مشارکت بسیج جامعه پزشکی و دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور نقش چشمگیری در مدیریت بیماری به ویژه سرعت بخشیدن به روند واکسیناسیون داشته است.

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، شرایط فعلی بستری و ابتلا و مرگ و میر در کشور و همچنین وضعیت تسریع شده واکسیناسیون نشان دهنده این مسئله است که در حال نزدیک شدن به قله پیک پنجم هستیم و متخصصان و اپیدمیولوژیست ها امیدوارند که به زودی با پایان این پیک مواجه شویم .

همچنین برخی از روسای بیمارستان ها از کاهش آمار مبتلایان و بستری ها در بیمارستان ها خبر می دهند. واکسیناسیون سریعی که در حال دربرگیری اکثر گروه های سنی است به علاوه اعمال محدودیت ها و از همه مهمتر مشارکت و همراهی مردم و اصناف، نقش موثری در این کاهش آمار داشته است. 

در این میان به اعتقاد مسئولان وزارت بهداشت، طرح شهید سلیمانی نقش بسزایی در مدیریت بیماری داشته است و ادامه طرح در گام پنجم در قالب مدیریت واکسیناسیون به گونه های مختلف نقش چشمگیری در مدیریت ویروس داشته است. در حال حاضر این طرح به کمک بسیج، سپاه و دانشگاه های علوم پزشکی، با ایجاد مراکز تجمیعی واکسیناسیون و تربیت نیروهای متعدد، گام موثری در تسریع روند تزریق واکسن، در کشور داشته است.

مسئولان این طرح از تلاش مستمر برای مدیریت هرچه بهتر این ویروس منحوس و گذر کردن از این پیک و رسیدن جامعه به ایمنی، سخن گفته‌اند.

طرح شهید سلیمانی

بسیج جامعه پزشکی باید با وزارت بهداشت همکاری داشته باشد

مسلم چشمی، سرپرست سازمان بسیج جامعه پزشکی کشور در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان اظهار کرد: طرح شهید سلیمانی با قوت در حال اجراست، بخش واکسیناسیون به عنوان گام پنجم به این طرح اضافه شده است. اخیرا با توجه به  نظارت وزارت بهداشت بر واکسیناسیون و همچنین تمرکز بر واردات واکسن و حجم زیادی از واکسن که به کشور وارد شده است، این نیاز احساس شد که مجموعه بسیج جامعه پزشکی باید همکاری گسترده ای با وزارت بهداشت داشته باشد تا در حوزه واکسیناسیون، بیشتر کمک رسانی صورت بگیرد به شکلی که مراکز بیشتری برای تزریق واکسن ایجاد شود و نیرو و شیفت ها نیز افزایش پیدا کنند.

چشمی افزود: در روز چهارشنبه، تفاهم نامه‌ای با وزارت بهداشت امضا کردیم که بر اساس این تفاهم نامه مقرر شد تا ۵۰۰ مرکز واکسیناسیون دیگر در کشور ایجاد شود. در حال حاضر نزدیک به ۶۰۰ مرکز تجمیعی واکسیناسیون داریم که بعضی از آن‌ها را مستقلا و برخی را به صورت مشارکتی اداره می‌کنیم. به همین میزان نیز مراکز جدید ایجاد خواهد شد تا در تسریع واکسیناسیون جامعه هدفمان موفق باشیم.

او افزود: تقریبا نیمی از واکسن‌هایی که در مراکز واکسیناسیون کل کشور در حال تزریق است، با همت بسیج صورت می‌گیرد.

سرپرست سازمان بسیج جامعه پزشکی کشور ادامه داد: ما نسخه ارتقا یافته طرح شهید سلیمانی را اخیرا ابلاغ کردیم و تاکیدمان بر این است که سه گام قبلی حمایتی، نظارتی و مراقبتی، کماکان ادامه داشته باشد. بسیج و سپاه باید با تمام توان در تامین تجهیزات موتوری، لجستیک و برپایی مراکز واکسیناسیون در حسینیه ها، سوله‌ها و ...  برای اجرای هرچه بهتر طرح شهید سلیمانی ورود کنند.

چشمی در مورد همکاری با دانشگاه‌های علوم پزشکی گفت: اخیرا همکاری گسترده‌ای با روسای دانشگاه‌ها و فرماندهان سپاه داشتیم و تاکید بر این شد که همکاری ها همانند گذشته صمیمی‌تر و با شدت بیشتر ادامه داشته باشد.

واکسیناسیون کرونا

مشکلی در حوزه تامین واکسن نداریم 

جلیل کوهپایه زاده، رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان در مورد همکاری دانشگاه با ارگان‌های مختلف اظهار کرد: ۲۵۶ نفر از همکاران سپاه محمد رسول الله تهران را با همکاری بسیج برای واکسیناسیون و ثبت نام آموزش داده ایم.

او افزود: ۹۰ نفر از این نیرو‌های آموزش دیده، به کار گرفته شده اند و ۱۰۰ نفر دیگر نیز آماده ارائه خدمت هستند. تا آخر هفته ۲۰۰ نفر برای تسریع روند واکسیناسیون به کار گرفته خواهند شد.  

کوهپایه زاده ادامه داد: ما چند پایگاه را به صورت کامل در اختیار نیروهای بسیج، سپاه، هوانیروز و ...  قرار داده ایم و نیروهای  انسانی و لجستیک و پشتیبانی را به کمک نیروها هدایت کرده و از طریق دانشگاه واکسن را تامین می‌کنیم. تا پایان هفته به پنجاه مرکز تجمیعی واکسن می‌رسانیم. این در شرایطی است که  ۱۲ بیمارستان را نیز به این مراکز اضافه خواهیم کرد؛ پیش بینی می شود که مجموع مراکز دانشگاه علوم پزشکی ما تا هفته آینده به ۶۲ مرکز برسد. 

او در مورد روند واکسیناسیون تصریح کرد: خوشبختانه واکسن به میزان کافی در دسترس است و ما هم با تمام توان در جهت تسریع روند واکسیناسیون گام برمی داریم. تا هفته آینده نیز واکسن های جدید شارژ خواهد شد و هیچ مشکلی در حوزه تامین واکسن نخواهیم داشت. 

رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران در مورد وضعیت بستری بیماران مبتلا به کووید بیان کرد: وضعیت بستری در بیمارستان ها در استان تهران به زیر هشت هزار و روزانه ۷۵۰۰ نفر رسیده است. یک چهارم از این تعداد، افراد بستری در بخش مراقبت های ویژه هستند و به تناسب پذیرش، مراجعان سرپایی کاهش داشته است؛ در کل شاهد شیب نزولی پیک در کشور و استان تهران هستیم. اگر این روند ادامه پیدا کند، شرایط به حالت عادی باز خواهد گشت.  

کوهپایه زاده گفت: در حال حاضر تنها درخواست ما از دولت جدید، تامین منابع مالی برای حق الزحمه های نظام سلامت و کارانه های جبرانی و تشویقی‌های کووید در حوزه درمان بهداشت است. همچنین تامین منابع و تجهیزات مصرفی که به شدت در واکسیناسیون و ارائه خدمات درمانی به آن نیاز داریم. پرداخت بدهی های بیمه ها هم برای ما، بار مالی زیادی ایجاد کرده است. 

بیمار کرونایی

مسئولان مربوطه در مورد وضعیت فعلی کشور به این جمع بندی رسیدند که خوشبختانه وضعیت بحرانی را پشت سر گذاشته ایم و با ادامه همین روند و پرهیز از عادی انگاری می توان از این پیک هم به سلامت عبور کرد. در کنار تمام وظایفی که ارگان های مختلف در راستای بهبود وضعیت سلامت کشور و مدیریت بیماری دارند، همراهی و همکاری مردم بیش از پیش نقش موثری خواهد داشت. عادی انگاری بیماری به راحتی منجر به بازگشت بحران و بروز پیک های جدید خواهد شد.


بیشتر بخوانید


انتهای پیام / 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار