به گزارش خبرنگار حوزه مجلس گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، مراسم افتتاح مرکز نوآوری و خانه خلاق قوه مقننه با حضور محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی، بابک نگاهداری رئیس مرکز پژوهشها و سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رئیسجمهور در ساختمان شیخ فضل الله نوری مجلس شورای اسلامی برگزار شد.
محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی در این مراسم گفت: موضوع نوآوری و دانش بنیان ها، خلاقیت و نگاه جدید به دنیا اهمیت دارد و دنیا در راهی گام برداشته است که سبک زندگی، نوع نگاهها و تحول علوم و مهارتها بدون شک زندگی فردی و حکمرانیها را معنابخشی دیگری کرده است.
وی ادامه داد: نوآوری مدیریت و اداره را تغییر داده است و عادتها مانع از ایجاد برخی تحولها شده است. زمانی که رابطه ذینفعان با نوآوری متفاوت باشد، در ایحاد تحولات تاثیرگذار خواهد بود.
رئیس مجلس تصریح کرد: وقتی نوآوری به حوزه سیاسی و ساختارهای حکمرانی و سطوح مختلف وارد میشود، معنی دیگری پیدا میکند؛ این مسئله همه چیز را پویا و فعال خواهد کرد.
قالیباف اظهار کرد: زمانی ساختاری اداری که سالها به صورت ناقص متولد شده را بررسی میکنیم، میبینیم حسی نسبت به مسائل ندارد. سالی ۱۶۰ میلیارد تومان انرژی فسیلی مصرف میکنیم. بدون شک ۵۰ درصد آن در بهترین شرایط به دلیل ناترازی و ناعدالتی در مصرف هدر میرود.
رئیس مجلس با بیان اینکه در هر قسمت از ساختار اداری کشور ناترازی داریم، توضیح داد: ناترازی در جذب نیرو، بین اختیار و مسئولیت، صندوق بازنشستگی و... از نمونههای ناترازی در کشور هستند. این یعنی اثری از تصمیم گیری و حسی از حکمرانی قدرت در کشور نمیبینیم.
قالیباف یادآور شد: ما تا فضا را برای نوآوری باز نکنیم، هیچ حرکت جدیدی اتفاق نخواهد افتاد. بر اساس تجربه در حدود ۴۰ ساله فعالیتم، به این رسیدم که ما نیازمند هوشمندسازی، کارآمدسازی، مردمی و شفافسازی برسیم تا نوآوری و مولد سازی رخ دهد.
وی گفت: اگر میخواهیم ساحت حکمرانی و اجتماعی را در زمینه نوآوری اثرگذار دنبال کنیم، بهترین محل آغاز آن تحول، مجلس است. اگر از تضاد منافع صحبت میکنیم، مجلس مهم ترین محل توجه به آن در قانون گذاری است.
قالیباف تورم قانون در کشور را بدتر از تورم اقتصادی دانست و اظهار کرد: تنقیح قوانین از قانونگذاری مهمتر است.
رئیس مجلس بیان کرد: بسیار مهم است که در هر شرایطی محیط خود را دقیق بشناسیم. در محیط زندگیمان باید شرایط انسانی و شرایط مکانی و روابط متقابل آن را بشناسیم. در حوزه علوم انسانی اهمیت دارد که درک درستی از موقعیتمان به دست بیاوریم و نیازهای فرهنگی ارزشها و دیگر مسائلش را شناسایی کنیم تا بر مبنای آن کار کنیم. در این حوزه بومیسازی هم قابل توجه است.
وی یادآور شد: در برخی مسائل، مجلس در راستای مشکلات داخلی خود حرکت نمیکند که با حرکت در مسیر نوآوری و فهم شرایط، مشکلات قابل حل خواهد بود. اولین خروجی و دستاورد، باید نیاز نمایندگان را تامین کند و هرکار باید نماینده محور باشد.
انتهای پیام/
وتلاش
درود بر مردان خدا
"تا آخر ایستاده ایم "