به گزارش گروه بین الملل باشگاه خبرنگاران جوان ، دفتر نمایندگی روسیه در وین در حساب توئیتری خود نوشت: نشست سپتامبر شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی آغاز شده است. دستور کار این نشست شامل موضوعاتی، چون ایمنی هسته ای، امنیت هسته ای، کاربردهای صلح آمیز از اتم، راستی آزمایی و نظارت در ایران، کاربرد پادمانها و نیز سیاست کارکنان این سازمان است.
در نخستین روز کاری این نشست بیانیه مقدماتی رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی در باره محورهای این نشست پنج روزه قرائت شد.
«رافائل گروسی» مدیر کل آژانس بینالمللی انرژی اتمی که بهتازگی از سفر به تهران بازگشته، امروز (دوشنبه) بار دیگردر اظهاراتی ادعایی نسبت به عدم دسترسی به تأسیسات هستهای ایران ابراز نگرانی کرد.
وی در آغاز نشست شورای حکام با مطرح کردن ادعاهای همیشگی خود گفت: «من از وجود مواد اتمی در مکانهای اعلامنشده در ایران و اینکه محل کنونی آن مواد اتمی اکنون برای آژانس مشخص نیست، عمیقاً نگران هستم.»
گروسی در ادامه افزود: با رئیس سازمان انرژی هستهای ایران در سفرش به وین گفتگو خواهیم کرد، وظیفه من به عنوان دبیرکل آژانس بینالمللی انرژی هستهای گفتگو با ایران است و ما به گفتگوی روشن با دولت جدید ایران نیاز داریم چراکه آنها نظرات محکمی در خصوص برنامه هستهای خود دارند.
گروسی اضافه کرد: مجموعهای از دستگاههای نظارتی بر برنامهی هستهای ایران همچنان فعال است و من به ایرانیها گفتم باید دوربینهای نظارتی بازرسی بشوند تا از صحت اطلاعات آنها اطمینان حاصل کنیم، بااین حال من هیچ وعدهای از ایران نگرفتهام.
وی ضمن تکرار ادعاهای خود گفت: ایران هنوز توضیحات لازم درباره وجود ذرات مواد اتمی در هیچکدام از این سه مکان را که آژانس به آنها دسترسی تکمیلی داشته، ارائه نداده است. همچنین ایران به سوالات آژانس درباره مکان اعلامنشده دیگر پاسخ نداده و درباره مکان فعلی اورانیوم طبیعی بهشکل دیسک فلزی هم شفافسازی نکرده است.
وی بر لزوم شفافسازی ایران و حل فوری این مسائل از طریق ارائه اطلاعات، اسناد و پاسخ به سوالات آژانس تاکید کرد.
در همین حال، لارنس نورمن خبرنگار وال استریت ژورنال در توئیتر خود نوشت: یک منبع به نقل از طرف اروپایی تایید کرده است که این هفته هیچ قطعنامه انتقادی در شورای حکام علیه ایران وجود نخواهد داشت، مشروط بر اینکه ایران {روند مذاکره و تعامل} را ادامه دهد.
راستیآزمایی و نظارت در ایران در پرتو قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت و همچنین توافق پادمانی «انپیتی» با ایران از محورهای این نشست خواهد بود.
انتهای پیام/