به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ساری،دکتر ضیایی متخصص قلب و عروق دانشگاه علوم پزشکی بابل از اهمیت واکسیناسیون کرونا در بیماران قلبی عروقی خبر داد و گفت: بیماران قلبی عروقی در معرض بیشتر ابتلا به فرمهای شدیدتر کرونا قرار دارند.
او افزود: طبق آخرین آمار رسمی داخلی و بررسی روی ۴۲ هزار فرد دیدهشده که واکسیناسیون توانسته از ایجاد موارد کووید منجر به بستری به میزان ۸۸/۶ درصد جلوگیری کند که عدد قابل تأملی هست.
دکتر ضیایی در پاسخ به این سوال که آیا همه بیماران قلبی عروقی نیاز به تزریق واکسن دارند یا نه، گفت: منظور از بیماران قلبی عروقی بیمارانی هستند که دچار بیماری عروق قلب، نارسایی قلب، نامنظمیهای ضربان قلب، فشارخون، لخته در سیستم شریانی یا وریدی است که لازم است حتما واکسن بزنند.
او با اشاره به اهمیت واکسیناسیون بیماران قلبی عروقی، افزود: دیدهشده بیماران قلبی عروقی در معرض ایجاد فرمهای شدیدتر و بستری بیشتر هستند و میزان مرگومیر در آنها بالاتر است که واکسیناسیون میتواند به میزان زیادی از ابتلا، بستری شدن و میزان مرگومیر جلوگیری کند.
دکتر ضیایی گفت: بیماران قلبی عروقی که دچار تشدید علائم قلبی شامل درد یا تشدید تنگی نفس هستند بهتر است قبل از انجام واکسیناسیون با پزشک مربوطه مشورت کنند.
او افزود: بیماران قلبی میتوانند مصرف معمول داروهای قلبی عروقی خود را قبل یا بعد از تزریق واکسن داشته باشد و به هیچ عنوان قطع نکنند.
ضیایی گفت: در مورد داروهای ضد انعقادی مانند وارفارین بهتر است قبل از انجام واکسیناسیون میزان رقیق کنندگی دارو چک شود و در محدوده درمانی خودش قرار گیرد.
او افزود: واکنشهای آلرژیک شدید کلاً یک عارضه خیلی نادر است و بیماریهای قلبی عروقی این حالت را ایجاد نمیکند ولی طبیعی است که ممکن است تحمل علائم الرژیک را سختر کند.
متخصص قلب و عروق دانشگاه علوم پزشکی بابل در پاسخ به این سوال که آیا واکسیناسیون زمینه ایجاد لخته در سیستم شریانی یا وریدی را تشدید میکند یا نه، گفت: باید بدانیم احتمال و خطر ایجاد لخته در زمان ابتلا به خود کووید بسیار بیشتر از زمانی است که واکسینه میشویم و با در نظر گفتن این نسبت همه ما باید متقاعد شویم منفعت تزریق واکسن از ضررش بیشتر است.
انتهای پیام/س