مسیر واردات ماشین آلاتی که با خط تولید و خدمات در ارتباط هستند باید مرتفع شود تا شریان تولید جریان داشته باشد.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد، علی اکبر لبافی رئیس دبیرخانه استانی کمیته حمایت از کسب و کار خراسان رضوی در جلسه این دبیرخانه گفت: انجمن صنفی کارفرمایی تولیدکنندگان بتن و قطعات بتنی در نامه ای، مشکلات فعالان این حوزه در بحث واردات ماشین آلات حمل بتن را با سازمان صنعت، معدن و تجارت مطرح کرده است. به استناد نکات مطرح شده در این نامه، روند واردات ماشین آلات بتنی نو و کارکرده با مشکلات متعددی مواجه است و متاسفانه صنایع نمی‌توانند از نمونه‌های داخلی به لحاظ کیفیت پایین آن‌ها استفاده کنند.

او افزود: در همین رابطه سازمان صمت در پاسخ عنوان کرده چنانچه ماشین آلات و تجهیزاتی در حوزه صنعت با کیفیت و کمیت مناسب تولید نشود و یا به موقع به دست واحد‌های صنعتی نرسد، امکان واردات فراهم خواهد بود، با این وجود زمینه‌های لازم برای این اقدام فراهم نشده است.

رئیس دبیرخانه استانی کمیته حمایت از کسب و کار خراسان رضوی ادامه داد: در واقع این انجمن قصد واردات ماشین آلاتی را دارد که به لحاظ تیراژ و کیفیت در توان تولیدکنندگان داخلی نیست، به همین دلیل مطالباتی را از سازمان صمت مطرح کرده است، اما در این رابطه به نتیجه نرسیده اند. در همین راستا شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی استان، این موضوع را در دستور پیگیری قرار داده است.

لبافی بیان کرد: مطالبه دیگر انجمن تولیدکنندگان بتن این است که اجازه واردات ماشین آلات با عمر ۵ ساله به آنان اعطا شود.

ماشین آلات حمل بتن باید جزو خط تولید محسوب شود

در ادامه علیرضا اکرمی، عضو هیئت مدیره انجمن صنفی کارفرمایی تولیدکنندگان بتن و قطعات بتنی خراسان رضوی گفت: سال هاست که ما با کمبود ناوگان حمل و نقل و پمپاژ بتن مواجه هستیم. این مسئله به سازمان صمت ارجاع شده و سازمان صمت نیز طی تبصره و ماده‌ای امکان واردات این تجهیزات را به طور ضمنی تایید کرده است. از منظر انجمن، ماشین آلات حمل و نقل بتن را باید در زمره تجهیزات تولیدی محسوب کرد؛ چنان که طبق آیین نامه‌ها و دستور العمل‌ها مکلف هستیم تا بتن را سر کار و بعد از پمپاژ تحویل مشتری دهیم.


بیشتر بخوانید


او افزود: مطالبه دیگر ما این است که سازمان صمت اجازه واردات ماشین آلات تا ۵ سال ساخت را به ما بدهد، چرا که بعضا این ماشین آلات عمر مفید ۳۰ ساله دارند و ۵ سال ساخت برای واردات این ماشین آلات مطلوب است و این مسئله به ویژه در خصوص ماشین آلات اروپایی به خوبی صدق می‌کند.

عضو هیئت مدیره انجمن صنفی کارفرمایی تولیدکنندگان بتن و قطعات بتنی خراسان رضوی در ادامه شرحی از کارکرد هر کدام از ماشین آلات مربوطه در این خط تولید ارائه کرد و ادامه داد: در ۱۰ سال اخیر علی رغم اینکه خط تولید کامیون در کشور ایجاد شده و فعال بوده، اما خروجی محصولات آن مطلوب مصرف ما نیست. در گذشته کیفیت تولیدات در این بخش بهتر بود، اما در حال حاضر به دلیل تحریم‌ها و دیگر مشکلات این حوزه، تولید این محصولات در حد صفر بوده یا کیفیت لازم را ندارد و واردات نیز در همین مدت ممنوع اعلام شده است. با این حال اخیرا برای ورود تعدادی کشنده ضوابط و مقررات خاصی به عمل آمد، به طوری که طبق شنیده‌ها دو هزار کشنده نیز در گمرک وجود دارند که تاکنون ترخیص نشده اند.

اکرمی خواستار صدور مجوز‌های لازم برای واردات ماشین آلات مورد نیاز این بخش شد و نسبت به چالش‌های ناشی از فرسودگی تجهیزات در این حوزه هشدار داد.

ضرورت اصلاح پروانه شرکت‌های بتنی با هدف اخذ مجوز واردات

قاسم کیومرثی رئیس اداره صنایع فلزی سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی نیز گفت: برای واردات ماشین آلات و تجهیزات، دستورالعملی در خصوص ثبت سفارشات وجود دارد که براساس آن، مواردی که برای خط تولید مورد نیاز باشد، امکان واردات دارند.

او افزود: هر چند که دستورالعمل‌های مرکز در خصوص واردات ماشین آلات تولیدی شفاف نیست، اما براساس تفسیر سازمان صمت استان، برای نوسازی، بازسازی و تکمیل خط تولید  (اگر تولید و مشابه داخلی نباشد)، اجازه واردات داده خواهد شد.

رئیس اداره صنایع فلزی سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی ادامه داد: البته صرفا به واردات ماشین آلاتی مجوز داده می‌شود که مربوط به خط تولید هستند و بحث واردات دیگر انواع خودرو مبحث متفاوتی محسوب می‌شود و عملا مشکل آنجاست که ماشین آلات ذکر شده، در گروه دیگری تعریف می‌شوند و چالش مذکور در اینجا بروز می‌کند.

کیومرثی ادامه داد: با توجه به شرایط موجود نمی‌توان مجوز واردات ماشین آلات حمل و نقل بتنی را در سطح استان صادر کرد و صرفا شاید بتوان برای تجهیزاتی مانند پمپی که بر روی خودرو سوار است، مساعدت لازم را داشت. البته باید مالکیت این دستگاه برای شرکت باشد تا سازمان صمت بتواند آن را در زمره تجهیزات شرکت قلمداد کند. اما به منظور حل این مشکل پیشنهاد داریم که این انجمن مطالبات خود را به صورت روشن و با شروط مطرح شده برای سازمان صمت استان ارسال کند و سپس سازمان مکاتبات لازم را با دفتر نیروی محرکه وزارت صمت به عمل آورد تا زمینه اصلاح دستورالعمل‌ها را فراهم کنیم.

او تصریح کرد: البته اگر کسی در چرخه تولید بتن، ماشینی که مجهز به میکسر است را به عنوان تجهیزات کار معرفی می‌کند و در جواز تاسیس نیز به این مورد که ماشین آلات مربوط به خط تولید هستند، اشاره شود؛ می‌توان به راحتی مجوز واردات را اخذ کرد؛ لذا با توجه به محتوای متفاوت جواز‌های تاسیس، باید راهکار قانونی لازم را برای این موضوع پیدا کنیم.

در ادامه حسین خانی‌زاده دبیرکل خانه صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی گفت: برای صیانت از تولید بتن، بهبود وضع حمل این محصول، ارتقای کیفیت ساخت و ساز‌ها و جلوگیری از تعطیلی این صنعت که منجر به رکود صنعت ساختمان می‌شود، باید زمینه واردات ماشین آلات حمل بتن و دکل در چارچوب قانون با قدمت زیر ۵ سال مجاز اعلام شود.

او از پیگیری‌ها و نامه نگاری‌هایی که تا به امروز با هدف کمک به فعالان این بخش انجام گرفته و نسبت به بی پاسخ ماندن نامه نگاری‌ها گلایه کرد و افزود: از مسئولین سازمان صنعت، معدن و تجارت استان تقاضا داریم تا در این رابطه پیگیری‌های لازم را به عمل آورند. در شرایط اقتصادی موجود، هیچ فعالیت اقتصادی نباید درگیر مشکلات قانونی و بروکراسی‌های معمول سازمانی بماند و از این منظر مساعدت همه بخش‌ها برای کمک به این بحث را درخواست داریم.

فرسودگی ناوگان حمل، بر کیفیت بتن تاثیر مستقیم دارد

در بخش دیگر قاضی خانی دبیر انجمن صنفی کارفرمایی تولید کنندگان بتن و قطعات بتنی خراسان رضوی گفت: ناوگان حمل بتن بسیار فرسوده است و این فرسودگی علاوه بر اینکه بر کیفیت بتن تاثیر مستقیم دارد. بتنی که در کارخانه تولید می‌شود به دلیل فرسودگی ناوگان حمل ممکن است کیفیت خود را تا زمان مصرف از دست بدهد. علاوه بر این فرسودگی ناوگان حمل در خصوص آلودگی هوا و مسائل محیط زیست نیز تاثیر بسیار زیادی دارد که امید می‌رود با پیگیری‌های انجام شده ناوگان حمل بتن را بتوان بازسازی کرد.

در ادامه امیر مهدی مرادی دبیرانجمن مدیران صنایع خراسان رضوی نیز گفت: اثبات این که بخشی از فرآیند تولید توسط ماشین آلات حمل بتن انجام می‌گیرد مهم‌ترین دغدغه ماست. حال از آن جا که حجم بالای ساخت مسکن در دستور کار دولت سیزدهم است از الزامات آن تامین این ماشین آلات می‌باشد و، چون در حال حاضر امکان تولید این ماشین آلات در داخل کشور وجود ندارد باید امکان واردات آن فراهم شود.

او افزود: نکته قابل توجه دیگر آن است که ماشین آلات با دو سال کارکرد اصولا فروخته نمی‌شود، لذا تعداد این ماشین آلات محدود با قیمت بسیار بالا خواهد بود و عملا باید با واردات ماشین آلات با عمر ۵ ساله موافقت صورت بگیرد.

در پایان لبافی رئیس دبیرخانه استانی کمیته حمایت از کسب و کار خراسان رضوی در جمع بندی نکات مطرح شده، گفت: پیشنهادات مطرح شده دوستان در شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی نیز بررسی و مصوب خواهد شد و از آن جا که مسئله واردات ماشین آلات بتنی با مخالفتی مواجه نبود، به جد پیگیر این مهم از مراجع مربوطه خواهیم بود و تلاش می‌کنیم تا اصلاحات لازم نیز در مقررات و دستورالعمل‌ها انجام بگیرد و مسیر واردات ماشین آلاتی که با خط تولید و خدمات در ارتباط هستند، مرتفع گردد.

انتهای پیام//ف. ح

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.