منصور با اشاره به اینکه ۳۸۰ دشت ممنوعه در کشور داریم، گفت: هم اکنون ۱۲۵ میلیون هکتار از عرصه های کشور در معرض فرسایش آب قرار دارد.

به گزارش خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، مسعود منصور رئیس سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری در پنجمین مراسم گرامیداشت مقام ملی جنگلبانان و جان‌نثاران منابع طبیعی با اشاره به اینکه امنیت ملی در گرو امنیت غذایی است، اظهار کرد: حفظ آب و خاک ضامن امنیت ملی و غذایی کشور است.

وی با اشاره به اینکه ۱۲۵ میلیون هکتار از عرصه‌های کشور در معرض فرسایش آب قرار دارد، افزود: بنابر آمار ۳۰ میلیون هکتار از عرصه‌ها در معرض فرسایش باد است و سالیانه ۱۶ تن در هکتار فرسایش خاک و ۲۰ تن در هکتار فرسایش بادی داریم. همچنین ۸۲۰۰ روستا و بیش از ۴۰۰ شهر در معرض سیلاب هستند.

منصور ادامه داد: ایران کشوری خشک و نیمه خشک است که ۳ برابر متوسط جهانی تبخیر دارد، درحالیکه یک سوم سرانه جهان پوشش جنگلی دارد.

وی بیان کرد: اگر بدنبال استقلال هستیم، امنیت ملی را باید تقویت کنیم چرا که امنیت ملی در گرو امنیت غذایی و  امنیت زیستی است.

رئیس سازمان جنگل ها با اشاره به اینکه ۳۸۰ دشت ممنوعه در کشور وجود دارد، بیان کرد: ما می‌توانیم تهدید‌های موجود در کشور را با اجرای طرح‌های متعددی کاهش دهیم. به طور مثال هر هکتار جنگل ۲.۵ تن اکسیژن ایجاد می‌کند، ۲۵۰ تا ۵۰۰ میلی متر نفوذ آب در زمین را افزایش می‌دهد. همچنین اجرای طرح آبخیزداری فرسایش ۱۶ تنی زمین در اثر باد را به ۹ تن کاهش می دهد و  تا ۷۰ درصد از خسارت ناشی از سیل جلوگیری می کند.

معاون وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه ۳۷ میلیون واحد دامی در مراتع ما تغذیه می شود، گفت: در حال حاضر ۲ هزار تن محصولات جانبی از جنگل‌ها برداشت و صادر می‌شود، هرچند این محصولات به طور خام صادر می شود که از این رو باید تمهیداتی برای این موضوع اندیشیده شود.

رئیس سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور با اشاره به اینکه حفظ آب، خاک و پوشش گیاهی نیازمند همکاری و عزم جدی همه دستگاه‌ها و حاکمیت است، بیان کرد: توسعه کشور از طریق توسعه پایدار دست یافتنی است، بدین‌منظور باید همه دستگاه‌ها از ما تمکین و فعالیت خود را به شکلی انجام دهند که خسارت ایجاد نشود  یا به سرعت خسارت ایجاد شده را جبران کند.

وی با اشاره به اینکه سال گذشته ۳۷۰ تشکل مردمی برای حمایت از جنگل‌ها و مراتع تشکیل شد، گفت: بارزترین مشارکت مردم با منابع طبیعی در اطفای حریق است که مردم بدون هیچ چشم داشتی در این عرصه مشارکت می‌کنند، هر چند سال گذشته شاهد جان باختن ۷ نفر در جریان آتش سوزی‌ها در استان‌های مختلف بودیم.

این مقام مسئول با اشاره به اجرای طرح بیمه بی‌نام گفت: طرح بیمه بی‌نام برای جبران خسارت مردمی است که در زمان حمایت از سازمان جنگل‌ها در اثر حوادث جان خود را از دست می‌دهند.

وی در پایان در خصوص نیاز ضروری سازمان جنگل‌ها و مراتع به تجهیزات تصریح کرد: پوشش رادیویی و بی‌سیم یکی از ضرورت‌ها به خصوص در اطفای حریق است که امروز در ۴ استان امکان استفاده از بی‌سیم دیجیتال فراهم می‌شود.

۶ هزار جنگلبان برای حفاظت از عرصه های طبیعی کفایت نمی کند/ تشکیل سالیانه ۳۰ هزار پرونده تخریب جنگل ها و مراتع

سردار معصوم بیگی رئیس پلیس پیشگیری نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران در ادامه این مراسم با اشاره به اینکه مراقبت از ۱۳۵ میلیون هکتار منابع طبیعی مستلزم برنامه‌ریزی دقیق و گسترده است، اظهار کرد: بهره‌گیری از شش هزار جنگلبان برای حفاظت از جنگل‌ها و مراتع کفایت نمی‌کند؛ بنابراین حمایت مردم برای حفاظت از جنگل‌ها و مراتع، بسیار کارساز است.

وی با اشاره به اینکه نیروی انتظامی از فعالان عرصه جنگل‌ها و مراتع حمایت و پشتیبانی می‌کند، افزود: برای حفاظت از این منابع طبیعی نیازمند همکاری متعهدانه جنگلبانان، نیروی انتظامی، دستگاه قضا و همکاری مردم هستیم.

معصوم بیگی ادامه داد: ماموریت مربوط به منابع طبیعی از ماموریت‌های اولویت‌دار نیروی انتظامی است به خصوص که مقام معظم رهبری تاکید بسیار زیادی بر مراقبت از این عرصه دارند.

رئیس پلیس پیشگیری نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران در پایان تصریح کرد: سالیانه ۳۰ هزار پرونده تخریب جنگل‌ها و مراتع تشکیل و به مراجع قضایی ارجاع داده می‌شود.


انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار