده است و بخش خصوصی مکلف به رعایت ضوابط تعیین شده در این سازمان است.
تابش گفت: با استفاده از این سامانه، انجام مبادلات تجاری به سمت مبادی قانونی هدایت خواهد شد و پدیده قاچاق کاهش خواهد یافت همچنین با استفاده از این سامانه ضمن کاهش زمان بررسیها و بوروکراسی ها، مدیریت یکپارچه و نظارت و بازرسی بر تجارت داخلی بهینه خواهد شد.
گفتنی است، در این جلسه اعضا در خصوص نحوه فعالیت، چگونگی ورود اطلاعات کالا و دریافت شناسه کالایی، مشخصات واحدهای تولیدی و وارداتی و در نهایت مدیریت فعالیت در این سامانه بحث و تبادل نظر کردند.
در این جلسه که با توجه به اهمیت و تخصصی بودن موضوعات به تفکیک با هر یک از گروههای کالایی مذکور برگزار شد، اعضا ضمن ارائه نظرات و پیشنهادات در خصوص موارد مد نظر بحث و گفتوگو کردند و مقرر شد ظرف هفته آینده نسبت به شناسایی، ثبت نام فعالان تجاری کالاهای مورد نظر، ثبت محل نگهداری کالا و اخذ شناسه برای کالاهای تولیدی یا وارداتی اقدام کنند.
انتهای پیام/