بسته برترین‌های فناوری و فضا؛

از افزایش ۱۲ درصدی محققان در کشور تا رشد ۵۵ درصدی پروژه‌های تحقیقاتی در حوزه‌های کاربردی

فناوری و فضا در هفته‌ای که گذشت با اخبار متعددی همراه بود که در این بسته خبری به آن‌ها اشاره می‌کنیم.

به گزارش خبرنگار حوزه فناوری گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، حوزه فناوری و فضا در هفته‌ای که گذشت با اخبار متعددی مانند« فعالان دانش‌بنیان‌ به نیازهای صنعت آزمایشگاهی پاسخ می‌دهند»، «افزایش ۱۲ درصدی محققان در کشور»، «رشد ۵۵ درصدی پروژه‌های تحقیقاتی در حوزه‌های کاربردی»، «استفاده از ربات هوشمند به جای انسان در بانک برای اولین بار»، « ۱۵ تا ۱۶ درصد اقتصاد جهانی تا سال ۲۰۳۰ مبتنی بر هوش مصنوعی می‌شود»، « برگزاری مصاحبه پنجمین دوره آزمون استخدام بخش خصوصی به صورت مجازی»، « توجه بیشتر به حوزه علوم انسانی در برنامه‌های معاونت علم و فناوری»، «التیام زخم‌های مزمن با استفاده از نانو شیمی»، «لایه ازون روز به روز در حال بزرگ شدن است» همراه بود.

فعالان دانش‌بنیان به نیاز‌های صنعت آزمایشگاهی پاسخ می‌دهند

به گزارش حوزه فناوری باشگاه خبرنگاران جوان،  اولترافریز‌ها تجهیزات پیشرفته‌ای هستند که دما‌هایی بسیار پایین را برای نگهداری فرآورده‌های زیستی، سلولی، مولکولی و مواد آزمایشگاهی تولید می‌کنند.

در روش معمول برای نگهداری موادی که احتمال فاسدشدن آن‌ها وجود دارد، از سردکننده‌هایی استفاده می‌شود که می‌توانند دما را تا حداکثر منفی ۲۰ درجه سانتی‌گراد پایین بیاورند، اما وقتی صحبت از مواد آزمایشگاهی، از جمله نمونه‌های زیستی، ویروس‌ها یا واکسن‌ها می‌شود، باید از تجهیزات پیشرفته‌ای استفاده کرد که دما‌های بسیار پایین‌تر از این میزان تولید می‌کنند.

افزایش ۱۲ درصدی محققان در کشور

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان،  به تازگی مرکز آمار ایران طرح آمارگیری از کارگاه‌های دانش‌بنیان و دارای فعالیت تحقیق و توسعه را انجام داده است. طرحی که در آن کارگاه‌های دارای فعالیت تحقیق و توسعه در سه جامعه آماری مراکز تحقیقاتی، دانشگاه‌ها و شرکت‌های دانش بنیان و خلاق بررسی شدند. اما نتایج این گزارش‌ها در سال ۹۸ اطلاعات جالبی را نشان می‌دهد. اطلاعاتی که نشان از توسعه زیست بوم فناوری و نوآوری کشور دارد. زیست بومی که نیروی انسانی کارآمد و خلاق اساس آن را تشکیل می‌دهد.

پرویز کرمی، مشاور معاون علمی و فناوری رییس جمهوری در این باره اظهار کرد: تهیه داده‌های آماری مناسب در حوزه علم، فناوری و نوآوری یکی از راهبرد‌ها برای تدوین برنامه‌های توسعه‌ای سیاستگذاران و برنامه ریزان است.

او افزود: این گزارش‌های آماری جدید بلوغ اقتصاد دانش‌بنیان و توسعه فناوری و نوآوری را در کشور نشان می‌دهد. در سال‌های اخیر گسترش کمی و کیفی زیست بوم دانش بنیان و خلاق با رشد مستمر و قابل توجه در حوزه تحقیق و توسعه همراه بود و گزارش‌های آماری اطلاعات و واقعیت‌های این حوزه را منعکس می‌کند.

رشد ۵۵ درصدی پروژه‌های تحقیقاتی در حوزه‌های کاربردی

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان،  مشاور رئیس بنیاد ملی نخبگان، افزایش تعداد نیروی انسانی خلاق و فناور در زیست بوم‌فناوری و نوآوری را چشمگیر دانست که این مسئله نشان‌دهنده حرکت درست کشور برای توسعه اقتصاد دانش‌بنیان و خلاق است.  تهیه داده‌های آماری مناسب در حوزه علم، فناوری و نوآوری یکی از راهبرد‌ها برای تدوین برنامه‌های توسعه‌ای سیاستگذاران و برنامه ریزان است.

در همین راستا نیز به تازگی مرکز آمار ایران طرح آمارگیری از کارگاه‌های دانش‌بنیان و دارای فعالیت تحقیق و توسعه را انجام داده است. طرحی که در آن کارگاه‌های دارای فعالیت تحقیق و توسعه در سه جامعه آماری مراکز تحقیقاتی، دانشگاه‌ها و شرکت‌های دانش بنیان و خلاق بررسی شدند. اما نتایج این گزارش‌ها در سال ۹۸ اطلاعات جالبی را نشان می‌دهد. اطلاعاتی که نشان از توسعه زیست بوم فناوری و نوآوری کشور دارد. زیست بومی که نیروی انسانی کارآمد و خلاق اساس آن را تشکیل می‌دهد.

استفاده از ربات هوشمند به جای انسان در بانک برای اولین بار

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان،  اردن برای اولین بار موفق به تجربه استفاده از یک ربات انسان نما به نام Pepper در یکی از بانک‌های اصلی خود شده است. این بانک که راه حل اثبات شده را برای استقرار Pepper، یک ربات انسان نما اجتماعی، به عنوان بخشی از تیم بانکداری خرده فروشی خود انتخاب کرده است با انجام این پروژه، Proven Solution و Capital Bank از پتانسیل راه حل‌های روباتیک مجهز به هوش مصنوعی برای کمک به مجموعه‌ای از عمود‌های بانکی که متعاقبا اهداف اصلی تجارت را هدایت می‌کنند، استفاده خواهند کرد.

ربات Pepper، مجهز به فناوری PRoMS، با ارائه پشتیبانی و اطلاعات مربوط به خدمات بانکی، به مشتریان خدمات می‌دهد، همچنین ویژگی چند زبانه Pepper به مشتریان این امکان را می‌دهد تا به زبان انگلیسی و عربی دسترسی داشته باشند در نتیجه این بانک در حال تغییر عملیات بانکی خود برای افزایش تجربه مشتری است. طراحان این پروژه معتقدند که وظایف اداری پیچیده‌تری را برای این ربات تعریف کرده‌اند تا سطح کیفیت خدمات ارائه شده به مشتریان افزایش یابد.

۱۵ تا ۱۶ درصد اقتصاد جهانی تا سال ۲۰۳۰ مبتنی بر هوش مصنوعی می‌شود

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان،  مهدی محمدی دبیر ستاد توسعه فناوری‌های حوزه اقتصاد دیجیتال و هوشمند سازی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری اظهار کرد: دانش هوش مصنوعی در حوزه سلامت کاربرد‌های بسیار گسترده‌ای پیدا کرده است و پیش‌بینی می‌شود تا سال ۲۰۳۰ بازاری در ابعاد ۱۶ میلیون دلار در جهان برای حوزه هوش مصنوعی شکل بگیرد که در چنین شرایطی  ۱۵ تا ۱۶ درصد اقتصاد جهانی مبتنی بر هوش مصنوعی خواهد شد.

او افزود: دسترسی به یک درصد از این بازار جهانی معادل ۱۵۰ میلیارد دلار تولید ناخالص داخلی کشور خواهد شد.

دبیر ستاد توسعه فناوری‌های حوزه اقتصاد دیجیتال و هوشمند سازی گفت: با توجه به پتانسیل‌های گسترده نیرو‌های انسانی که در این حوزه در کشور وجود دارد دسترسی به این بازار جهانی به هیچ عنوان دور از دسترس نخواهد بود. همچنین  در کنار  یک برنامه ریزی دقیق که طی سال‌های گذشته توسط معاونت علم و فناوری عملیاتی شده است، با تصویب سندی در شورای عالی انقلاب فرهنگی همگرای دستگاه‌ها در مسیر توسعه هوش مصنوعی افزایش می‌یابد و منابع لازم برای تزریق به این حوزه  با افزایش چشمگیری روبرو خواهد شد تا در نهایت توسعه این فناوری شتاب پیدا کند، در غیر این صورت یکی از بزرگترین پنجره‌های فرصت توسعه اقتصادی کشور را از دست خواهیم داد.

برگزاری مصاحبه پنجمین دوره آزمون استخدام بخش خصوصی به صورت مجازی

محمدحسین قمری دبیر پنجمین دوره آزمون استخدام بخش خصوصی در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان،  در خصوص آخرین جزئیات آزمون استخدامی بخش خصوصی اظهار کرد: پنجمین دوره آزمون استخدامی بخش خصوصی در ۹ دسته برگزار می‌شود که در ۲۱ شهریور ماه اولین آزمون آن در دسته شغلی بازاریابی و فروش شامل مشاغل فروشنده، کارشناس فروش، کارشناس دیجیتال‌مارکتینگ و ۱۴ شغل دیگر برگزار شد.

او گفت: ۸ دسته دیگر به ترتیب در ۲۴ شهریور دسته شغلی هنر، رسانه و آموزش شامل مشاغل گرافیست، مشاور تحصیلی، مترجم/مدرس زبان انگلیسی و ۲۳ شغل دیگر، ۲۷ شهریور دسته شغلی مدیریتی شامل مشاغل مدیر اداری، مدیر اجرایی، مدیر منابع انسانی و ۲۵ شغل دیگر،۲۹ شهریور دسته شغلی مهندسی شامل مشاغل مهندس عمران، مهندس برق، مهندس کامپیوتر-نرم افزار و ۵۱ شغل دیگر، اول مهر دسته شغلی سلامت شامل مشاغل تکنسین آزمایشگاه، کارشناس صنایع‌غذایی، کارشناس HSE و ۶ شغل دیگر؛ ۳ مهر دسته شغلی فنی و اجرایی شامل مشاغل حفاظت فیزیکی و نگهبان، راننده خودرو و کامیونت، تکنسین فنی و تاسیسات و ۱۰ شغل دیگر، ۶ مهر دسته شغلی کارشناسی و ارائه خدمات شامل مشاغل کارشناس کنترل‌کیفیت، دستیار وکیل، پژوهشگر و ۱۳ شغل دیگر، ۸ مهر دسته شغلی مالی، اداری و حقوقی شامل مشاغل کارمند اداری، متصدی امور بانکی، حسابدار و ۲۱ شغل دیگر و در نهایت در ۱۲ مهرماه دسته شغلی فناوری اطلاعات شامل مشاغل اپراتور رایانه، کارشناس فناوری اطلاعات، مدیر ارشد فنی (CTO) و ۳۱ شغل دیگر برگزار خواهد شد.

قمری  تصریح کرد: همچنین افراد می‌توانند در یک یا دو دسته شغلی افراد متفاوت، مشاغل مورد نظرشان را انتخاب کردند در زمان مقرر آزمون دهند.

توجه بیشتر به حوزه علوم انسانی در برنامه‌های معاونت علم و فناوری

محمد صادق خیاطیان سرپرست مرکز شرکت‌ها و موسسات دانش بنیان در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان،  در خصوص اهمیت و میزان توجه معاونت علم و فناوری به حوزه علوم انسانی اظهار کرد:با آغازارزیابی شرکت‌ها از اوخر سال ۹۱ مخاطبان اصلی قانون حمایت و ارزیابی شرکت‌های دانش بنیان بیشتر حوزه‌های فنی و مهندسی، و بطور کلی شرکت‌های ارائه دهنده محصولات فیزیکی، بوده اند هرچند برخی از حوزه‌های علوم انسانی از قبیل حوزه‌های تجاری سازی، مدیریت و سیاست‌گذاری بصورت دانش بنیان تایید شدند، اما بطور کلی حوزه علوم انسانی نسبت به حوزه‌های فنی و مهندسی کمتر مورد توجه قرار میگرفت.

سرپرست مرکز شرکت‌ها و موسسات دانش بنیان بیان کرد: با تصویب آیین نامه شرکت‌های نوع ۳ در سال ۹۹ توسط کارگروه ارزیابی شرکت‌های دانش بنیان به طور خاص معیار‌های ارزیابی شرکت‌های دانش بنیان علوم انسانی تبیین گردید. علاوه بر این لیست کالا و خدمات دانش بنیان حوزه علوم انسانی که بعنوان بخشی از فهرست کالا‌ها و خدمات دانش بنیان در سایت مرکز شرکت‌های دانش بنیان معاونت علمی و فناوری منتشر گردید. این فعالیت‌ها بیانگر اهمیت و توجه ویژه مرکز شرکت‌های دانش بنیان به شرکت‌های این حوزه است.

التیام زخم‌های مزمن با استفاده از نانو شیمی

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان،  به نقل از phys.org،  زخم‌های عفونی مزمن اغلب برای بیماران دیابتی مشکل ساز است، با این حال، تیمی از محققان چینی اکنون رویکردی هدفمند برای ترمیم زخم‌ها ایجاد کرده‌اند که از نانو پزشکی استفاده می‌کند، نتایج این مطالعه در مجله Angewandte Chemie منتشر شده است.

محققان با استفاده از محلول نانوکپسول‌هایی که محیط زخم را تغییر داده و گونه‌های فعال اکسیژن را آزاد می‌کنند، باکتری‌های عفونی زخم را غیرفعال کردند.

زخم‌های مزمن در بیماران دیابتی مکانی ایده آل برای رشد باکتری‌هاست. محیط غنی از گلوکز به باکتری‌ها اجازه می‌دهد تا بیوفیلم‌ها را تشکیل دهند و رسیدن آنتی بیوتیک‌ها به محل مورد نیاز را بسیار دشوار می‌کند. علاوه بر این بیماران مبتلا به دیابت اغلب سیستم ایمنی ضعیفی دارند. در این موارد درمان شیمیودینامیکی یک رویکرد امیدوار کننده را ارائه می‌دهد. گونه‌های فعال اکسیژن تولید شده فورا سلول‌های باکتریایی را ضعیف کرده و با آسیب به آن‌ها باعث مرگ باکتری‌ها می‌شود.

لایه ازون روز به روز در حال بزرگ شدن است

به گزارش  باشگاه خبرنگاران جوان، لایه ازون در فاصله ۲۰ تا ۳۰ کیلومتری سطح زمین قرار دارد و مانند کرم ضد آفتاب از سطح زمین در برابر اشعه ماورای بنفش خورشید محافظت می‌کند. لایه ازون در سال ۱۹۱۳ توسط دو فیزیک دان فرانسوی به نام شارل فابری و آنری بویسن کشف شد.

این لایه قدرت جذب ۹۵ تا ۹۹/۹ درصد پروتو‌های خورشید را دارد که موجب می‌شود شرایط زندگی برای ادامه حیات در زمین امکان پذیر باشد، این لایه پرتو‌های فرابنفش ساطع شده از خورشید را دریافت و به پرتو‌های فرو سرخ تبدیل می‌کند.

در اوایل سال ۱۹۳۰، ترکیباتی به نام کلروفلوئوروکربن‌ها  در ایالات متحده آمریکا اختراع‌شدند و در صنعت و خانه مورد استفاده قرار گرفتند. این ترکیبات به استراتوسفر راه یافتند و عناصر کلر و برم موجود در آن‌ها طی واکنش‌های شیمیایی موجب تخریب تدریجی لایهٔ ازون شدند. به ویژه، لایهٔ ازون بر فراز قطب جنوب به شدت کاهش یافته‌است. در اوایل سال ۱۹۷۰، پژوهشگران به بررسی اثر مواد شیمیایی مختلف روی لایهٔ اُزون شروع کردند؛ به ویژه سی‌اف‌سی‌ها که دارای کلر هستند.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار