به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بیرجند، امامی مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسانجنوبی با بیان اینکه امسال بحرانیترین شرایط خشکسالی را در ۴۰ سال اخیر داشتیم، گفت: در حال حاضر ۳۵ دشت در استان وجود دارد که از این تعداد ۹ دشت آزاد، ۲۲ دشت ممنوعه و ۸ دشت ممنوعهبحرانی هستند.
وی با بیان اینکه ۸۸ درصد از مصارف آب زیرزمینی جهت کشاورزی، ۹ درصد شرب و ۳ درصد جهت مصارف صنعت و خدمات استفاده میشوند، افزود: بیش از ۷۳ درصد منابع آبی استان از طریق چاه، ۲۳ درصد قنات و چهار درصد چشمه تأمین میشود.
امامی با اشاره به اینکه برای تمام شهرهای خراسانجنوبی تا افق ۱۴۱۵ با توجه به منابع آب داخلی استان تدابیری انجام شده، بیان داشت: با پیگیری استاندار خراسانجنوبی آرزوی دیرنه خراسان در خصوص انتقال آب از خلیج فارس محقق و عملیات اجرایی این طرح آغاز شده که در بلند مدت توسعه پایدار خراسانجنوبی را تضمین خواهد کرد.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسانجنوبی از آبرسانی پایدار به ۳۸ روستای استان طی سال گذشته خبر داد و مطرح کرد: برنامهریزی کردیم تا اواسط مهرماه ۱۵ روستای خراسانجنوبی نیز آبرسانی پایدار شود.
وی با اعلام اینکه امسال آبرسانی پایدار به ۸۰ روستای خراسانجنوبی در دستور کار است، تبیین کرد: بیش از ۳۷۵ روستای استان با تانکر آبرسانی میشود که طبق پیشبینیهای انجام شده تمامی روستاهای بالای ۲۰ خانوار خراسانجنوبی تا پایان سال ۱۴۰۱ از نعمت آب لولهکشی بهرهمند میشوند.
اجرای طرح «آب امید»
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسانجنوبی همچنین به طرح «آب امید» اشاره و توضیح داد: این طرح برای تشویق مشترکان به رعایت الگوی مصرف بهینه آب است که هدف اصلی آن نهادینهسازی مصرف درست آب و برق است.
با طرح «آب امید» ۱۰۰ درصد تخفیف بگیرید!
امامی با اشاره به اینکه مشترکان در این طرح به سه دسته خوشمصرف، کممصرف و پرمصرف تقسیم میشوند، عنوان کرد: نرم مصرف ماهیانه ۱۵ متر مکعب است که اگر مشترکی فقط ۵ متر مکعب مصرف داشته باشد شامل این طرح میشود.
بیشتر بخوانید
وی اضافه کرد: براین اساس مقرر شد هر مشترک اگر تا یک سوم الگوی مصرف آب مصرف کند، صورت حسابش مشمول تخفیف ۱۰۰ درصدی شود البته این موضوع شامل سکونتگاههای غیر دائم، باغ ویلاها و ساختمانهای غیر مسکونی نخواهد شد.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسانجنوبی مطرح کرد: برخی شبکههای فرسوده استان هدررفت بالایی دارد که در سال جاری ۵۰ میلیارد تومان در زمینه اصلاح و بازسازی شبکهها و خطوط انتقال آب فرسوده سرمایهگذاری خواهیم کرد که پرت شبکهها استان ۲.۵ درصد کاهش خواهد یافت.
آبرسانی پایدار به ۱۱ روستای مرزی تا سال آینده
امامی به عملیات اجرایی مجتمع آبرسانی خوشاب سربیشه، تصریح کرد: عملیات اجرایی مجتمع آبرسانی خوشاب سربیشه برای آبرسانی پایدار به ۱۸ روستای مرزی با جمعیت ۸۳۱ خانوار در سال ۱۳۹۴ آغاز و فاز نخست آن در راستای آبرسانی روستای «مشوکی و خوشاب» مرداد ۱۳۹۸ به بهرهبرداری رسید.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسانجنوبی با بیان اینکه عملیات اجرایی فاز دوم این مجتمع برای آبرسانی به ۱۱ روستای دیگر به دلیل کمبود اعتبار از سال ۹۸ متوقف شد، اضافه کرد: این طرح با همکاری کمیته امداد استان و پیمانکاری بسیج سازندگی اجرا میشود.
وی ادامه داد: با بهرهبرداری از این پروژه ۱۱ روستای مرزی با بیش از ۳ هزار نفر از مزایای آب سالم و بهداشتی برخوردار خواهند شد لذا تلاش میکنیم بهار سال آینده این پروژه را به سرانجام برسانیم.
منبع فارس
انتهای پیام / ط ا